Γενικά Καναρίνια δεν κελαηδάνε

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Tax
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Tax

PB New Member
Εγγραφή
20 Οκτ 2008
Μηνύματα
52
Πόλη
Σέρρες
Έχω απο τον Μαίο 2καναρίνια (μου τα έδωσε ενας γνωστός μου) και ακόμα δεν έχουν αρχήσει να κελαιδάνε. Όταν μου τα έδωσε μου είπε οτι ήταν αρσενικά αλλά μικρά. Υπάρχει περίπτωση να κελαιδίσουν αργότερα;
 
Συμφωνώ με τον Λευτέρη! Μήπως τελικά είναι θηλυκά; Γιατί ήταν πολύ μικρά όταν στα έδωσε και δεν είχαν αναπτυχθεί ακόμα καλά, ώστε να φανούν ποια είναι τα αρσενικά και ποια τα θηλυκά.

Αν είναι αρσενικά τώρα σ' αυτήν την ηλικία περίπου θα ξεκινήσουν να κελαηδάνε αλλά μέχρι τώρα τα άκουσες να κάνουν καμιά προσπάθεια να κελαηδίσουν ή έκαναν μόνο ''τσιου'';

Ρίξε μια ματιά κι εδώ: Αναγνώριση φύλου στα καναρίνια
 
Το ενα κανει κατι ψιλα τιτιβισματα. Ρωτησα γιατι ακομα ενα που εχω και το ειχα παρει απο μαγαζι ενα μηνα αργοτερα εχει αρχησει να κελαηδαει εδω και ενα μηνα. Υ. Γ. Δεν με πηραζει αν τελικα μου βγουν θηλυκα.
 
Τι ηλικία έχουν; Είναι πάνω από έξι μηνών;

Αν ναι, θα μπορέσεις να μάθεις το φύλο τους κάνοντας την διαδικασία που αναφέρεται στο link που σου έδωσα. Πιστεύω ότι λίγο πολύ θα φαίνεται αν είναι αρσενικά ή θηλυκά. Αλλά απ τη στιγμή που θα τα κρατήσεις μην αγχώνεσαι, θα δεις στη συνέχεια αν είναι αρσενικά (είτε αν κελαηδίσουν είτε εξετάζοντάς τα πάλι), κρυφό δεν θα μείνει!
 
Αν τα εχεις μαζι πρεπει να τα βαλεις χωριστα, αν ειναι οντως αρσενικα θα πρεπει σιγα σιγα να αρχισουν να κελαηδανε.
 
Ωστοσο, ενδεχεται, για καποιο λογο, αρσενικο να παψει να κελαηδα. Ειχα ενα αρσενικο, σκαθοκαναρο η φλωροκαναρο πρεπει να ταν, κελαηδουσε τρελα. Μετα απο ενα συντομο διαστημα, το κελαηδημα το κοψε μαχαιρι κ ενω δε με πλησιαζε,τωρα ειχε αγριεψει τρελα κ ορμουσε κατα πανω μου πανω στα καγκελα του κλουβιου. Πριν ομως κελαηδουσε καλα...
 
Καλησπέρα. Εγώ το παθαίνω κάθε χρόνο με το καρδερινοκάναρο... Λίγο η πτερόροια λίγο κάποιο τρόμαγμα απο την κόρη μου και το καημένο κάνει μήνες να κελαηδήσει... Φέτος με την πτερόροια απο τον Ιούλιο μέχρι και πριν 1 βδομάδα δεν κελαηδούσε.. Και είμαι σίγουρος ότι ήταν πτερόροια. Βέβαια όπως αναφέρεται παραπάνω, και πολύ σωστά μάλιστα, μπορέις να δεις το φύλλο.. :)
 
Τα εχω σε ξεχωριστα κλουβια. Θα κανω υπομονη. Στο κατω κατω οτι και να ειναι εξακολουθουν να ειναι ομορφα. Ευχαριστω.
 
Ισως στο θεμα της διαιτας να βοηθουσε αν μας ελεγες τι τα ταιζεις... Ποσο συχνα τους αλλαζεις τροφη.. Και γενικα να μας δωσεις μια πιο σαφη εικονα. Πιθανοτατα ειναι θηλυκα, αλλα ποτε δεν ξερεις!
 
λογικά αν ήταν αρσενικά θα έπρεπε να είχαν αρχίσει να κελαηδούν, άρα μάλλον είναι θηλυκά.
 
Τα ταιζω αναμικτους σπορους, βρασμενο αυγο και μηλο η σπανακι - μαρουλι απο μια φωρα την εβδομαδα. Εχουν επισης συνεχεια βιταμινες (αυτες που ειναι σε σκονη)
 
Εχουν επισης συνεχεια βιταμινες (αυτες που ειναι σε σκονη)

Φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι στη σκόνη που είναι κόκκινη, κίτρινη κτλ. έτσι δεν είναι;

Αυτή η σκόνη δεν είναι βιταμίνη! Επίσης την πουλάνε χύμα στα pet shops, με αποτέλεσμα να είναι απροσδιόριστης ποιότητας, παραγωγής και να μην αναγράφεται η ημερομηνία λήξης.

Για ποιον λόγο την χορηγείς; Για να το χρωματίσεις ή να του προσφέρεις βιταμίνες;

Εγώ πάντως δεν θα σου πρότεινα αυτή την σκόνη ούτε για το ένα ούτε και για τ' άλλο.

Αν θες να κοκκινίσεις το πουλί σου μπορείς να του προσφέρεις χρωστικές, παντζάρι, πάπρικα και γενικότερα τροφές που περιέχουν καροτίνη Β. Όλα αυτά όμως κατά την περίοδο της πτερόρροιας για να δεις αποτελέσματα γιατί αν τα κάνεις όλα αυτά σε περίοδο μη πτερόρροιας θα δεις ελάχιστες έως μηδαμινές αλλαγές στο χρωματισμό του φτερώματος.

Αντίστοιχα για τις βιταμίνες... Μπορείς να πάρεις διάφορα συμπληρώματα που περιέχουν βιταμίνες, όπως το multi-vit και διάφορα άλλα που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Κι αυτά τα προϊόντα είναι συσκευασμένα, με την επωνυμία της εταιρείας και με αναγραφή της ημερομηνίας λήξης.

Ρίξε μια ματιά και σε μια παρόμοια συζήτηση περί αυτής της ''βιταμίνης'': https://community.petbirds.gr/threa...ια-να-ενισχυθεί-το-χρώμα-του-καναρινιού.5511/
 
Τα δικά μου πάντως τώρα τα ψιλοακούω να μπλαμπλαδιάζουν
 
Ευχαριστω Αναστασια! Το multi - vit ειναι σε στερεα μορφη η υγρο που το βαζεις στο νερο;
 
Είναι υγρό το οποίο το βάζεις στο πόσιμο νερό και η δοσολογία εξαρτάται από τα ml του υγρού μας.

Ρίξε μια ματιά κι εδώ: Multi-vit for birds
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γεια σας.
Και το δικο μου(λιποχρωμικό κόκκινο μωσαικού),το εχω εδω και μια εβδομαδα και ακομα δεν λεει να καλαιδισει γιατι;
Απο το μαγαζι που το πηρα μου ειπαν οτι ειναι κατω απο 7 μηνων και οτι το ειχαν ακουσει να καλαειδαει.
Οι ηχοι που κανει ειναι "τσιου-τσιου" και μετα παει σε πιο γλυκο.
Το εβαλα στο απεναντι μπαλκονη του σπιτιου μου γιατι ακουγεται ενα αλλο καναρινη που κελαιδαει περιφιμα μηπως και το βοηθεισει.
Τι λετε θα το ακουσω να κελαιδι καθολου; 🙄
Ανιπομωνω.
 
Back
Top