Ασθένειες Καναρίνια με πρόβλημα στο φτέρωμα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Sina

PB New Member
Εγγραφή
11 Απρ 2019
Μηνύματα
380
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους..
Σήμερα το πρωί είχα επίσκεψη στο μπαλκόνι μου από τις παρακάτω κυρίες.
Είναι θηλυκαα και πολύ πολύ ταλαιπωρημένες. Κάποιος θα τις άφησε λογικά ή από κάπου θα έφυγαν. Πιστεύω το 1ο γιατί βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και δεν θα του έκαναν πια, οπότε τις αμολησε. 😠
Άκουσαν τον Ρικο ή ίσως τα αρσενικά καναρίνια που εχω και κάθησαν αρκετή ώρα στο μπαλκόνι, τριγυρνούσαν χωρίς να πετάνε και μόλις άνοιξα την μπαλκονόπορτα είχα βάλει στο σαλόνι τροφή μπήκε η πρώτη κ μετά από λιγο και η αλλη δειλά δειλά στο σπίτι κ τις πήρα γιατί ίσως έξω δεν τα κατάφερναν.
Τις κρατάω σε απόσταση προς το παρόν από τα άλλα μου πουλάκια και τους έβαλα σε ένα κλουβακι πρόχειρο που είχα προς το παρόν. Τους έβαλα μήλο, νερό και φαγητό.
Δεν ξέρω αν έκανα καλά αλλά η συνείδηση μου δεν με άφηνε να τους γυρίσω την πλάτη.
Το φτέρωμα τους είναι σε τραγική κατάσταση, στη μία ειδικά λείπει σε όλη τη ράχη της. Εκτός από την λύση του γιατρού που προς το παρόν δεν έχω την δυνατότητα, προτείνετε κάτι άλλο; Δεν θέλω να τις αφήσω να φύγουν γιατί δεν θα τα καταφέρουν και δεν θελω να το σκέφτομαι αυτό.
 

Συνημμένα

  • USER_SCOPED_TEMP_DATA_orca-image--990477773.webp
    USER_SCOPED_TEMP_DATA_orca-image--990477773.webp
    44,5 KB · Προβολές: 59
@Sina Εκανες παρα πολυ καλα εφοσον μπορουσες να τις σωσεις! Και μπραβο!
Τα πουλακια φαινονται σχεδον κακοποιημενα! Δεν μπορω να φανταστω τι μπορει να τους εχει συμβει.
Σκεφτηκα για πτερορροια... Αλλα νομιζω πως ειναι τοσο πολυ ασχημα... Που δεν πιστευω να ειναι αυτο.
Ηρθες στο καταλληλο μερος να ξερεις, ολοι θα σε βοηθησουν!
Και παλι μπραβο που δεν τα αφησες στη μοιρα τους! 👏
[automerge]1594804222[/automerge]
Καραντινα! Το πιο σημαντικο σε πρωτη φαση!
 
@ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ σε ευχαριστώ πολύ! Δεν γινόταν να τις αφήσω...δεν αφήνω κανένα ζωάκι, προσπαθώ λίγο πολύ να τα βοηθήσω όσο μπορώ και εγώ.
Ναι τα έχω σε εντελώς άλλο σημείο προς το παρόν... Μακάρι να βρεθεί λύση 😊
 
Δεν ξέρω αν έκανα καλά αλλά η συνείδηση μου δεν με άφηνε να τους γυρίσω την πλάτη.
Και βέβαια έκανες καλά, και μπράβο σου. Τα πουλάκια είναι πράγματι σε σοκαριστική κατάσταση. Κράτα τα μακριά όσο μπορείς από τα δικά σου γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να κουβαλούν.
Εκτός από την λύση του γιατρού που προς το παρόν δεν έχω την δυνατότητα, προτείνετε κάτι άλλο;
Κάλυψε το κλουβί τους με ένα τούλι γιατί είναι πολύ ευάλωτα στα κουνούπια μιάς και το μισό πέτρωμά τους λείπει. Βάλτους να φάνε σπόρους και διάφορα φρούτα μπας και πάρουν τα πάνω τους. Εύχομαι να πάνε όλα καλά.
 
@Sina Πω πω...ευτυχως που μπορεσες και τα επιασες. Περα απο αυτο που ειδα και εμεινα ετσι 😲 μου φαινονται δραστηρια στην φωτογραφια δηλαδη δεν ειναι κατω στο κλουβι και αυτο ειναι ευχαριστο! Μακρια απο τα υπολοιπα κανε αυτα που σου ειπε ο @Liakos18 και περιμενουμε ενημερωση για την πορεια τους! Ευχομαι γρηγορη αποκατασταση και να τα χαιρεσαι!
 
Νομίζω ότι τα πουλιά έχουν ελλείψεις (διατροφικές, ηλίου). Στη θέση σου θα έπαιρνα κάποιο καλό πολυβιταμινούχο και θα φρόντιζα να τα βλέπει λίγο το πρωί ο ήλιος. Να τους βάζεις και μπανιέρα αν γίνεται.
Ίσως να πρόκειται να περάσουν και πτερόρροια αυτό τον καιρό οπότε το φτέρωμα να φτιάξει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Να τους δίνεις να τρώνε και κάνα λαχανικό για να λαμβάνουν βιταμίνες. Φυσικά σουπιοκόκκαλο και grit στο κλουβί μόνιμα. Μπράβο σου που τα βοήθησες, σκέφτεσαι να τα κρατήσεις;
 
Μπράβο σου για όσα έκανες! Τις συμβουλές από τα παιδιά τις πήρες και θα έλεγα αν δεν μπορείς να τα κρατήσεις να ανοίξεις θέμα για να τα χαρίσεις σε κάποιο μέλος αν τα θέλει! Όπως και να γίνει εύχομαι όλα να πάνε καλά για τα πουλάκια! Να ειστε όλοι καλά! 🧿
 
Μάκη, σε τι θα τους βοηθήσει το βούτυρο;
@Sina , συγχαρητήρια για τις προθέσεις σου! Πιστεύω ότι θα πρέπει να πάνε σε ειδικευμένο γιατρό άμεσα, και αν το κανεις, ανέφερε ότι ειναι "αδέσποτα" μήπως και σε χρεώσει λιγότερο.
 
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τα καλά σας λόγια και φυσικά για την βοήθεια που μου δίνετε!
Από αύριο ξεκινάω να τα δυναμώσω όσο μπορώ και εύχομαι να πάνε όλα καλά, θα σας ενημερώνω μάλιστα για την εξέλιξη των δεσποινίδων ! Είναι πολύ ορεξατες η αλήθεια είναι κάτι που δεν δείχνει ασθένεια προς το παρόν...ευτυχώς δηλαδή. Τρωνε, πίνουν νερό και κινούνται συνέχεια κ όλο τσιρ τσιρ είναι. Ίσως να ακούνε κ τα αρσενικά που έχω, ποιος ξέρει.
Αποφάσισα να τους κάνω θεραπεία και ύστερα να τις κρατήσω! Δεν μου πάει η καρδιά να τις αποχωριστώ. 😍
Πόσο διάστημα λέτε να πάρει για να επανέλθουν; Δεδομένου του ότι είναι πολύ καλή η κατασταση τους.
 
@Sina Επειδη το καταλαβα οτι δεν θα μπορεσεις να τις δωσεις γι αυτο σου ειπα να τις χαιρεσαι! δεν μπορω να πω εγω προσωπικα με ακριβεια ποσο διαστημα θα κανουν να επανελθουν! Λογικα παιζει ρολο αν θα τηρησεις αυτα που σου ειπαν τα παιδια - ποσο γρηγορα ο οργανισμος τους δουλευει για να παρει τις καταλληλες βιταμινες που χρειαζεται ειναι πολλα πραγματα που συμβαλλουν! Μονο μην περιμενεις απο την μια στιγμη στην αλλη να σου γινουν αφανες, θα χρειαστει χρονος και υπομονη! Κανε αυτα τα πραγματακια μην αγχωνεσαι και ολα θα παρουν τον δρομο τους προς την σωστη κατευθυνση! Θα περιμενουμε ενημερωση και φωτογραφιες να μας βαλεις το πριν και το μετα! Ευχομαι γρηγορη αποκατασταση και να τις χαιρεσαι και παλι
 
@Elli σε ευχαριστώ πολύ! Ναι δεν γινόταν να τις αφήσω 😊
Θα σας ενημερώσω σύντομα για την κατάσταση τους!
Σήμερα τους έβαλα αυγουλάκι με βούτυρο που μου είπε ο κύριος @mgerom
Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να τις βοηθήσω και μέσω διατροφής και τι θα μου προτεινατε. Φρούτα λαχανικά; Ή κάτι άλλο..
 
Για αρχή, θα δώσεις βάση στις πρωτεΐνες, γιατί αυτό χρειάζονται ποιό πολύ τώρα. Θα βάζεις 3 με 4 φορές την εβδομάδα αυγό βραστό με βούτυρο που σου είπε ο κύριος Μάκης. Μετά θα τους βάζεις 4 με 5 φορές την εβδομάδα λαχανικά. Αγγούρι, μαρούλι, πιπεριά, μπρόκολο, καρότο κτλ. Και σε ποιό μικρή συχνότητα, θα τους βάζεις φρούτα. Μήλο, πεπόνι, καρπούζι, αχλάδι κτλ.
Μην αγχωθείς με την συχνότητα και με την διατροφή. Απλά σου έδωσα τυπικά κάποια παραδείγματα. Αν ας πούμε αντί για 4 φορές, να βάλεις 3 φορές μήλο δεν έγινε και τίποτα. Ή αν δεν έχεις κάτι από αυτά, μην τρέχεις να τα βρεις. Απλά δεν θα τα βάλεις, δεν έγινε και κάτι 👍
 
@ianos καλησπέρα, ναι βέβαια έχουν αρχίσει κ βγάζουν μικρά μικρά φτεράκια κατά μήκος της πλάτης τους. Η μία που είχε πρόβλημα κ στο πίσω μέρος του κεφαλιού δεν έχει βγάλει ακόμα εκεί, αλλά τουλάχιστον στις πλατουλες τους έχουν διαφορά.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους!
 
Back
Top