Φροντίδα Καναρίνια σε εξωτερικό χώρο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Amalia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Amalia

PB New Member
Εγγραφή
11 Απρ 2016
Μηνύματα
24
Πόλη
Αθήνα
καλημερα ολο το καλοκαιρι τα ειχα σε εξωτερικο χωρο μεχρι που ενα πρωι βρηκα μονο κεφαλακια απο 4 καναρινια... Τα εβαλα μεσα στο σπιτι αλλα δεν ειβαι πολυ καλσ σαν να εχουν καταθλιψη.χθες το πρωι τα εβγαλα εξω ψεκασα για ψιλους γιατι βρηκα στο κλουβι το βραδυ τα σκεπασα και τα αφησα εξω... Το πρωι βρηκα δυο ψωφια σαν να ηταν κουρνιαμενα κατω στο κλουβι. Το ενα μου το ειχαν κανει δωρο και το δαχτυλιδι εγραφε 547Μ 392 F0I B15μπορουμε να βρουμε τι ειναι γιατι θελω να το ξαναβρω; τι λετε να κανω με τα υπολοιπα; Εκει που τα εχω ειναι γωνια απο πανω εχει ενα κενο αλλα εχει και τεντα;

547M 391 F0I B1 Ηταν με κοκκινα ματακια λευκο κοκκινιζε ελαφρα και ειχε και γκρι στα φτερα.
 
Καλημέρα. Ποτέ τα καναρίνια μας δεν τα αφήνουμε έξω, χωρίς προστασία απο τα αρπαχτικά, απο τα ρεύματα του αέρα και τις βροχές. Πόσα καναρίνια είχες σύνολο και πόσα έχεις τώρα;
εκει που τα εχω ειναι γωνια απο πανω εχει ενα κενο αλλα εχει και τεντα;
Αυτό σίγουρα είναι επικίνδυνο, δεν μπορεί μόνο μια τέντα να τα προστατέψει, πρέπει να τα πάρεις όλα μέσα για να γλιτώσουν έστω αυτά.
 
σκεφτοναι να φτιαξω ενα κλουβι 1.60χ 1.50 να τα βαλω εκει και να το ντυσω με ναιλον οχι ολο μονο απο πανω . Πλαγισ και μπροστα. Αυτο ομωσ υα γινει το σαββατοκυριακο 6/11 μεχρι τοτε να τα βαλω μεσα η να τα αφησω εκει κσι να τα σκεπαζω οπως εκανα χθες αλλα φοβαμσι γιατι νομιχω οτι κρυωσαν και πεθαναν.

μηπως μπορει καποιος να μου διαβασει το δαχτυλιδη.
 
σκεφτοναι να φτιαξω ενα κλουβι 1.60χ 1.50 να τα βαλω εκει και να το ντυσω με ναιλον οχι ολο μονο απο πανω . Πλαγισ και μπροστα. Αυτο ομωσ υα γινει το σαββατοκυριακο 6/11 μεχρι τοτε να τα βαλω μεσα η να τα αφησω εκει κσι να τα σκεπαζω οπως εκανα χθες αλλα φοβαμσι γιατι νομιχω οτι κρυωσαν και πεθαναν.
Παρ τα μέσα λοιπόν μέχρι να φτιαξεις
Το προστατευτικό!
 
Ούτε και το μέσα, είναι σωστός τόπος διαμονής των καναρινιών. Οι χώροι που μένουμε δεν έχουν σταθερό και προσαρμοσμένο φωτισμό.
Οι επιθέσεις από αρπακτικά. Γερακοειδή... Που αφήνουν τα πουλιά χωρίς κεφάλι.
Δυστυχώς έπρεπε να υπάρχει κάποιο δίχτυ προστασίας.
 
ειχα 8 καναρινια και μια αγρια καρδερινα απο μωρακι και τωρα εχω 6 καναρινια... Και την καρδερινα...

το καταλαβα ουτε το μεσα οτι ειναι το σωστο... Τωρα το θεμα μου ειναι μεχρι να φτιαξω το κλουβι εαν τα σκεπαζω με καμια κουβερτα φλις θα ειναι ζεστα...η οπως μου ειπε και η ευα να τα βακω μεσα; ξερω ουτε το μεσα εξω εινσι καλο... Μην ξερετε να μου δοαβασετε και το δαχτυλιδι;
 
Ουτε και το μέσα, είναι σωστός τόπος διαμονής των καναρινιών
Αυτό εννοείται! Εφόσον όμως είναι απροστάτευτα πρέπει να μείνουν μέσα.Ας τα βάλει κάπου κοντά σε παράθυρο και να μην ανοίγει φώτα. Να ξυπνανε και να κοιμούνται με το φως της ημέρας.
"Off" μας έχεις παρουσιάσει τα φιλαράκια σου;:D
 
Τα 4 πέθαναν σίγουρα από επίθεση από αρπακτικο. Αλλά τα άλλα 2 που τα έβγαλες έξω και την άλλη μέρα τα βρήκες νεκρά μήπως ήταν ήδη αρρωστα; Να κρυωσαν δύσκολο... είναι ανθεκτικά πουλιά και δεν κάνει τόσο κρύο έξω... μήπως τα έπιανε αέρας ή η βροχή;

Τους ψυλλους πως τους είδες; Τα καναρινια συνήθως έχουν ψειρες. Είδες πολύ μικρά κόκκινα καφέ ή μαύρα ζουζουνια; Τα βρήκες πάνω στα πουλιά σου ή στο χώρο;

Μια προσωρινή λύση είναι να τα έχεις έξω και πάνω απ τα κλουβια να βάλεις το πράσινο προστατευτικο δίχτυ που βάζουμε στα μπαλκόνια. Και φυσικά εκεί που θα τα έχεις να μην φυσάει.
 
εαν τα σκεπαζω με καμια κουβερτα φλις θα ειναι ζεστα...
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις θερμικρασίες και ασφαλώς δεν χρειάζονται να τα σκεπάζεις με κάτι γι' αυτό το λόγο.
Χρειάζεται μια προστασία... ένα δίχτυ όπως γράφηκε πιο πάνω, έτσι ώστε να μην υπάρχιε δυνατότητα στα αρπακτικά να φτάσουν τα πουλιά.
το δαχτυλιδι εγραφε 547Μ 392 F0I B15μπορουμε να βρουμε τι ειναι γιατι θελω να το ξαναβρω;
547M 391 F0I B1 Ηταν με κοκκινα ματακια λευκο κοκκινιζε ελαφρα και ειχε και γκρι στα φτερα.
μηπως μπορει καποιος να μου διαβασει το δαχτυλιδη.
Για το δαχτυλίδι τώρα υπάρχει κάποιο άρθρο που βοηθά αρκετά https://community.petbirds.gr/threads/Τα-δαχτυλίδια-των-πτηνών.23463/
Έχουμε λοιπόν
F0I = Federazione Ornicoltori Italiani = Ιταλική ορνιθολογική Ομοσπονδία
Β= ;
15 = Χρονιά αναπαραγωγής (2015) για σίγουρα θα πρέπει να μας πεις και το χρώμα του δαχτυλιδιού.
547 = Αύξων αριθμός πουλιού
Μ 392 = σύλλογος εκτροφέα και αριθμός εκτροφέα
Για πιο σωστά θα έπρεπε να βλέπαμε το δαχτυλίδι και να διαβάζαμε τους κωδικούς του...
 
σας ευχαριστω για το ενδιαφερον εκει που τα εβαλα χθες ηταν γωνια με την μπροστινη πλευρα να εχει τεντα και ακριβως στη γωνια απο πανω ειχε κενο αερας περνουσε αλλα τα ειχα πιο χαμηλα και σκεπασμενα. Το πρωι δεν φαινοτανε αρρωστα. Αντιθετως χθες επλυνα με ζεστο νερο ολα τα κλουβια ραντισα τα πουλακια αυτο εγινε ωρα 12:00 ειχα τελειωσει μετα επιασε η βροχη στην βροχη τα σκεπασα απο ψιλα και το βραδυ απο πανω. Μπτοστα και λιγο στο πλαι ειδικα αυτα που πεθαναν ηταν και στο πλαι.
το δαχτυλιδι ηταν μωβ εγραφε ολα αυτα που σας ανεφερα και στο αλλο ποδι ειχε ενα σκετο πορτοκαλι.
εχω εχω το αρσενικο που δεν ξερω τι ειναι γιατι μου τα κανανε δωρο. Ο αρσενικοσ ειναι κιτρινος με γκρι ριγε φτρεα και κοκκινα ματακια.. Μου ειπανε οτι ειναι οδηγος αλλα μετα την καλοκαιρινη επιθεση δεν ξανακελαηδησε. Εγω θα το φτιαξω το κλουβι αλλα την επομενη εβδομαδα.
απλα στεναχωριεμαι γιατι τα αγαπω και δεν θελω να πεθαινουν ετσι αδικα.

οσο για τους ψιλους η ψειρες ηταν μικρα κικκινα και μαυρα και ηταν πανω στα κλουβια.στα πουλακια δεν ξερω. Τα ραντισα καλου κακου μιας και επλυνα τα κλουβια και γιαυτο τα αφησα εξω για να μην ξανακολλησουν.
 
απο πανω ειχε κενο αερας
Τότε μάλλον εξαιτίας της απότομης αλλαγής περιβάλλοντος, του κρύου αέρα και της βροχής δεν αντέξαν τα καημένα!

οσο για τους ψιλους η ψειρες ηταν μικρα κικκινα και μαυρα και ηταν πανω στα κλουβια.
Τις ψείρες τις είδες να κυκλοφορούν μέρα μεσημέρι;

Αμαλία μου καταλαβαίνω πως τα αγαπάς αλλά θα πρέπει να κάνεις κάτι γι αυτές τις ψείρες. Βάλε μια νωπή χαρτοπετσέτα στα κλουβιά πριν κοιμηθούν και αν το πρωί έχει κόκκινα και μαύρα στίγματα τότε έχεις κόκκινη ψείρα.
Γενικά θεωρώ πως θα πρέπει να τα ψεκάσεις με Chevitren να τα μεταφέρεις σε καθαρά κλουβιά με καινούργιο εξοπλισμό, να τα βάλεις σε νέο καθαρό χώρο και τον μολυσμένο από ψείρες χώρο να τον ψεκάσεις με ARDAP. Μετά από 2 μέρες μπορούν τα καναρίνια σου να μπουν στο χώρο που ήταν. Διάβασε και αυτό θα σε βοηθήσει.

Αλλά και ο χώρος σου δεν είναι ο κατάλληλος. Είναι απροστάτευτα από ρεύματα αέρα, από τη βροχή και από αρπακτικά. Ή που θα τους αλλάξεις θέση στο μπαλκόνι έτσι ώστε να μην τα πιάνει ο αέρας και θα κάνεις μια κατασκευή για τα αρπακτικά ή που θα πρέπει να φτιάξεις κατασκευή και για τον αέρα και για τα αρπακτικά. Γενικά δες μερικά ενδιαφέροντα θέματα για κατασκευές στο μπαλκόνι:
 
Αν ειχα χασει τοσα πουλια σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα δεν θα με ενοιαζε για αρχη που θα βρω ενα ιδιο με αυτο που εχασα, αλλα τι εκανα λαθος και γιατι το εχασα και τι θα κανω απο εδω και περα.
Οπως πολυ καλα ειπες θα παρεις μια μεγαλη κλουβια και θα βαλεις και προστασια απο αερα και αρπακτικα.
Μολις γινει αυτη η κατασκευη τοτε θα ειναι η ωρα για την αναζητηση νεων καναρινιων 🙂

Μεχρι τοτε εχεις διαβασμα!
 
Αμαλία λυπάμαι για τα πουλάκια σου. Κρίμα. Θα ήθελα σε παρακαλώ να μας πεις με τι ψέκασες τα καναρίνια σου και τα κλουβιά σου; και πως το έκανες το ψέκασμα; Ευχαριστώ.
 
Με repel spray απο περιπου 30 εκατοστα. Εριξα 5-6 πατηματα του spray.

Αν ειχα χασει τοσα πουλια σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα δεν θα με ενοιαζε για αρχη που θα βρω ενα ιδιο με αυτο που εχασα, αλλα τι εκανα λαθος και γιατι το εχασα και τι θα κανω απο εδω και περα.
Οπως πολυ καλα ειπες θα παρεις μια μεγαλη κλουβια και θα βαλεις και προστασια απο αερα και αρπακτικα.
Μολις γινει αυτη η κατασκευη τοτε θα ειναι η ωρα για την αναζητηση νεων καναρινιων 🙂

Μεχρι τοτε εχεις διαβασμα!

Και με νοιαζει κα με ενδιαφερει να μαθω πραγματα αλλιως δεν θα ζητουσα τις συμβουλες σας. Εγω οιστευω η αλλαγη θερμοκρασιας απλα αυτα τα δυο πουλακια ηταν τα πιο ζωηρα. Οταν εισαι αρχαριος κανεις λαθη αλλα ρωταω γθατι δεν θελω να πεθαινουν απο δικα μου λαθη.. Σας ευχαριστω παντως για τος συμβουλες.
 
Λυπάμαι πολύ Αμαλία.Ακόμα δεν έχει κρύο. Μπορείς να τα φέρεις μέσα για λίγο αν δεν είσαι σίγουρη ότι είναι ασφαλή έξω. Το σπρέυ είναι ήπιο ελπίζω να πιάσει. Σε πολυκατοικία μένεις;
 
Αυτό το σπρέι τουλάχιστον για μένα είναι το χειρότερο! Ακόμα και ένα πάτημα να κάνεις μυρίζει πολύ έντονα! Θα ήταν καλό εφόσον θέλεις και εσύ βέβαια, να αρχίσεις να χρησιμοποιείς κάποιο άλλο.
 
Kαλημερα.
Ελπίζω το ψεκασμα να το έκανες πάνω στο σώμα τους αφού είχες πιάσει τα
πουλάκια ένα ενα και όχι στο κεφάλι τους γιατί όσο ήπιο και εάν είναι δεν παύει να
είναι spray .
 
Back
Top