Ασθένειες Καναρίνια σε κλούβα έχουν βγάλει μεγάλα σπυριά στα πόδια

-Ημουν πάντα ενάντια στους ξερόλες φορουμογιατρούς. Αλλά κάποια πράγματα πρέπει να μπαίνουν στην διάσταση που έχουν. Για να γυρίσουμε στο ΘΕΜΑ, όπως μπήκε στην αρχή. Σπυριά στα πόδιακαι μάλιστα στα πίσω δάκτυλα, σε μια ομάδα πουλιών που συμβιούν σε μια κλούβα ντάλα καλοκαίρι, δεν χρειάζεται να είσαι γιατρός για να πείς οτι είναι ευλογιά. Ποιές άλλες πιθανότητες υπάρχουν; Τσιμπήματα απο κουνούπια! Ποδοδερματίτιδα! Υπάρχει κάποια άλλη ασθένεια που να έχει σαν σύμπτωμα σπυριά στα δάκτυλα; Η ποδοδερματίτιδα δεν ξεκινάει απο τα δάκτυλα αλλά απο το πέλμα των πουλιών(τίθεται εκτός). Τα τσιμπήματα απο τα κουνούπια ή θα είναι αθώα ή θα μεταφέρουν την ευλογιά. ΑΡΑ ; Η απάντηση, όσον αφορά την αντιμετώπιση είναι, απομόνωση των πουλιών, καθαριότητα και μπεταντίν για πρόληψη της όποιας γενικότερης μόλυνσης της περιοχής. Η ασθένεια θα κάνει τον κύκλο της και θα αφήσει πίσω της απλά την ανάμνησή της σε όλα τα πουλάκια που ασθένησαν κάνοντάς τα φορείς της.
 
Εκ παραδρομής το γράφεις γιατί το έχουμε συζητήσει σε άλλα θέματα, δεν εξελίσσεται η ασθένεια σε λίγες ώρες, εμφανίζεται λίγες ώρες πριν καταλήξει το πουλάκι γιατί πιο πριν κρύβουν την αδυναμία τους.
Γι' αυτό χρειάζεται συνεχής σχολαστική παρακολούθηση.
Έχεις δίκιο Μαρία μου! Τα καναρίνια μας δυστυχώς μπορεί να είναι μέρες άρρωστα και να το δείξουν μόνο τις τελευταίες ώρες πριν καταλήξουν. Γι αυτό παρακολούθηση παρακολούθηση και παρακολούθηση! Κάτι να μην μας αρέσει, μια αλλαγή στη συμπεριφορά του αγαπημένου μας φτερωτού φίλου θα πρέπει να μας προβληματίζει. Εδώ εγώ και προβληματίζομαι τώρα που είναι πτερόροια και όλα τους είναι πιο νωχελικά.

Ήθελα να ήξερα τέτοιοι τύποι (που κατά τα άλλα τους φταίει το "σύστημα"), θα είχαν θέση σε μια χώρα όπως η Γαλλία που απαγορεύεται η πώληση φαρμάκων χωρίς συνταγή, όπως πρόσφατα αναφέρθηκε σε άλλο θέμα του forum για τους παπαγάλους;
Ή που θα άλλαζαν ιδεολογία ή που δε θα μπορούσαν να δώσουν κοκτέιλ αντιβιώσεων στα πουλιά τους! 😛 Δε θα είχαν άλλη επιλογή...

Σπυριά στα πόδιακαι μάλιστα στα πίσω δάκτυλα, σε μια ομάδα πουλιών που συμβιούν σε μια κλούβα ντάλα καλοκαίρι, δεν χρειάζεται να είσαι γιατρός για να πείς οτι είναι ευλογιά.
Μαζί σας αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος για τη διάγνωση μέσω διαδικτύου και μέσω φωτογραφιών... Πάντα ό,τι και αν προτείνουμε το λέμε με κάποια επιφύλαξη...

Η απάντηση, όσον αφορά την αντιμετώπιση είναι, απομόνωση των πουλιών, καθαριότητα και μπεταντίν για πρόληψη της όποιας γενικότερης μόλυνσης της περιοχής.
Αυτή είναι η προτεινόμενη θεραπεία και στο παρόν θέμα.. Και όχι να παίρνουμε ένα ένα καναρίνι και να δοκιμάζουμε πάνω στο καθένα ξεχωριστά διάφορες θεραπείες να δούμε ποια θα πιάσει για τα σπυριά που βλέπουμε. Εγώ γι αυτό το λόγο βγήκα εκτός θέματος... Προτείνουμε μια θεραπεία που με επιφύλαξη πιστεύουμε ότι είναι η σωστή για το πρόβλημα που βλέπουμε στις φώτο και από τις περιγραφές που μας έδωσε ο φίλος που αντιμετωπίζει το πρόβλημα, αλλά όχι να κάνουμε τα καναρίνια μας πειραματόζωα! Και αν τελικά φαινόταν για ξεκάθαρη ευλογιά αλλά δεν έκανε τον κύκλο της και τα σπυριά παρέμεναν; Εγώ προσωπικά θα συμβούλευα τον φίλο να πάει σε κάποιον πτηνίατρο... Και δε θα επέμενα με εναλλακτική διάγνωση ή θεραπεία. Αυτό θέλω να τονίσω!
 
Back
Top