Αναπαραγωγή Καναρίνια τρώνε τα αυγά τους λόγω διατροφικών ελλείψεων;

Ή αυγοτροφη μου αποτελείται από : Βάση raggio lipo soft , ασπράδι αυγού, σόγια, ηλιαλευρο, μπρόκολο, αρακά, γύρη.Βιταμίνες, αμινοξέα, τσάι βοτάνων μπενουν σε λίγο ξηρη easyyem ουδέτερη και αυτά με την σειρά τους μέσα στο μειγμα
καλό θα ήταν να μας γράψεις και τι δοσολογίες βάζεις, αν κάποιος θελήσει να δοκιμάσει την συνταγή σου!

Μια ερώτηση όσον αφορά το τάισμα στο χερί.. Την αυγοτροφή που δίνεις στα ενήλικα την δίνεις και στα μικρά με τάισμα στο χέρι; Πως γίνεται; Αφού τα μικρά θέλουν κρέμα.. ενώ η υφή της αυγοτροφής είναι πιο ξηρή να το πούμε..

@ΙωαννηςΝος με συγχωρείς για τις τόσες απορίες αλλά η διατροφή είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα! Και για μένα το Α και το Ω μαζί με την καθαριότητα του χώρου που ζουν τα πουλιά μας!
 
Η γνώμη μου...
Νομίζω πως όταν έχουμε μια πολύ καλή αυγοτροφή όπως αυτή της reggio di sole και τη συνοδεύουμε επικουρικά με βραστό αυγό ή έστω ασπράδι από αυγό, είμαστε καλυμμένοι σε όλο το φάσμα των τροφικών αναγκών των νεοσσών.
Ακόμη με ένα σοβαρό και σωστό μείγμα σπόρων μελετημένο για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της αναπαραγωγής καλύπτουμε και το βασικό σιτηρέσιο των πουλιών.
Αν τώρα μέσα στη βδομάδα προσθέσουμε ανάλογα φρέσκα φρούτα και κυρίως χορταρικά - λαχανικά σε προσεγμένες ποσότητες (οι φωλιές δείχνουν τα λάθη μας αμέσως) τότε ίσως όλα τα υπόλοιπα να αποδειχτούν "υπερβολές".
 
Δηλαδή να δίνω τα αποξηραμένα βότανα μαζί με έξτρα σπόρους (κία, καμελίνα, κινόα κτλ) ξεχωριστά και αντί να φτιάχνω αυγοτροφή να πάρω μια καλή εμπορίου που να τα καλύπτει διατροφικά;

Ακριβώς. Ακολούθησε το με πρόγραμμα και σίγουρα δεν θα έχεις προβλήματα Αλίκη @alicedros .
 
Ακριβώς. Ακολούθησε το με πρόγραμμα και σίγουρα δεν θα έχεις προβλήματα Αλίκη @alicedros .
Εσύ φίλε μου τι δίνεις στα πουλιά σου πέρα από ένα καλό μείγμα σπόρων;

όσο πιο πολλές γνώμες έχουμε τόσο το καλύτερο! 😉
 
Εσύ φίλε μου τι δίνεις στα πουλιά σου πέρα από ένα καλό μείγμα σπόρων;

Σπόρους, έχτρα σπόρους ( κια - καμελινα - Bella di note ) και αυγοτροφή. Καθ όλη την διάρκεια του χρόνου και ανάλογα την εποχή βάζω αυγό - ρίγανη - τσουκνίδα - μπρόκολο - καλαμποκι κτλ.
 
Καθ όλη την διάρκεια του χρόνου και ανάλογα την εποχή βάζω αυγό - ρίγανη - τσουκνίδα - μπρόκολο - καλαμποκι κτλ.
Τι εννοείς; Με το τσιγκέλι θα στα βγάζουμε; 😛 Αυγοτροφή ποια χρησιμοποιείς; Την έχεις μόνιμα μέσα στο κλουβί όπως τους σπόρους ή την δίνεις σε συχνότητα αναλόγως την εποχή;
 
Με το τσιγκέλι θα στα βγάζουμε;

Είμαι στην δουλειά και ο χρόνος είναι περιορισμένος. Το μόνο που έχει μόνιμα το κλουβί είναι οι σπόροι και η άμμος - συμπλήρωμα ανθρακικού ασβεστίου. Τα υπόλοιπα διατηρούνται σε χαμηλά αλλά σταθερά επίπεδα καθ ολη την διάρκεια του χρόνου. Δύο μήνες πριν ξεκινήσω την αναπαραγωγή μπαίνουν σταδιακά σε καθημερινή βάση στην διατροφή των πουλιών μου.

Αυγοτροφή ποια χρησιμοποιείς;

Raggio Di Sole Lipo Soft

Με το τσιγκέλι θα στα βγάζουμε;

Ουφ νομίζω ότι τα έγραψα αναλυτικά αυτή την φορά.
 
. Το μειγμα που φτιάχνω περιέχει τα εξής: αυγό (μόνο ασπράδι),serinus, quiko κρέμα νεοσσών, πρωτεϊνη σόγιας, ηλιαλευρο, βιταμίνες αμινοξέα, τσάι βοτάνων.
Τι καναρίνια έχεις Γιάννη;
 
Αλίκη δεν νομίζω να φαγώθηκαν αυγά επειδή λείπει κάτι στην διατροφή τους. Όταν είναι πολλά ζευγάρια μαζί αυτό μπορεί να συμβεί. Ο ανταγωνισμός μεταξύ τους, ο περιορισμένος χώρος, το στρες, οι μάχες, το κλέψιμο υλικών από άλλες φωλιές μπορούν να έχουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Αν πέσει αυγό κάτω ή σπάσει μέσα στην φωλιά θα φαγωθεί (και καλά θα κάνει).

Τώρα το αρσενικό που έμεινε μόνο του ίσως απέκτησε κάποια άσχημη συνήθεια αλλά δεν πιστεύω ότι του λείπει κάτι διατροφικά με αυτά που τους προσφέρεις. Εξάλλου μιλάμε για αρσενικό, δεν έχει τόσες μεγάλες διατροφικές απαιτήσεις, όσες το ταίρι του.
 
Αλίκη δεν νομίζω να φαγώθηκαν αυγά επειδή λείπει κάτι στην διατροφή τους. Όταν είναι πολλά ζευγάρια μαζί αυτό μπορεί να συμβεί. Ο ανταγωνισμός μεταξύ τους, ο περιορισμένος χώρος, το στρες, οι μάχες, το κλέψιμο υλικών από άλλες φωλιές μπορούν να έχουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Αν πέσει αυγό κάτω ή σπάσει μέσα στην φωλιά θα φαγωθεί (και καλά θα κάνει).
Και εγώ το πιστεύω αυτό! Και είναι απολύτως λογικό! Τα άφησα μέσα στην κλούβα γιατί πολύ απλά δεν ήθελα αυγά από αυτά τα ζευγάρια. Λίγο πολύ όλα έχουν συγγένεια και δεν το ρισκάρω. Πλέον είναι μόνο 6 (3 και 3) μέσα στην κλούβα και συμβιώνουν άψογα! Έχουν και χώρο για πέταγμα και τα χαίρομαι!

αλλά δεν πιστεύω ότι του λείπει κάτι διατροφικά με αυτά που τους προσφέρεις.
Εκεί που έχω καταλήξει Γιάννη μου είναι ότι ίσως πρέπει να δίνω και έτοιμη αυγοτροφή που έχει πιο υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης. Δεν φτάνει η αυγοτροφή που φτιάχνω... Έχω καταλήξει στη Raggio di sole. Αλλά μιας και έχω κοινά, πράσινα, κίτρινα και κόκκινα μωσαικά, ποια αυγοτροφή να προτιμήσω; Την κίτρινη ή την λευκή;
 
Αυγοτροφή orlux gold patee' :
υψηλής θρεπτικής αξίας, με 100% αγνό μέλι. Έτοιμη για χρήση. Περιέχει λυσίνη και μεθειονίνη που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των νεοσσών, και χαρίζουν υγιές πτέρωμα.
Λόγω της σύνθεσής της, μπορεί να μείνει στην ταϊστρα για μέρες, χωρίς να ξεραίνεται.
Μπορεί επίσης να αναμειχθεί με βλαστημένους σπόρους ή κομμάτια φρούτων και λαχανικών. Κατα τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου, καλό είναι να υπάρχει στην ταϊστρα καθημερινά. Τον υπόλοιπο χρόνο, προσφέρουμε τρείς φορές την εβδομάδα.
Σύνθεση

Ακατέργαστη πρωτεΐνη: 17 %
Ακατέργαστο λίπος: 16 %
Ακατέργαστη τέφρα: 5 %
Ακατέργαστη ίνα: 1.6 %
Ασβέστιο: 1.5 %
Φώσφορος: 0.5 %
Λυζίνη: 0.87 %
Methionine: 0.34 %
Θρεονίνη: 0.64 %
Tryptophan: 0.2 %
Βιταμίνη Α: 25.000 IU/kg
Βιταμίνη D3: 2.250 IU/kg
Βιταμίνη Ε: 45 mg/kg
Βιταμίνη Κ: 1.4 mg/kg
Βιταμίνη B1: 1.8 mg/kg
Βιταμίνη B2: 7.2 mg/kg
Βιταμίνη B3: 10 mg/kg
Βιταμίνη B6: 2.7 mg/kg
Βιταμίνη B12: 0.03 mg/kg

Vitamin C: 54 mg/kg
Vitamin PP: 36 mg/kg
Vitamin H: 0,06 mg/kg
χαλκός θειικού άλατος χαλκού: 15 mg/kg
Φολικό οξύ: 0.7 mg/$l*kg
Χλωρίδιο χολίνης: 500 mg/kg
upload_2016-4-13_10-0-31.webp
Αν θέλεις, επίσης, προσθέτεις και 1-2 κουταλάκια του γλυκού ''μείγμα οργανικής χημείας'' που περιλαμβάνει πάρα πολλά βότανα(το βρίσκεις στο karderines.gr/shop), αυτό κάνω φέτος εγώ είτε όπως σου προτείνει ο Κώστας τα προσφέρεις ξεχωριστά και.. σίγουρα είσαι καλυμμένη!
 
Παιδιά αυτό τί σημαίνει;Έχει να κάνει με το επιθυμητό ποσοστό πρωτείνης στην αυγοτροφή καθημερινής χρήσης σε επίμαχες περιόδους όπως αναπαραγωγή, πτερόροια;Καθορίζεται απο τη συχνότητα χρήσης; Τις άλλες περιόδους;Εαν δεν υπάρχει αυγοτροφή με 24% πρωτείνη αυτο το ποσοστό επι ποιού συνόλου αναφέρεται;
 
Σημαίνει ότι 100 γραμμάρια προϊόντος, περιέχουν 24 γραμμάρια καθαρής πρωτεΐνης. Το 24% είναι κατά προσέγγιση η ποσότητα της πρωτεΐνης (με βάση την ποσότητα αυγοτροφής που καταναλώνει ένα πουλί) η οποία όταν προστίθεται καθημερινά στη διατροφή του, θεωρείται ότι καλύπτει τις ανάγκες του σε απαιτητικές περιόδους όπως αυτές που ανέφερες.

Στις άλλες περιόδους, επειδή οι ανάγκες για πρωτεΐνη δεν είναι τόσο μεγάλες, η συχνότητα χορήγησης της αυγοτροφής είναι μικρότερη αλλά και το προϊόν που θα χρησιμοποιηθεί μπορεί να έχει χαμηλότερο ποσοστό πρωτεΐνης.
 
Για να συνοψίσω και να βγει κάποιο συμπέρασμα από αυτή την κουβέντα, που προέκυψε από άλλο θέμα! Πιστεύω λοιπόν πως πλέον αυτή η αυγοτροφή: https://community.petbirds.gr/threads/Η-δικιά-μου-σπιτική-αυγοτροφή.18764/
και μόνο (πέρα από τους σπόρους φυσικά) δεν αρκεί για την διατροφή των πουλιών μας! Δεν τα καλύπτει διατροφικά.. Και δυστυχώς το συνειδητοποίησα αργά..

Άρα εγώ προσωπικά θα δίνω σαν αυγοτροφή αυτή:

karderines.gr/shop/%CE%A0%CF%84%CE%B7%CE%BD%CE%AC/%CE%9C%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%A4%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AD%CF%82/%CE%91%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CE%BD/Easyyem-1-kg-%CE%91%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE-%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%AD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7

Και αυτή που κάνω εγώ απλά θα συμπληρώνει τη διατροφή τους επικουρικά, μιας και μέσα έχει αυγό, βότανα και βάζω και ό,τι άλλο θέλω εγώ να καταναλώσουν!

Μαζί με τους σπόρους που τρώνε (Raggio di sole για χρώματος) σε ξεχωριστή ταίστρα/αυγοθήκη θα μπαίνουν και έξτρα σπόροι, όπως κία, καμελίνα και κινόα.

Αυτά! Και ελπίζω να τα καλύπτω πλέον διατροφικά!

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια και τις απαντήσεις σας! Κάποια ακόμα γνώμη, ή κάποια παρατήρηση είναι πάντα ευπρόσδεκτη!
 
Δεν τα καλύπτει διατροφικά.. Και δυστυχώς το συνειδητοποίησα αργά..
Μπορείς απλά να τροποποιήσεις τα στοιχεία που αφορούν τις πρωτεΐνες, πχ περισσότερα αυγά ή μεγαλύτερο ποσοστό αυγοτροφής, μελέτησε το πριν την απορρίψεις εντελώς.
 
Μπορείς απλά να τροποποιήσεις τα στοιχεία που αφορούν τις πρωτεΐνες, πχ περισσότερα αυγά ή μεγαλύτερο ποσοστό αυγοτροφής, μελέτησε το πριν την απορρίψεις εντελώς.
Έχεις δίκιο Μαρία μου.. αλλά με αυτά που μου συμβαίνουν με τις τόσες ατυχίες δεν έχω χρόνο να το μελετήσω όταν περιμένω μικρά σε λίγες μέρες. Οπότε ξεκινάω με την έτοιμη αυγοτροφή και το μείγμα που φτιάχνω εγώ επικουρικά, και μόλις βρω χρόνο και τελειώσουν τα βάσανα, θα δω τι άλλο μπορώ να βάλω... ή και να βγάλω!

Πάντως τελικά ποτέ δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε ειδικά σε ό,τι αφορά τη διατροφή των φτερωτών μας φίλων! Πρέπει πάντα να ψάχνουμε, να δοκιμάζουμε και να αλλάζουμε! Αν και λένε πως ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.. Που βρίσκεται η αλήθεια τώρα...
 

Σχετικά θέματα

Back
Top