Ασθένειες Καναρίνι έχει ένα ελαφρύ τρέμουλο

Λυπάμαι πολύ για το καναρινάκι σου...

Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα το μεσημέρι επισκεφθηκαμε την κτηνίατρο. *Μας είπε ότι ο μικρός έχει κρυώσει. Μας έδωσε μια **αντιβίωση σε σταγόνες για μια εβδομάδα και μετά θα του δίνουμε πολυβιταμινες για πάρει τα πάνω του. Θα ήθελα να σας ενημερώσω όλους για κάποια πράγματα που μου είπε η κτηνίατρος. 1) όλα ***τα πουλιά και τα τρωκτικά επειδή είναι θηράματα όταν αρρωσταίνουν δεν το δείχνουν λόγω ενστίκτου 2) καλό θα ήταν στο κάτω μέρος του κλουβιου να μπαίνει κάτι θερμομονωτικό πχ χαρτί κουζίνας, κουβέρτα κι Φλις 3) όταν πηγαίνουν στον κτηνίατρο δεν καθαρίζουμε το κλουβί γιατί θέλει να δει τις κουτσουλιές και 4) ****δεν αλλάζουμε μέρος το πουλάκι μας διότι στρεσσαρονται πολύ και μπορεί να πάθουν ανακοπή. Μέσα στις επόμενες μέρες θα είμαι συχνά σε επικοινωνία με τον κτηνίατρο και θα σας ενημερώνω.
🙂 Γενικά:
* Ενδείξεις-αποδείξεις κρυώματος είναι όταν δυσκολεύονται στην αναπνοή (λαχάνιασμα), όταν ακούγεται ήχος κατά την αναπνοή-εκπνοή ή το στήθος ''ανεβοκατεβαίνει''.
**Σταγόνες αντιβίωσης για να τις βάλεις στο νερό του ή στο στόμα σου έδωσε η γιατρός;
***Όλα τα πουλιά και τα ζώα είναι εν δυνάμει θηράματα οπότε δεν ''βγάζουν'' την εικόνα της αρρώστιας προς τα έξω προκειμένου να μη δείξουν αδυναμία (πχ γεννούν χωρίς τον παραμικρό ήχο).
**** Ίσως στρεσαριστούν με μια αλλαγή χώρου, αλλά δεν παθαίνουν ανακοπή απ΄αυτό..πχ Το πιάσιμο και το κόψιμο των νυχιών τους, είναι διαδικασίες που ενδέχεται (λόγω έντονου στρες) να επιφέρουν ανακοπή.

... Πρόσφατα μου είπε κάποιος ότι μέσα στο νεράκι του θα πρέπει ανά διαστήματα να βάζω λίγη ζάχαρη έτσι ώστε να παίρνει ηλεκτρολιτες
Η ζάχαρη δίνει γρήγορη ενέργεια σ΄έναν οργανισμό, μόνη της δεν είναι ηλεκτρολύτης (όπως πχ ζάχαρη και αλάτι).

@Sissy η αντιβίωση ήταν σε σταγόνες. Εκείνη τη στιγμή του έριξε δύο σταγόνες στο ράμφος για να την πάρει από τα ρουθούνια. Μου είπε ότι είναι πιο αποτελεσματικό. Στη συνέχεια μου είπε ότι θα έπρεπε να κάνω το ίδιο την επόμενη μέρα και την υπόλοιπη εβδομάδα επτά σταγόνες στη ποτίστρα του κάθε μέρα με αλλαγή νερού.

@Sissy η αντιβίωση ήταν σε σταγόνες. Εκείνη τη στιγμή του έριξε δύο σταγόνες στο ράμφος για να την πάρει από τα ρουθούνια. Μου είπε ότι είναι πιο αποτελεσματικό. Στη συνέχεια μου είπε ότι θα έπρεπε να κάνω το ίδιο την επόμενη μέρα και την υπόλοιπη εβδομάδα επτά σταγόνες στη ποτίστρα του κάθε μέρα με αλλαγή νερού.
Ποια αντιβίωση έδωσε; Θυμάσαι τη μάρκα;

Back