Γενικά Καναρίνι έχει στο στόμα του ένα φτερό και να μασάει

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ26

PB New Member
Εγγραφή
7 Σεπ 2021
Μηνύματα
53
Πόλη
Αθήνα
Παιδιά σας έχει τύχει το καναρινι να έχει στο στόμα του ένα φτερό του και να το μασάει και αφού με βλέπει το αφήνει τι σημαίνει αυτό?
 
Φτερό ή πούπουλο Σταυρούλα;
Ζει μέσα σε σπίτι ή μόνιμα έξω;
Έχει ολοκληρώσει την ετήσια φάση πτερόρροιας κι αν ναι πού (εκτός / εντός σπιτιού) και πότε;
Η ηλικία του ποια είναι;
Για ψείρες έχεις κοιτάξει το κλουβί; Αν όχι κάνε το τεστ της βρεγμένης χαρτοπετσέτας, δλδ, βρέξε μία, τσαλάκωσέ τη και χώσε τη στα κάγκελα του κλουβιού αποβραδίς, έλεγξέ την το πρωί για μαύρα ή μαυροκόκκινα στίγματα.
Κατά τα άλλα σχετικά με το ερώτημά σου, ναι, έχει τύχει σε αρκετά μέλη που φιλοξενούν καναρίνια
 
Πόσο καιρό το κάνει; Κανονικά δεν θα έπρεπε να βρίσκει φτερά καθόλου. Αυτή την εποχή δεν πέφτουν. Παρατήρησε το λίγες μέρες και κοίταξε αν υπάρχουν και άλλα φτερά μέσα στο κλουβί.
 
Σήμερα τον είδα να το κάνει μήπως επειδή είναι μικρός περνάει την πρώτη του πτεροροια?
 
Η πρώτη πτερόρροια είναι περίπου στο 3μηνο για τα καναρίνια. Έπειτα, έρχεται η πρώτη εποχική περίπου Ιούλιο - Αύγουστο ξεκινά και κρατάει έως και 2 μήνες.
Είναι μήπως κοντά σε πηγές θερμότητας το κλουβί του;
Εφόσον είναι μέσα στο σπίτι, καλό θα ήταν, αν είναι δυνατό, να ακολουθηθεί ο φυσικός φωτισμός για την κάθε εποχή, με άλλα λόγια να κοιμάται με τη δύση του ηλίου, να ξυπνά με την ανατολή. Αυτό θα το βοηθήσει να περνά τους διάφορους κύκλους της ζωής του ομαλά.
Η τροφή του σε τι συνίσταται; Πιο συγκεκριμένα γράψε μας ποια μάρκα σπόρων χρησιμοποιείς, αν δίνεις αυγό, χορταρικά κηπευτικά και με ποια συχνότητα, βιταμίνες ή συμπληρώματα διατροφής επίσης, αν υπάρχει μόνιμα κόκκαλο σουπιάς στο κλουβί.
Μπανιέρα του βάζεις;
 
Back
Top