Ασθένειες Καναρίνι έχει στραβώσει το κεφάλι του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mzm
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αγαπητοί συνομιλητές, βρίσκομαι στην άβολη θέση να σας επισημάνω πως αν ήθελα να γράψω Star-Gazing (βλέμμα στον ουρανό),θα έπρεπε πρώτον να είμαι τυφλός ή να μην καταλαβαίνω τι διαβάζω και δεύτερον να μην έγραφα Torticollis!

Γιατροί δεν είμαστε, αλλά αν κάποιος ξέρει κάποια άλλη ασθένεια που να κρατά το κεφάλι καρφωμένο κάτω, ας το πει.

Αν θέλει κάποιος να μάθει τι είναι το Torticollis ας βγάλει τα μάτια του να το βρει. Παρεθεσα για παράδειγμα ένα site για να πάρει μια ιδέα η θεματοθέτρια. Το ότι αυτό το site είναι ο ορισμός του αχταρμα, δεν θα πρέπει ούτε να μπερδεύει ούτε να μπλοκάρει αυτόν που όντως θέλει να βοηθήσει.

Torticollis,το γράφω άλλη μια φορά για να είναι ευανάγνωστο και κατανοητό.

ΥΓ:Λοίμωξη απο τους ίδιους παράγοντες (σαλμονέλα, ατοξόπλασμα, λιστερίωση) οδηγούν και σε stargazing και σε παρόμοια συμπτώματα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αν ειναι αχταρμας το συγκεκριμενο site κακως παρατεθηκε γιατι οδηγει σε λαθος συμπερασματα.
Παντως στο αρθρο που παρατεθηκε περα απο την επικεφαλιδα (που και εκει ανορθογραφα αναφερεται) και την υποκεφαλιδα δεν υπαρχει η παραμικρη αναφορα στo Torticollis καθως ολη η περιγραφη βασιζεται στο Stargazing (Twirling).

Στο καναρινι του φιλου Νικου πιο πανω, φαινεται να διορθωθηκε το προβλημα χωρις την χρηση αντιβιοτικων, χωρις αυτο να σημαινει οτι ολες οι περιπτωσεις ειναι ιδιες.


Των Βαιων σημερα θα κρατησουμε τα ματακια μας στη θεση τους και θα τα ενισχυσουμε διατροφικα με το πατροπαραδοτο ψαρακι.
 
Αν ειναι αχταρμας το συγκεκριμενο site κακως παρατεθηκε γιατι οδηγει σε λαθος συμπερασματα.
Παντως στο αρθρο που παρατεθηκε περα απο την επικεφαλιδα (που και εκει ανορθογραφα αναφερεται) και την υποκεφαλιδα δεν υπαρχει η παραμικρη αναφορα στo Torticollis καθως ολη η περιγραφη βασιζεται στο Stargazing (Twirling).
Αγαπητέ Αντώνιε,το site δόθηκε ως παράδειγμα, το γράφω κιόλας. Με συγχωρείς αν σε μπέρδεψα.
Τα stargazing και torticollis, μπορεί κάποιος να πει,ότι είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Δυστυχώς δεν υπάρχει μασημένη τροφή για την δεύτερη όψη και επειδή οι αιτίες μπορεί να είναι κοινές, αρκετές φορές αυτά τα δύο τα συναντάς μαζί σαν αναφορά. Για εμένα είναι ακριβώς το ίδιο με την μόνη διαφορά την θέση του κεφαλιού που στρέφεται κάτω.Θεωρώ προφανές πως όποιος έχει την στοιχειώδη θέληση, μπορεί να το αντιληφθεί, αντίστροφα θεωρώ περιττό να προσπαθήσω εγώ να το εξηγήσω σε ένα κοινό που δεν έχει καν την στοιχειώδη θέληση.

Όπως και να έχει το συμπέρασμά μου το έγραψα ως πρώτο στο μήνυμά μου και αυτό το έκανα για να δώσω μια κατεύθυνση στο άτομο που έχει την αγωνία του.Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, πάλι δεν θα άλλαζα την επιλογή μου. Είναι τουλάχιστον βλακεία να παραπέμψω την θεματοθέτρια στην 400η σελίδα του avian medicine και άλλα τέτοια. Δεν είμαι γιατρός συνεπώς δεν έχει νόημα να αποδεικνύω την άποψή μου.Αυτό που πιστεύω όμως μπορεί να βοηθήσει το ενδιαφερόμενο άτομο στην επικοινωνία του με τον γιατρό και αυτό έγραψα.

Μερικά καλύτερα site,όχι-αχταρμας!
https://www.themodernapprentice.com/diseases.htm
https://www.researchgate.net/figure...landicus-case-no-3-with-ataxia_fig1_230599632
https://www.researchgate.net/figure...alcon-Falco-peregrinus-showing_fig1_236069931
https://issuu.com/alarocha/docs/17_nervous_system σελ 16-17
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11332494
https://lafeber.com/vet/diseases-of-songbirds-a-cheat/
 
Αγαπητε Δημητριε, αφου για εσενα ειναι ακριβως το ιδιο μου εμενα φτανει και μου περισσευει!
Σε συγχωρω γιατι μου το ζητας ευγενικα και γιατι τωρα τις ημερες του Πασχα η συγχώρεση και ο Πετρος Γαιτανος ειναι must.

Για να γινω κι εγω λιγο multimedia αφηνω αυτο εδω.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Αν θέλει κάποιος να μάθει τι είναι το Torticollis ας βγάλει τα μάτια του να το βρει.
Όπως και να το κάνουμε Δημήτρη, αυτός δεν είναι σωστός τρόπος να συμπεριφέρεσαι. Δεν υπάρχει λόγος ούτε τα μάτια μας να βγάλουμε ούτε τίποτα. Θα έλεγα ότι είναι τουλάχιστον ακυρωτικό για κάποιον να διαβάζει τέτοιες ατάκες μέσα σε ένα φόρουμ. Και δεν λέω, όλοι έχουμε τα προβλήματά μας, αλλά εδώ δεν είναι χώρος ούτε για να πουλάμε εξυπνάδες κι όποιον πάρει ο χάρος, ούτε να θίγουμε τους άλλους.
@Mzm έχετε κάποια εξέλιξη με το πουλάκι ή με την επικοινωνία με τον γιατρό;
 
Δεν πεινη και πολύ νερό ίσως για αυτό δεν έχει αλλάξει
Αν έπιανες το πουλάκι και του έδινες στο στόμα με σύριγγα ινσουλίνης (χωρίς τη βελόνα) μερικές σταγόνες από το διάλυμα του φαρμάκου στην ποτίστρα;
 
Back
Top