Ασθένειες Καναρίνι ήταν μια χαρά το πρωί ενώ τώρα δεν κουνιέται καθόλου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kafu
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kafu

PB New Member
Εγγραφή
12 Μαϊ 2018
Μηνύματα
70
Πόλη
Πάτρα
Έκανα καθαριότητα στα πουλιά και το ένα καναρίνι είναι ακούνητος στο πάτο.. ψιλιβαρανασαινει, έκατσε κ τον έπιασα πράγμα δύσκολο για την μέχρι τώρα πορεία του... Το πρωί ήταν μια χαρά τους έβαλα αυγό κ ήταν αρκετά δραστήριος, γιατί τα ψιλοκοιταγα που έτρωγαν αυγό.. Το μόνο που είδα είναι αυτό στον λαιμό του, κατ τα αλλά δεν βλέπω κάτι εμφανές στο σώμα του...
 

Συνημμένα

  • 67FF9CA5-1224-406C-81B4-1DAC3D2B3E5E.webp
    67FF9CA5-1224-406C-81B4-1DAC3D2B3E5E.webp
    75,8 KB · Προβολές: 46
Επίσης στο σημείο που τον βρήκα είχε μια μορφή διάρροιας αλλά πεντακάθαρη, λες κ ήταν νερό αλλά λίγο πιο παχύρευστο. Εν τ μεταξύ αφού τον αναστάτωσα λίγο που τον έπιασα άρχισε κ ανέβηκε στα κλαδιά πάλι νωχελικός και σιγά σιγά άρχισε να αλλάζει κλαδιά μόνος του.. κατέβηκε 2-3 φορε στον πάτο και έκατσε κάτω χωρις να στέκεται στα πόδια του, όσο περνάει η ώρα «ανεβαίνει». Σκέφτομαι επειδή τα κατέβασα να τα καθαρίσω γύρω στις 8 παρά τα πουλιά (ήταν σούρουπο αλλά όχι βράδυ) μήπως είχε κοιμηθεί και τον ξύπνησα κ γι αυτό ήταν έτσι.. Δεν ξέρω απλώς μια σκέψη κάνω γιατί τώρα είναι πολύ καλύτερα..
 
Αμαρα του εννοεις το κλουβί του; αν ναι εννοείτε καθαρίζεται τακτικά. Μπάνιο αν όχι καθημερινά, κάθε δεύτερη σίγουρα και ειδικά τώρα με την πτεροροια.
 
το σημείο που βγάζει τις κουτσουλιές του
δανείζομαι την παρακάτω φωτογραφία της φίλης @katerinak του forum
View attachment 66850
Α σορρυ, δεν γνώριζα. Δεν το είδα αυτό, αλλά τώρα δεν θέλω να τον ξυπνήσω γιατί την έχει πέσει για ύπνο.. Θα τον δω αύριο το πρωί και θα ενημερώσω πάλι.. σε περίπτωση που έχει κάτι με τι να τον καθαρίσω αφού θα τον πιάσω; Οινόπνευμα; καθαρό νερό;
 
Εγώ, βάσει της περιγραφής σου, η οποία δεν είναι καθησυχαστική, θα συνιστούσα αύριο, να μην το πιάσεις για κανέναν λόγο παρά μόνο για να το πας σε έναν πτηνίατρο!

Στην Πάτρα βρήκα την παρακάτω που αναφέρει και τα πτηνά μέσα στην γκάμα των γνώσεων της.


Κάποιο μέλος μας ίσως γνωρίζει κάποιον άλλον να σου συστήσει.
 
AN είναι λερωμένο στην αμάρα θα έχει κάποιο γαστρεντερολογικό πρόβλημα.
ΔΕΝ χρειάζεται να το καθαρίσεις εσύ, θα καθαρίσει με καθημερινό πρωινό μπανάκι (το οποίο πρέπει να αφαιρείται από το κλουβί το πολύ μισή ώρα μετά την τοποθέτηση του)
Προς το παρόν θα σου πρότεινα να του δίνεις μόνο σπόρους (συσκευασμένους επώνυμης εταιρείας) και καλό θα είναι να το δεί Πτηνίατρος.
 
Back
Top