Ασθένειες Καναρίνι ήταν μια χαρά το πρωί ενώ τώρα δεν κουνιέται καθόλου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kafu
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Α σορρυ, δεν γνώριζα. Δεν το είδα αυτό, αλλά τώρα δεν θέλω να τον ξυπνήσω γιατί την έχει πέσει για ύπνο.. Θα τον δω αύριο το πρωί και θα ενημερώσω πάλι.. σε περίπτωση που έχει κάτι με τι να τον καθαρίσω αφού θα τον πιάσω; Οινόπνευμα; καθαρό νερό;


Ποτέ οινόπνευμα στα πουλια.

Κατα την διαδικασια καθαρισμου που αναφερεις ανεβασες ή κατέβασες το κλουβι απο υψος αποτομα;
 
Αυτό που έβγαλε τί είναι είναι σπυρί είναι εξόγκωμα ή είναι κάτι δερματικό;
Μπορεί να είναι απλά λίπος, δεν φαίνεται καλά, αλλά η περιοχή εκεί πιάνει λίπος όμως συνήθως καλύπτεται από πούπουλα, ενώ εδώ για κάποιον λόγο μπορεί και να διαχωρίστηκαν.
Παιδιά πολύ δεν είναι για την εποχή;
Ίσως και να είναι πολυ, αναλόγως της υγρασίας και του κατά πόσο πέφτει ο ήλιος εκεί, τις ώρες αυτές, αλλά μάλλον κι εφόσον τα άλλα πουλιά δεν εμφάνισαν συμπτώματα, να μην οφείλεται στο αυγό.
@Kafu , σε περιπτώσεις που τα πουλάκια " πέφτουν " απότομα, συχνά μεταφέρουμε το κλουβί σε θερμό μέρος, με θερμοκρασία ακόμα και 30 βαθμών, και δίνουμε αλμόρα ηλεκτρολύτες από φαρμακείο, ώστε να πάρουν ενέργεια, ή ακόμα και ζαχαρόνερο αν δεν μπορούμε να βρούμε αλμόρα. Αν υποπτευόμαστε κάποια δηλητηρίαση μπορούμε να κινηθούμε με καρβουνακι, επίσης από φαρμακείο ή καλύτερα από αυτό το ειδικό που πωλείται σε πετσοπ ή με ζεόλιθο, αν και για την αποτελεσματικότητα τουτελευταίου δεν είμαι και εντελώς βέβαιος. Αν λοιπόν το κλουβί, έχει σκουριές, αν έχουμε δώσει χορταρικά... Που θα μπορούσαν να έχουν φυτοφάρμακα ή εντομοκτόνα. Κινούμαστε άμεσα έτσι, σαν πρώτες βοήθειες. Επίσης αναρωτιόμαστε αν έχουμε προσθέσει κάτι στην τροφή ή στο περιβάλλον του, πχ ένα νέο σουπιοκοκκαλο, μια νέα τροφή.. Επίσης σκέψου αν στο κλουβί - περίβλημα υπάρχει η πιθανότητα να έχει κάτσει πάνω κάποιο άγριο πουλί, πχ σπουργίτι και έχει κουτσουλησει μεταδίδοντας κάποιον μολυσματικό παράγοντα ή αν όντως κάποιο αρπακτικό επιτέθηκε και το πουλάκι έπαθε σοκ. Όταν το κοιτάξεις αύριο το πρωί, δες κοιλιά και πόδια και Ράμφος και ό,τι μπορείς και άλλαξε πριν φάει, ταΐστρες, τροφή ώστε να μειώσεις την πιθανότητα να επανεκτεθεί σε κάτι που το πειράζει, αλλά και να ελέγξεις από τα υπολείμματα αν τρώει και ποπ όσο και αν το πας σε γιατρό, άλλαξε το υπόστρωμα του ώστε οι κουτσουλιές του να είναι φρέσκιες.
Εύχομαι να είναι περαστική η αδιαθεσία του
 
Κατα την διαδικασια καθαρισμου που αναφερεις ανεβασες ή κατέβασες το κλουβι απο υψος αποτομα;
Ναι κατέβασα το κλουβί από ύψος, αλλά νομίζω όχι απότομα. Όπως τα κατεβάζω κάθε φορά.
[automerge]1568147738[/automerge]
@ianos, Τροφές αλλάχτηκαν όλες λόγο του καθαρισμού κ έπλυνα με νερόξύδο την σχάρα του κτλ. Ποτίστρες επίσης με νεροξυδο. Στρώθηκε καινούργιο υπόστρωμα.. λαχανικά έχω να του δωσω 3-4 μέρες σίγουρα (μήλο αν θυμάμαι την τελευταία φορά). Οκ θα τον παρατηρήσω αύριο, αν δω κάτι θα μιλησω με εναν πτηνιατρο που ξέρω. Όσον αφορά τις τροφές είναι στάνταρ ποιότητας (σφραγισμένες κτλ) που τους δίνω πάνω από 3-4 μήνες. Επίσης ότι δίνω αστα πουλιά είναι το ίδιο και για τα τρία που έχω . Στα αλλά δεν έχω παρατηρήσει κάτι.
Να βάλω αύριο ζάχαρονερό προληπτικά; Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πως είναι το πουλάκι;

Καλημέρα, το πουλί είναι σαν να μην έγινε τπτ.. σηκώθηκα γύρω στις 7 κ κάτι το πρωί και ήταν ο μόνος από τα τρία που πηδούσε από κλαδί σε κλαδί. Οι άλλοι ήταν ακόμα αγουροξυπνημένοι. Είναι παρά πολύ καλά, τους έβαλα μπανάκι, και τον πέτυχα να τρώει κιόλας.. όποτε πιστεύω ότι όλα είναι καλά.. Τον έχω σε στενή παρακολούθηση αν η συμπεριφορά του είναι οκ.
 
Κατι τετοιο περιμενα διαβασω, κατι το φόβισε πιστευω.
Και εγώ αυτό πιστεύω πως είναι, «επαφή» με αρπακτικό αποκλείεται να είχε γιατί όπως είπα είναι μέσα σε δεύτερο κλουβί, αλλά μόνο κ μόνο να το τρόμαξε ίσως το φόβισε τόσο... ελπίζω όλα να πάνε καλά.
 
Χαίρομαι για τα νέα σας! Πολύ ενθαρρυντικά.
Αν όμως υποθέσουμε ότι κάποιο αρπακτικό τον τρόμαξε, σκέψου μήπως θα μπορούσες να μειώσειςτις πιθανότητες για περαιτέρω ενδεχόμενη επόμενη επίθεση, γιατί τότε θα τρομάξει ξανά. Για παράδειγμα οι καρακάξες επιστρέφουν στον τόπο της επίθεσης.
 
Back
Top