Ασθένειες Καναρίνι ανοιγοκλείνει το ράμφος του και ακούγεται ένας ήχος

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sotiriaps
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sotiriaps

PB New Member
Εγγραφή
1 Οκτ 2021
Μηνύματα
6
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σας παιδιά! Θα ήθελα την γνώμη σας σε κάτι. Σημερα πήγα το καναρίνι μου στον πτηνίατρο γιατί εδώ και καιρό είναι άρρωστο. Αρχικά σταμάτησε το κελάηδημα από τον Μάιο και έκανε μόνο μικρά τσίου αλλά βραχνιασμενα. Επίσης ανοιγοκλείνει το ράμφος του και ακούγεται ένας ήχος, κάποιες φορές ακούγεται σαν να σπάει σπόρους, ανασαίνει γρήγορα και ανοίγει το στόμα του σαν να θέλει να βγάλει κάτι. Ακόμη στο ένα του το μάτι τα πούπουλα έχουν αραιώσει και τέλος οι κουτσουλιές του είναι υγρές. Οταν το είδε ο πτηνιαττος σήμερα μου είπε ότι για το μάτι έχει υγρή επιφυκιτιδα. Για την αναπνοή και για τους ήχους που βγάζει είπε ότι έχει ακάρεα αν καιι δεν το έψαξε για να δει αν εχει μαύρα στίγματα. Τέλος είδε και το πόδι στο οποίο έχει το βραχιόλι και είδε ότι του ήταν στενό, και το πόδι του ήταν φουσκωμένο και κόκκινο στο σημείο εκείνο. Του το έκοψε το βραχιόλι αλλά καθώς το έκοβε του έκανε πληγή στο πόδι. Σχετικά με τις αντιβιωσεις για τα ακάρεα μου είπε δίνω το tafarm καιι για το πρήξιμο στο πόδι και για την επιφυκιτιδα να δίνω augmentin. Η απορία μου είναι κάνει το augmentin για τέτοιες περιπτώσεις? Έψαξα πολύ στο ίντερνετ καιινσε ανάλογες περιπτώσεις άλλων και δεν είδα πουθενά να δίνεται αυτό το φάρμακο για τους λόγους αυτούς.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Letkoy
Ενημέρωσε αν θέλεις και σε ποιόν πτηνιατρο πήγες για να έχουν μια εικόνα όσοι ξέρουν να σου απαντήσουν.
 
Η απορία μου είναι κάνει το augmentin για τέτοιες περιπτώσεις?
Είναι αντιβίωση και μάλλον στο έδωσε για να αντιμετωπίσει αυτό που προκαλεί την επιπεφυκίτιδα.
Έλεγξε τις κουτσουλιές στο μικροσκόπιο ?
Σου έδωσε ακριβείς οδηγίες για τις δοσολογίες ?
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ ναι καιι για το πόδι την έδωσε επειδή είχε πρηστεί από το βραχιόλι. Απλά επειδή για την επιφυκιτιδα δεν είδα πουθενά την αντιβίωση αυτή από αναλογες περιπτώσεις γι'αυτό ρώτησα. Τις εξετασε τις κουτσουλιές αλλά δεν είδε να έχουν κάτι είπε... Αν και είναι υγρές εδώ καιι εβδομάδες..
Όσο για την δοσολογία σχετικά με την auaugmentin gentim είπε θα βάζω στην σύριγγα 20 ml καιι μετά θα την βάζω στην ποτίστρα με 100 ml νερό. Το πουλί όμως τώρα που του έκανε πληγή στο πόδι από το κόψιμο του δαχτυλιδιού δεν μπορεί να ανεβαίνει στα κλαδιά καιι να πίνει..
Σχετικά με την τροφή θα του την αλλάξω σήμερα και θα πάρω συσκευασμένη , μπορείτε να μου πείτε καμια καλή? Και από πολυβιταμινες αν ξέρετε , ώστε τώρα με τα φάρμακα να αντέξει
 
Το πουλί όμως τώρα που του έκανε πληγή στο πόδι από το κόψιμο του δαχτυλιδιού δεν μπορεί να ανεβαίνει στα κλαδιά καιι να πίνει..
Θα βάλεις την ποτίστρα πάνω στην σχάρα και θα την δέσεις στα πλαϊνά κάγκελα με ένα σχοινάκι - σπάγκο.
Να βάλεις και τροφή σε ένα σκεύος χαμηλά στην σχάρα για να έχει εύκολη πρόσβαση το πουλάκι.
Σχετικά με την τροφή θα του την αλλάξω σήμερα και θα πάρω συσκευασμένη , μπορείτε να μου πείτε καμια καλή?
Δες εδώ:

Για αρκετό καιρό έδινα στα δικά μου αυτή:
https://community.petbirds.gr/threads/manitoba-canary-best-premium.43354/

Και από πολυβιταμινες αν ξέρετε

Ρώτησε τον Γιατρό αν πρέπει να του δώσεις πολυβιταμίνες κατά την διάρκεια της θεραπείας.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ ωραία ευχαριστώ! Και κάτι ακόμη. Βλέπω ότι το πουλί ξύνει την πληγή καιι βγάζει αίμα. Αυτός όταν πήγα και τον ρώτησα αν βάλει χαζαπλαστ ώστε να μην το ξυνει καιι να μην υπάρχει μόλυνση είπε οχι. ( Μολυνση δεν θα υπάρχει είπε εφόσον θα πίνει την αντιβίωση. ) Αλλά το ότι την ξύνει συνέχεια δεν είναι καλό..
 
Βλέπω ότι το πουλί ξύνει την πληγή καιι βγάζει αίμα.
Αν βλέπεις να βγάζει αίμα να πας σε φαρμακείο να πάρεις αιμοστατικό σπρέι και να το ψεκάσεις.
Αλλά το ότι την ξύνει συνέχεια δεν είναι καλό..
Θα πρέπει να το παρακολουθείς για να προλάβεις αν χρειαστεί να παρέμβεις αν δεις να αιμορραγεί στο σημείο του τραυματισμού.
Το τραύμα καλύτερα να είναι ανοιχτό (χωρίς χάνζαπλαστ) για να επουλωθεί γρήγορα.
 
Back
Top