Ασθένειες Καναρίνι ανοιγοκλεινει το στόμα απ' οταν μπήκε για ζευγάρωμα

Αντιβίωση ή φάρμακο μη δώσεις έτσι αυθαίρετα.. Εγώ πιστεύω πως έχει αναπνευστικό πρόβλημα το πουλάκι, αλλά επειδή δεν είμαι γιατρός και επειδή διάγνωση εξ αποστάσεως δεν μπορεί να γίνει, γιατί δεν πας σε έναν πτηνίατρο; Είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις γι αυτό! Δες τη λίστα: https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/
 
Όσο μου επιτρέπει να καταλάβω το βίντεο, τα συμπτώματα μοιάζουν με ακάρεα της τραχείας.

.Ανοίγει το στόμα προσπαθώντας να τα αποβάλει,
. Δεν μπορεί να κελαηδήσει (φράξιμο των αεραγωγών)
. Ξύνει το κεφάλι στην πατήθρα (πολλές φορές τα ακάρεα βγαίνουν έξω στο πρόσωπο του πουλιού και γίνονται πολύ ενοχλητικά)

Αντιβίωση μην δώσεις. Αυτό που θα έδινα εγώ είναι μια σταγόνα Pulmosan.
Πρέπει να το απομακρύνεις από το κοπάδι το γρηγορότερο, σε δικό του κλουβί. Αν είναι ακάρεα της τραχείας μεταφέρονται πολύ εύκολα.
 
Σε περίπτωση βαριάς προσβολής από ακάρεα, την επομένη του pulmosan έχω διαβάσει ότι χορηγούμε και αντιβίωση γιατί τα νεκρά ακάρεα δημιουργούν πρόβλημα.
 
έχω acarycin tafarm του είχα κάνει για μια βδομάδα θεραπεία πριν 2 μήνες να ξανά κάνω με το ιδιο; Είχα κάνει όλα τα πουλιά την ίδια θεραπεία μαζί
 
Μηπως να το παει σε εναν κτηνιατρο; Πιθανον να εχει ακαρεα οπως ειπατε και οι συμβουλες να ειναι σωστες, αλλα δεν ξερω αν πρεπει να υπαρχει τετοια ευθυνη χωρις συμβουλη γιατρου.
 
Θεραπεία με αντιβίωση προσωπικά θα την απέφευγα για λίγες μέρες μετά το Pulmosan ώστε να φανεί αν όντως χρειάζεται.
Αν τα συμπτώματα συνεχιστούν τότε βλέποντας και κάνοντας. Το συγκεκριμένο καναρίνι πάντως δείχνει δυνατό.

Την δεύτερη μέρα μετά την χρίση του pulmosan τα συμπτώματα (παραπάνω) θα αυξηθούν και το καναρίνι θα δείχνει πιο κατσούφικο. Τα ακάρεα ενοχλημένα από την ιβερμεκτίνη αρχίζουν να πεθαίνουν αλλά πολλά εξέρχονται από το σώμα και ψάχνουν για καταφύγιο στο περιβάλλον ή σε άλλα πτηνά.
Θα πρέπει λοιπόν να ψεκαστεί το καναρίνι και να γίνει πολύ καλός καθαρισμός στο κλουβί. Ιδανικά να αλλάξει κλουβί και να καθαριστεί/απολυμανθεί το παλιό. Ποτίστρες ταΐστρες, πατήθρες, καθαριότητα κάθε μέρα! Μπανιέρα (με μηλόξυδο) κάθε μέρα.
Θεωρητικά το pulmosan μένει στο σώμα του πτηνού για ένα μήνα αλλά πολύ εκτροφείς συστήνουν εφαρμογή (μία σταγόνα) κάθε περίπου 10 μέρες, 3 φορές.

Φυσικά το καλύτερο είναι να πάει το πουλάκι σε πτηνίατρο!

έχω acarycin tafarm του είχα κάνει για μια βδομάδα θεραπεία πριν 2 μήνες να ξανά κάνω με το ιδιο; Είχα κάνει όλα τα πουλιά την ίδια θεραπεία μαζί

Ένα ένα μας τα λες. 😎 Για πιο λόγο έκανες θεραπεία σε όλα τα πουλιά; Είχαν συμπτώματα;
 
Εγώ θεωρώ ότι τα ακαρεα της τραχειας είναι πάρα πολύ σπάνια στα καναρίνια. Όλος αυτός ο ντόρος που γίνεται για τα ακαρεα της τραχειας είναι μύθος. Τα ακαρεα της τραχειας λοιπόν έχουν πάρα πολύ κοινά, για να μην πω ίδια, συμπτώματα με τα αναπνευστικά προβλήματα. Πιάσε το καναρίνι και κοίταξε το δέρμα στο σβέρκο.Αν δεις μαυρακια τότε ναι έχει ακαρεα. Αλλιώς έχει προσβληθεί το αναπνευστικό του, σύστημα που είναι πάρα πολύ εευαίσθητο στα καναρίνια.
 
Παιδιά συγνώμη που άργησα να απαντήσω είμαι στη δουλειά γιαυτό κάθε χρόνο τα κάνω για πρόληψη πριν τα βάλω ζευγάρια και επειδή έρχονται σπουργίτια στο μπαλκόνι

Η καθαριότητα που κάνω είναι τέταρτη άδειασμα του πάτου από άμμο εννοείται τροφή κάθε 2 μέρες και Κυριακή απολύμανση όλου του κλουβιού και εξαρτημάτων με χλωρίνη 5-1 που βάζουμε στον πάγκο της κουζίνας κατά των βακτηρίων
 
Απλά με αυτόν τον καιρό (υγρασία, βροχή, ήλιος, κρύο κτλ) εδώ εμείς αρρωσταίνουμε και κρυώνουμε, δε θα κρυώσουν τα καναρινάκια μας; Είναι τόσο ευαίσθητα!
 
Πώς να έχει ακάρεα αφού του είχε κάνει θεραπεία λέει ο φίλος πριν 2 μήνες. Να κόλλησε μετά; Μπορεί αλλά καλύτερα αντιβίωση παρά Pulmosan.Αν και καλύτερα στο γιατρό το πτηνό
 
Πώς να έχει ακάρεα αφού του είχε κάνει θεραπεία λέει ο φίλος πριν 2 μήνες.
Δεν ισχυρίζομαι ότι το πουλάκι για το οποίο συζητάμε έχει ακάρεα, δεν γνωρίζω τι έχει, απλά για να μην θεωρηθεί ότι η οποιαδήποτε θεραπεία, όταν μάλιστα δεν γνωρίζουμε αν ήταν ολοκληρωμένη, μπορεί να απαλλάξει άπαξ δια παντός ένα πουλί από τα ακάρεα, παραπέμπω και πάλι στο άρθρο το φόρουμ για προσεκτική ανάγνωση Ακάρεα της τραχείας .
 
Είναι καλά σταμάτησαν τα συμπτώματα και σε λίγες μέρες θα μπει για ζευγάρωμα πάλι.
 
Και πως ξέρεις ότι όταν θα είναι.στη διάρκεια της αναπαραγωγής δε θα ξαναρχισουν; Θα έλεγα φέτος να μην μπει καθόλου για αναπαραγωγή το συγκεκριμένο πουλάκι..
 
Έκανα θεραπεία Με ακαρισιν για 5 μέρες αβιομισιν για 5 μέρες Ουλτρα λεβιν αυτά από φάρμακα μπαράκι με μηλοξυδο όταν το επέτρεπε ο καιρός αυτά. Μεχρι στιγμής είναι εντάξει και δε βλέπω κάτι περίεργο δεν ξέρω πόσο θα τον επηρεάσει στο ζευγάρωμα όλη η ταλαιπωρία που πέρασε.
 
Σίγουρα δε θα του κάνεις καλό.. Πέρα απ την κούραση που ξέρεις ότι αυτό που εέχει δε θα μεταδοθεί στους νεοσσούς;
 
Back
Top