Ασθένειες Καναρίνι δεν έχει αναπτυχθεί σωστά

tstella78

PB New Member
Εγγραφή
26 Ιουλ 2023
Μηνύματα
2
Καλημέρα,

Έχω ένα καναρίνι 7 εβδομάδων αλλά δεν έχει αναπτυχθεί σωστά.Το κεφάλι και τα πόδια του είναι όπως θα έπρεπε να είναι σε αυτή την ηλικία .Το σώμα του (ο κορμός) όμως έχει το μέγεθος καναρινιού 2-3 εβδομάδων και έχει μείνει στάσιμο.Δηλ δεν μεγαλώνει πλέον.Επίσης στο μέρος της κοιλιάς δεν έχει φτέρωμα καθόλου.
Λόγω του ότι είναι μικρό το σώμα του δεν μπορεί να πετάξει και του έχω βάλει στον πάτο του κλουβιού ταϊστρα με σπόρους και ποτίστρα με νερό.Όσο έχω παρακολουθήσει δεν τρώει μόνο του αλλά το ταϊζουν οι γονείς του.
Μίλησα με πτηνίατρο και μου είπε ότι συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ζουν αλλά του έτυχε σε ένα παπαγαλάκι το ίδιο και απ'ότι του είπαν αργότερα οι ιδιοκτήτες του είναι καλά τώρα.Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να φροντίζω να τρέφεται καλά.

Ήθελα να ρωτήσω αν έχει τύχει σε κάποιον παρόμοια περίπτωση και τί έγινε τελικά.
 
Ένα αντίστοιχο θέμα, όχι με καναρινάκι αλλά με πάροτλετ είχε ανοίξει η @Irene chatzimichail (Ειρήνη δεν θα γλυτώσεις από εμένα, σε ταγκάρω καθημερινά επί 3 ημέρες νομίζω 😃) Πρόκειται για το ακόλουθο...διάβασέ το, ίσως να υπάρχουν πληροφορίες χειρισμού που να τις προσαρμόσεις ανάλογα, αλλά υπάρχει κυρίως η στάση του φροντιστή που είναι πραγματικά αξιέπαινη. Καλή Επιτυχία!
Επίσης, αν και είναι δύσκολο σε αυτήν την ηλικία, γιατί δεν ανοίγουν το στόμα τους σε άνθρωπο, θα έλεγα, λόγω του ότι κάποια στιγμή οι γονείς θα πάψουν να το ταΐζουν, να ξεκινήσεις εσύ με σύριγγα ινσουλίνης και λιωμένο κρόκο και ασπράδι αυγού (χωρίς τη βελόνα) να του δίνεις φαγητό. Στην αρχή θα πρέπει να του ανοίγεις μαλακά με το χέρι σου το ράμφος ή με μια οδοντογλυφίδα (όχι με την ακίδα της) ώστε να μάθει ότι του δίνεις τροφή. Στη συνέχεια θα σε βλέπει και όταν πεινάει θα το ανοίγει μόνο του το στόμα. Είναι όπως είπα δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Χρειάζεται μερικές επαναλήψεις και πιθανά να επιτύχεις. Τέλος θα του σκουπίζεις το ράμφάκι του από τα υπολείμματα τροφής.
 
Back
Top