Ασθένειες Καναρίνι του λείπουν φτερά και έχει πρόβλημα στο δάχτυλο

@user20443, Καλησπέρα Λένα, καλά λες δεν το σκέφτηκα καλά. Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου!
Τώρα όμως, που κάνει κρύο, είναι κλειστή η πόρτα της αποθήκης αλλά στο κάτω μέρος της πόρτας έχει λίγο άνοιγμα και φοβάμαι μην κρυώσει. Να τον σκεπάσω ή θα μπερδέψει τις ώρες. Τι να κάνω;

και εγώ παίρνω αναγκαστικά από σούπερ μάρκετ, όταν ο αδελφός μου ξεχνάει να μου πάρει από το πετ σοπ της οδός βόλου. Δεν βλέπω καμία διαφορά, γιατί το καναρινάκι μου κεραιδάει κανονικά.

Το καναρινάκι μου, τρώει κανονικά και οι κουτσουλιές έχουν το φυσιολογικό χρώμα που πρέπει να έχουν. Για λίγες μέρες, είχαν κόκκινο χρώμα και φοβήθηκα και το έψαξα και βρήκα ότι μπορεί να είναι από την κόκκινη τροφή που του έχω αλλά την έχω ανακατεμένη με κίτρινη βιταμίνη, γιατί η υπάλληλος του πετ σοπ, μας είπε ότι του αρέσει η ανακατεμένη βιταμίνη. Ή κάτι που έφαγε. Επειδή, το έχουμε ελεύθερο στο σπίτι, μάλλον κάτι έφαγε, γιατί το βλέπω ότι κάτι κάνει στους τοίχους με το ράμφος του. Αλλά τώρα, οι κουτσουλιές του είναι πάλι κανονικές. Είναι, τίποτα κακό?

Αυτό με το σφουγγάρι και το ξύδι το κάνω και εγώ. Αλλά, τώρα που έπλυνα την ποτίστρα με καθαρό σφουγγάρι πιάτων- μόλις που άνοιξα την συσκευασία του- μου μύριζε κάπως, δεν ξέρω και σκέφτομαι να μην χρησιμοποιώ πια. Μπορεί να είναι η ιδέα μου, θα το ξαναδοκιμάσω και θα δω. Σε ευχαριστώ!

Δηλαδή, μπορεί να έχω βάλει λάθος τα εξαρτήματα. Αλλά το κλουβί που μας έδωσαν, είναι μικρό θα έλεγα και έτσι τα είχε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης και τα άφησα έτσι ακριβώς όπως ήταν. Κάποια στιγμή, θα τα φωτογραφίσω, για να μου πείτε. Συγγνώμη που σε ζάλισα!

Μην ανησυχείς, πόσο αέρα να βάζει η πόρτα από κάτω... Το πολύ πολύ αν σου φαίνεται οτι "χτυπάει" στο κλουβί άλλαξε θέση ή βάλε ένα πατάκι στην πόρτα να κόβει λίγο.
Τα σφουγγαράκια πάντα μυρίζουν κάπως όταν τα ανοίγεις, αλλά φεύγει η μυρωδιά, οπότε δεν είναι πρόβλημα.

Για λεπτομέρειες σε θέματα διατροφής/υγείας καναρινιών και διακόσμησης κλουβιών, θα περιμένεις απαντήσεις από πιο εξειδικευμένα μέλη του φόρουμ🙂

παίρνω αναγκαστικά από σούπερ μάρκετ, όταν ο αδελφός μου ξεχνάει να μου πάρει από το πετ σοπ της οδός βόλου. Δεν βλέπω καμία διαφορά, γιατί το καναρινάκι μου κεραιδάει κανονικά.
Η διαφορά είναι:
δεν έχει καθόλου φτερά και ουρά και δεν έχει τρίχωμα σε μερικά σημεία όπως κοντά στα φτερά και στο στο στήθος (post1)

Για να βελτιωθεί η κατάσταση του καναρινιού πρέπει να του αγοράσεις μια Συσκευασμένη τροφή του 1kgr από το pet shop, οποιαδήποτε συσκευασμένη τροφή θα είναι καλύτερη από αυτή του σούπερ μάρκετ.

Επίσης σταμάτα τις κόκκινες ή κιτρινες βιταμίνες που βρίσκονται σε διάφανα σακουλάκια χωρίς στοιχεία.

Δίνε βραστό αυγό 3 φορές την εβδομάδα (12-15 λεπτά βράσιμο)
Δίνε λαχανικά, Μπρόκολο, σπανάκι, άγρια 3-4 φορές την εβδομάδα.
Φρόντισε το πουλάκι να το βλέπει ο ήλιος για 1 ώρα τουλάχιστον καθημερινά.
Επίσης αγόρασε Πολυβιταμίνη και βάζε του στο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες.

Διάβασε το post 2 για να ενημερωθείς καλύτερα για την φροντίδα του.

Η κατάσταση με το πόδι του ποιά είναι;

Δεν ανακατευουμε το μειγμα σπορων με την "βιταμινη" και το χρωματιστο αυτο προιον δεν ειναι βιταμινη ή βιταμινα που το λενε οι σοφοι των petshops.
Αντώνη, δεν ανακατεύω την τροφή-τους σπόρους- με την βιταμίνη. Αυτό δεν μου λες ή κατάλαβα λάθος; Αλλά την κόκκινη με την κίτρινη βιταμίνη, γιατί μου είπαν ότι αν το κάνω έτσι τα πουλάκια ξετρελαίνονται να την τρώνε έτσι.

@ΙΩΑΝΝΗΣ@, Ιωάννη, δηλαδή μπορεί η κεραιδίνη που του παίρνω από το σούπερ μάρκετ, να μην του κάνει καλό? Αυτό, με την ουρά και τα φτερά, άρχισαν να του πέφτουν σιγά σιγά από τον Ιούλιο περίπου και του είχα συνέχεια χύμα τροφή να τρώει και όλο τον χειμώνα είναι έτσι ακριβώς η κατάστασή του. Την τροφή από την συσκευασία, την αγόρασα εδώ και κάτι μήνες, δεν θυμάμαι ακριβώς, οπότε φταίει η τροφή στην συσκευασία ή κάτι άλλο ή είναι το ίδιο πράγμα;
Ναι αλλά δε θα του βάζω πια βιταμίνη; Μόνο πολυβιταμίνες στο νερό και αυτά που αναφέρεις να του δίνω; Αυτό με το αυγό το κάνω συνέχεια, με μέτρο φυσικά, αλλά όσες φορές του το δίνω, δεν το τρώει καθόλου, πολύ λίγο τσιμπάει και τίποτα. Να επιμείνω ή να του βάλω κάτι άλλο; Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου, θα τα κάνω όλα και θα δούμε.
Το πόδι του μάλλον είναι καλά, δεν ξέρω. Δεν είναι πρησμένο πια, συνεχίζω να του βάζω μπενταντί με νερό και δεν το πειράζω καθόλου. Αλλά, πριν από λίγο, του έπεσε μόνο του το "κουκουδάκι" το μαύρο αυτό. Είναι καλό αυτό?

μπορεί η κεραιδίνη που του παίρνω από το σούπερ μάρκετ, να μην του κάνει καλό?
Η κελαηδίνη μπορει να είναι μια λύση ανάγκης για 1-2 μέρες αν έχεις ξεμείνει από τροφή, περιέχει μόνο κεχρί και σίγουρα δεν καλύπτει τις διατροφικές του ανάγκες.
Αντίθετα όλες οι επώνυμες συσκευασμένες τροφές εκτός από κεχρί περιέχουν και άλλους σπόρους και ουσίες που είναι απαραίτητες για την σωστή διατροφή του καναρινιού.

Προσωπικά χρησιμοποιώ την Manitoba canary best premium
Μείγμα σπόρων για καναρίνια Manitoba Canary Best Premium

https://community.petbirds.gr/attachments/manitoba-canary-best-premium-jpg.64134/

Η Manitoba Canary Best Premium είναι πλήρης τροφή - μείγμα σπόρων για καναρίνια με Chia (2%), Nectar Manitoba (εκχύλισμα θρεπτικών ουσιών υψηλής βιολογικής αξίας), ιχνοστοιχεία, αυγά και βιταμίνες.

Συστατικά προσεκτικά επιλεγμένα όπως σπόροι Chia, καναδέζικοι σπόροι, Niger, λιναρόσπορος, κανναβούρι αποτελούν εξαιρετική πηγή λιπαρών οξέων υψηλής βιολογικής αξίας (ωμέγα-3 και ωμέγα-6).

Είναι εμπλουτισμένη με κελύφη στρειδιών και Nectar Manitoba για να είναι ιδιαίτερα εύγευστη.

Οι επώνυμες συσκευασμένες τροφές όπως η Manitoba, Versele laga, Vadigran, Deli nature, και πολλές άλλες έχουν μελετηθεί και φτιαχτεί ώστε να καλύπτουν πλήρως τις διατροφικές ανάγκες των καναρινιών.

Τα λαχανικά επίσης είναι πολύ καλή πηγή βιταμινών και βοηθάνε στην καλή υγεία των πουλιών.
Αυτό με το αυγό το κάνω συνέχεια, με μέτρο φυσικά, αλλά όσες φορές του το δίνω, δεν το τρώει καθόλου, πολύ λίγο τσιμπάει και τίποτα.
Δοκίμασε να ψιλοκόβεις 1/4 του αυγού και να το βάζεις στην αυγοθήκη.
Ναι αλλά δε θα του βάζω πια βιταμίνη;
ΟΧΙ δεν πρέπει να ξαναβάλεις.
Μόνο πολυβιταμίνες στο νερό και αυτά που αναφέρεις να του δίνω;
ΝΑΙ και να φροντίσεις το πουλάκι να το βλέπει ο ήλιος γιατί και ο ήλιος βοηθάει τον οργανισμό τους.
Αλλά, πριν από λίγο, του έπεσε μόνο του το "κουκουδάκι" το μαύρο αυτό. Είναι καλό αυτό?
Καλό είναι, συνέχισε με το μπεταντίν.

Back