Γενικά Καναρίνι δεν κάνει μπάνιο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lianna
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lianna

PB New Member
Εγγραφή
18 Ιαν 2009
Μηνύματα
27
Πόλη
Αθήνα
Τα καναρίνια ξέρω ότι αγαπούν το νερό. Το δικό μου όμως δεν μπαίνει καθόλου στην μπανιέρα, ενώ η καρδερίνα μου κάνει μπάνιο κάθε μέρα. Έίναι φυσιολογικό αυτό;
 
Μερικά πουλάκια μπορεί να μην θέλουν να μπαίνουν στην μπανιέρα... Επειδή όμως το μπανάκι τούς κάνει καλό μπορείς να πάρεις ένα ψεκαστήρι και να το ψεκάζεις εσύ, ρύθμισέ το να βγαίνει το νερό σαν βροχούλα. Φυσικά μετά το μπάνιο να τον έχεις σε κλειστό χώρο, μακριά από ρεύματα αέρα κοκ.

Το καλοκαίρι το πουλάκι δεν μπαίνει στην μπανιέρα; Μήπως το βλέπεις να κάνει μπάνιο στην ποτίστρα;
 
Ποιές ωρες της ημέρας του βάζεις την μπανιέρα και πόσην ώρα την αφήνεις;

Το έχεις σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο;
 
Δυστηχως κι εμενα κανενα καναρινι που ειχα και εχω ποτε δεν πηγε στην μπανιερα, μονο στην ποτιστρα κανουν το καλοκαιρι κι αυτο μονο οταν τους βαλω κι 1/4 νερο απ το ψυγειο,την μπανιερα την χρησιμοποιουν σαν W/C. Τωρα εχω παραγγειλει μπανιερες εξωτερικες,θα δουμε.:)
 
Έχετε δοκιμάσει εξωτερικό μπανάκι που μπαίνει στο πορτάκι; kiklos.info/shop6/
 
Εξωτερικό μπάνιο του έχω το οποίο του το βάζω το πρωί και τοπαίρνω το βράδυ. Το έχω μέσα στο σπίτι τώρα το χειμώνα διότι στο μπαλκόνι μου δεν υπάρχει μέρος που να το προστατεύει απο τον αέρα. Το περίεργο είναι ότι δεν κάνει μπάνιο ούτε στην ποτίστρα του. Μάλλον θα αρχίσω να το ψεκάζω, ποιός ξέρει ίσως έτσι συνηθίσει στην ιδέα και αρχίσει να κάνει μπάνιο από μόνο του.
 
Δοκίμασε να μην βάλεις κάθε μέρα μπάνιο. Βάλτου αυτή την εβδομάδα που διανύουμε μόνο την Κυριακή όχι το πρωϊ αλλά κατά τις 11 και παρακολούθα αν πάει. Η λογική λέει ότι η έλλειψη θα το οδηγήσει πιστεύω κατευθείαν μέσα. Άλλωστε μην περιμένεις να μπει μέσα να πλατσουρίσει. Λίγο νερό με το ράμφος ρίχνει στα φτεράκια του.
 
δοκίμασε να του βάζεις και κάποια στιγμή ελπίζω να το συνηθίσει γιατί το μπάνιο του κάνει καλό και ιδίως στην περίοδο αναπαραγωγής ακόμη και όταν η θηλυκιά κλοσσάει τα αυγά της πρέπει να κάνει μπανάκι γιατί τη βοηθά να δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες και για τα αυγά της ακουμπόντας τα βρεγμένη... Το θέμα είναι ότι μερικά κανάρια φοβούνται τις εξωτερικές μπανιέρες και δεν πλησιάζουν, αυτό θα το καταλάβεις ιδίως για τις θηλυκές που είναι φοβιτσιάρες ακόμη και από την επιλογή της φωλιάς που θα φτιάξουν... Αν δεις ότι επιμένουν να διαλέγουν εσωτερικά σημεία του κλουβιού για δημιουργία φωλιάς και απορρίπτουν τις εξωτερικές φωλιές που τους βάζεις στα πορτάκια της ζευγαρώστρας είναι δύσκολο να πάνε σε εξωτερικό μπανάκι... Επέμεινε σε τέτοιες περιπτώσεις με εσωτερική μπανιέρα και μην την αφήνεις λίγη ώρα μέσα στο κλουβί αλλά πιο πολλές ώρες μέχρι να μάθουν να μπαίνουν και να τη συνηθίσουν... Μετά δεν θα χρειάζεται πολλή ώρα αν το μάθουν και θα το εκμεταλλεύονται αμέσως!
 
Ξαναγύρισα

Έχετε δίκιο για τη συμμετοχή και λυπάμαι που έλλειψα όλες αυτές τις ημέρες. Όμως πέρασα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Οι γιατροί λένε ότι είμαι τυχερή που ζω. Όμως τώρα είμαι καλύτερα. Το site αυτό με ενδιαφέρει πολύ, όχι μόνο για τις χρήσιμες πληροφορίες που μου παρέχει αλλά και για την αμεσότητα των μελών του. Μου λείψατε!
 
Εχεις τις ευχές μας για περαστικά.
Καλώς ήρθες πάλι στην συντροφιά μας.
 
Back
Top