Γενικά Καναρίνι δεν κελαηδάει και κάνει μόνο τσίου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης bill97
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ύψος 46 εκατοστά
Πλάτος 26 εκατοστά
Μήκος 34 εκατοστά
Μου φαίνεται μικρό το κλουβί, σε μήκος τουλάχιστον. Μήπως να μας βγάλεις φωτό του κλουβιού;
Αν όμως πράγματι το μήκος του ειναι 34 εκ. τότε πιστεύω ότι θα ειναι σαφώς καλύτερα να του πάρεις σε πρώτη ευκαιρία μια ζευγαρώστρα 60 εκ ώστε να μπορεί να ειναι λίγο πιο άνετα και να ανοίγει τα φτερά του
 
Καλημέρα!
Πανέμορφος ο μικρούλης σου!
Όσον αφορά το κλουβί: σαφώς με μια ζευγαρώστρα θα του πρόσφερες σχεδόν διπλάσιο ζωτικό χώρο.
Στην περίπτωση που δεν είναι εύκολο να αλλάξεις κλουβί (π.χ. λόγω έλλειψης δικού σου ζωτικού χώρου, όπως συμβαίνει π.χ. και σ΄ εμένα που ζω σ΄ ένα μικρό διαμέρισμα) τότε νομίζω πως θα ήταν πιο καλά, να αφαιρέσεις την τρίτη πατήθρα
Συγκεκριμένα, θα κρατούσα την κάτω και την ξύλινη επάνω και θα αφαιρούσα την επάνω πλαστική πατήθρα. Σκοπός μου θα ήταν να μπορεί να κάνει ένα "άνετο" φτερούγισμα από το κάτω πλαστικό προς το πάνω ξύλινο.

και...
από ότι κατάλαβα, οι δύο κάτω ταϊστρες έχουν την ίδια τροφή. Αν βλέπω σωστά, τότε σκέψου μήπως κρατήσεις μόνο τη μία, με σκοπό να ελέγχεις το πόσο περίπου τρώει το πουλάκι και να του προσφέρεις κάθε φορά φρέσκους σπόρους.
... ίσως να έβαζα το νερό λίγο πιο δεξιά (προς την πόρτα) ώστε να μην πιτσιλάει τα σποράκια του με νερό (αυτή την ταίστρα θα κρατούσα).
παρόμοια διάταξη έχω κι εγώ. Βλέπω ότι μερικές φορές ο μικρούλης μου παίρνει σποράκια και τα βάζει στο νερό να μουλιάσουν, οπότε έχω κρατήσει το νερό και την ταϊστρα στη μια πλευρά του κλουβιού. Στην άλλη πλευρά (εκεί που έχεις το ξύλινο κλαδάκι) στηρίζω με ένα μανταλάκι τα λαχανικά ή τα φρούτα του. και σε ένα μικρό μπολάκι (σαν το διάφανο που έχεις) βάζω αυγοτροφή ή αυγουλάκι.


τέλος, τσέκαρε λίγο τη θέση της πλαστικής πατήθρας σου: θέλεις όταν κάθεται το πουλάκι σε αυτή, να μην χτυπάει η ουρά του στα κάγκελα (για να μην καταστρέφονται τα φτερά της ουράς). Ίσως να θέλει 1-2 καγκελάκια δεξιά - ίσως και όχι = εσύ ξέρεις 😊

Αυτά από εμένα
θα το δουν και οι πιο έμπειροι και θα σου πουν

Καλή σου μέρα! Καλό Σαββατοκύριακο!
 
Δλδ απο 3 να αφησω μονο 2 κλαδακια;
Βγάλε αυτό το κλαδί από μέσα, καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο. Άφησε δύο επάνω και αν θέλεις βάλε μια τρίτη κάτω χαμηλά στο κέντρο (κάτω από την πόρτα).
 
Κατω απο τη πορτα δεν χωραει
Η κατω ειναι για τη ποτηστρα του
 
Καλη σου μερα! Ειναι πανεμορφο το καναρινακι σου! Να το χαιρεσαι! Με την πρωτη ευκαιρια οποτε μπορεσεις παρτου ενα μεγαλυτερο κλουβακι! Πρεπει να γυμναζει τα φτερακια του!

Μεχρι να παρεις νεο κλουβι βαλτα ετσι τα κλαδακια
IMG_20200827_165138.webp

Το νερακι του βαλτο στην μια απο τις δυο πατηθρες τις πανω!
 
Back
Top