Ασθένειες Καναρίνι δεν κελαηδάει όπως παλιά

Venia93

PB New Member
Εγγραφή
6 Απρ 2022
Μηνύματα
59
Πόλη
Ludwigshafen
Καλημερα! Ο μικρός μου μετά από 3 μήνες που ξεκίνησε να αλλάζει τα φτερά του, τις 2 τελευταίες εβδομάδες έχει αρχίσει να βγάζει κάποιες νότες αλλά όχι όπως πριν την πτερροροια. Τι μπορεί να φταίει?😔
 
Ο μικρός μου μετά από 3 μήνες που ξεκίνησε
Ξεκίνησε πτερόρροια τον Απρίλιο;

Σε τι χωρίο ζει το πουλάκι, ποια ακριβώς είναι η διατροφή του; Ανέβασε μία φωτογραφία που να φαίνεται το κλουβί μαζί μου με το καναρίνι.
 
Ο μικρός μου μετά από 3 μήνες που ξεκίνησε να αλλάζει τα φτερά του,
Ποια είναι η ηλικία του;
Πάντως σε περίοδο πτερόροιας είναι λογικό να μην τραγουδάνε πολύ. Δες κ αυτό.
 
@Stavros το πουλακι ζει στην Γερμανία! Μάλλον του είχα χαλάσει το πρόγραμμα γιατί δεν ήξερα στην αρχή, τον άνοιγα και το σκεπάζω οπότε ήθελα εγώ και αυτός μάλλον ωραρίου ξεκίνησε νωρίτερα την πτερροροια. Γενικά τον φροντίζω πάρα πολύ, νερό καθημερινά, το μπανιο του επίσης, φαγητο κάθε τρεις μέρες, λαχανικά κάθε δεύτερη μέρα και αυγοτροφη 2 φορες την εβδομάδα... σήμερα μετά την δημοσίευση μου, εβαλα μουσική και άρχισε να κελαηδάει κανονικά αλλά για λίγο, παλαιότερα δεν σταματούσε καθόλου 😅
Τον άντρα μου κάποιες φορές τον αγριευει, ενώ σ εμένα δεν φοβάται καθόλου! Εντάξει δεν έρχεται στο χερι μου αλλά ούτε κατεβάζει τα φτερά ούτε ανοίγει το στόμα του.
 
@Venia93 , το καλύτερο πιστεύω που θα μπορούσες να κάνεις επί του παρόντος, είναι να:
  1. βάλεις μια πανοραμική φωτογραφία του κλουβιού του που να φαίνεται και η εσωτερική διάταξη αυτού.
  2. τοποθετήσεις το πουλί σε σημείο που να κοιμάται ανενόχλητο από το σούρουπο ως την αυγή, ακολουθώντας τον φυσικό φωτισμό της περιοχής που μένετε
  3. μας πεις τις μάρκες των τροφών που του δίνεις, αν προσφέρεις συμπληρώματα διατροφής, όπως φρούτα, χορταρικά, βότανα, κηπευτικά, βιταμίνες, αυγό ή αυγοτροφή και με με τι συχνότητα τα δίνεις
  4. φροντίσεις να υπάρχει κόκκαλο σουπιάς μόνιμα μέσα στο κλουβί.
  5. μας αναφέρεις την ηλικία του
Περνάει πτεροροια.
Πονάει.
Παντελή, όντως, πονούν κατά την πτερόρροια;
 
Με βάση τη δική μου αναζήτηση έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αίσθηση πρεπει να είναι σαν να έχεις φαγούρα και κάτι να θες να βγει πο πανω σου.
Δεν είμαι ουτε ειδικός ουτε τπτ.
Ένας νέρντουλας είμαι που διαβάζω και βλέπω πολλα ντοκιμαντέρ 🤣
 
Λέγεται ότι είναι επίπονη διαδικασία, χωρίς να προσδιορίζεται το επίπεδο του πόνου.
Επειδή επίπονος σημαίνει και οδυνηρός αλλά έχει τη σημασία του κοπιαστικός επίσης, ποτέ δεν θεώρησα ότι υπάρχει έστω και το ελάχιστο επίπεδο πόνου κατά τη φυσιολογική πτερόρροια.
 
χωρίς να προσδιορίζεται το επίπεδο του πόνου
Κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα επειδή την περίοδο της πτεροροιας το κάθε καλάμι που νεκρώνει συνήθως πρεπει να αφαιρεθεί από το πουλί έτσι ώστε όταν βγει το καινούργιο να ξεκινήσει να το περιποιείται.
Το κάθε καινουργιο φτερό βγαίνει σαν οδοντογλυφίδα και αυτο πρεπει να στριφογυριστεί με το ράμφος του ώστε να παρει τη μορφή της ομπρέλας.
Αν σκεφτούμε ότι αυτό γίνεται για κάθε φτερό....
Στο δικό μου μυαλό το επίπεδο του πονου φαντάζει αρκετά υψηλό.
 
Το μεγάλο είναι αυγοτροφη, το μπουκάλι δίπλα νερό με βιταμίνες και συμπληρώνω νερό από την βρύση, το μικρό μπουκαλάκι για ενδυνάμωση, το κουτί κάτω είναι σουσάμι με μέλι, αυγο, και ροδάκινο με σύκο... και το σακουλάκι είναι για ενδυνάμωση των φτερών του... γενικά αποφεύγω όλα αυτά και του δίνω φρέσκα λαχανικά και φρούτα όπως μήλο, μπανάνα, σπανάκι, μαρούλι και αγγούρι..
 

Συνημμένα

  • 20220711_114746.webp
    20220711_114746.webp
    176,4 KB · Προβολές: 10
@Venia93 Να φροντίσεις να κοιμάται και να ξυπνάει πλέον με το φως της ημέρας. Αυγοτροφή μέρα παρά μέρα και το συμπλήρωμα που δίνεις μια-δυο φορές τη βδομάδα. Μπανάκι ακόμη και κάθε μέρα αν έχεις τη δυνατότητα.
 
@Venia93 επίσης μην του δίνεις το στικ (παστέλι) δεν προσφέρει κάτι. Το μπάνιο θα τον ανακουφίζει με την πτερόροια γι'αυτό κ είναι χρήσιμο να προσφέρεται καθημερινά όπως σου ανέφεραν κ στα προηγούμενα ποστ. Το ότι ήταν σε πτερόροια πριν από τρεις μήνες, μήπως το είχες κοντά σε πηγές θερμότητας;
Όσον αφορά το εάν πονάνε στην πτερόροια, το θεωρώ πολύ σκληρό να πονάνε. Νομίζω ότι τα ενοχλεί (φαγούρα), πιθανώς εκνευρίζει, τα κάνει κακοδιαθετα και πιο στρεσσαρισμένα καθώς χρειάζονται να ξοδέψουν την ενέργεια τους κατά κύριο λόγο στην ανανέωση των φτερών τους κ σε τίποτα άλλο. Το λίμπιντο είναι λογικό να ιεραρχειται τελευταίο. Άλλωστε γι'αυτό είναι καλό μια κανάρα να μην έχει να ταισει μικρά ώστε να εστιάσει μόνο στην πτερόροια της.
Να το χαίρεσαι το μικρούλι σου κ εάν μπορείς παρτου ένα μεγαλύτερο κλουβί να χαίρεται τα νέα του φτερά.
 
@Venia93 καλημέρα. Εξαρτάται από το χώρο που έχεις, κ τα χρήματα που διαθέτεις. Το κλουβί που χρειάζεται ένα καναρίνι είναι ορθογώνιο κ όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερα για να πετάει κ να γυμνάζεται. Κ χαίρεται που κάνει αυτό για το οποίο έχει γεννηθεί και αφού γυμνάζεται περιορίζονται οι πιθανότητες πάχους κ λίπους. Εγώ τον δικό μου τον έχω εσωτερικής "εκτροφής" κ τον αφήνω για όσες ώρες (είμαι εκεί για να τον προσέχω) ελεύθερο στην κρεβατοκάμαρα μου. Για όλα αυτά, μια 60 ρα Ζευγαρώστρα είναι ικανοποιητική. Μια 76 ρα καλύτερα κ μια 90 ρα παλάτι! Καλό θα ήταν το αποσπώμενο συρτάρι κ η αποσπώμενη σχάρα για να σε διευκολύνει στην καθαριότητα. Το χειρότερο κλουβί είναι το στρογγυλό μικρό που έχει ο γνωστός σε όλους μας Τουίτι! Θεωρώ ότι στη Γερμανία θα έχετε ανώτερης ποιότητας από αυτές που είναι διαθέσιμες εδώ.
Δες κ αυτά. Την 60ρα έχω εγώ.
[automerge]1657594808[/automerge]
Επίσης ο @ckdodis προτείνει την τελευταία, η οποία φαίνεται πολύ στιβαρή. Όλα της καλά αλλά δεν έχει αποσπώμενη σχάρα.
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2022-07-10-13-55-49-156_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2022-07-10-13-55-49-156_com.android.chrome.webp
    83,1 KB · Προβολές: 4
  • Screenshot_2022-07-10-13-56-03-205_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2022-07-10-13-56-03-205_com.android.chrome.webp
    75,7 KB · Προβολές: 4
  • Screenshot_2022-07-10-13-56-39-559_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2022-07-10-13-56-39-559_com.android.chrome.webp
    74,1 KB · Προβολές: 2
  • Screenshot_2022-07-12-05-57-15-521_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2022-07-12-05-57-15-521_com.android.chrome.webp
    83,9 KB · Προβολές: 4
Back
Top