Ασθένειες Καναρίνι δεν μπορεί να ελέγξει τις κινήσεις του κεφαλιού του

Πόλη
Αθήνα
παιδια κατι επαθε το καναρινι μου.

σημερα το πρωι το ειδα στον πατο του κλουβιου να μη μπορει να ελεγξει τισ κινισεισ του κεφαλιου του. σα νευρολογικη βλαβη δε ξερω. το μεσημερι ειναι κάπως καλύτερα.. Οι σπασμωδικές κινήσεισ εχουν μειωθει... Τρωει και ανεβαινει κανονικα επανω. αλλα ακομα το κεφαλι του κινειται χωρισ να φαινεται να το ελεγχει..

τι μπορει να συνεβη;

Μόλις χθές, έχασα ένα αρσενικό που το είχα φέρει σε ανεκτά επίπεδα.
Το πάλεψε γύρο στους 2,1/2 μήνες.
Είχε ακριβώς αυτά τα συμπτώματα. Θα έλεγα εγκεφαλικό ή κάποιου είδους νευροπάθεια. Σπάνια επανέρχονται☹
[x]
Ισως εδώ βρείς κάποιες απαντήσεις.

διαβασα ολα τα παραπανω και τα αρθρα και σασ ευχαριστω πολύ.

το πουλακι δεν εχει καμια σχεση με το πρωι. μοιαζει να εχει ενα σινεχομενο λοξιγκα. και ειναι φουσκωμένο.. Δε σταματει να τρωει ομωσ αμα δε του κλεισω το φως. Δεν ειναι λοιπον πλεον κινιση με το κεφαλι.. Αλλα γενικευμενη, σα να μη μπορει να κρατησει και τ αποδαρακια του.. Παντωσ ι καλιτερη περιγραφι ακομα και αν ακουγεται αστειο... Ειναι λοξυγκασ..

του εχω κατεβασει και νερο και φαι στον πατο για να μι τσακιστει παντωσ.

Ψάξτον καλύτερα γιατί μπορεί ναναι τίποτα άλλο. Μήπως μαζι με αυτά κάνει και ψιλοτινάγματα στα φτερά του όταν κάθεται στα κλαριά(σαν μουδιασμα και τινάζεται πριν φουσκώσει); Πες μας και τι χρώμα έχουν οι κουτσουλιές του.

ακριβως οπως το λες ειναι... Τιναζει τα φτερά του.

εψαξα μιπωσ εχει καποιο σπιρακι. Δεν ειδα τιποτα.. Αλλα επειδη φοβαμαι δε θελω να τον πολυενοχλω.

τωρα παντως κοιμαται ηρεμα.

Τι τροφές του δίνεις; Μήπως παρατήρησες το χαρτί γύρω απο τις κουτσουλιές κάποιο περίεργο χρώμα; Κάθεται πολλή ώρα στο πάτο του κλουβιού;Όταν πάει απο το ένα κλαδί στο άλλο το έχεις δει να πέφτει κάτω πριν φτάσει ή όταν φτάνει χάνει την ισορροπία του και πέφτει; Αν έχει τέτοια συμπτώματα θα πρέπει να πάει σε κτηνίατρο για να διαπιστώσει τι συμβαίνει.

δε θυμαμαι τι σπορια του δινω.. Αν εννοεισ μαρκα, αυτα που του εδινα παντα τα τελευταια 3 χρονια..

δε του εδωσα τιποτα καινουργιο.. Επειδει αυτο εγινε σημερα το πρωι δε ξερω ακομα ακριβωσ ολεσ τις κινησεις του..
οταν καθεται κατω στον πατο... φαινεται να κουνιεται με τιν κοιλια και οχι με τα ποδια.. Οταν ανεβαινει επανω στηριζεται κανονικα στα ποδια του αλλα τιναζει τα πισω φτερα.. Το πρωι παντωσ ηταν σε αθλια καταστασι... Κολλιμενο στο πατω στι γωνια..χωρισ ελεχγο σωματοσ... Και σπασμωδικεσ κινησεις. τισ τελευταιες τρεις ωρες... Εχει ηρεμησει αισθητα.. Του εδωσα αντιβιωση. Δε πεφτει απο τα κλαρακια ουτε πριν ουτε τωρα. ειναι πολυ φουσκωμενο και κοιμαται ηρεμα... Οπωσ παντα... Ελπιζω να ξυπνησει καλα..

και λιγο depon.. Ελπιζω να μην εκανα βλακεια. του εχω ξαναδωσει αμοξιλ.. Οταν ειχε σπασει το ποδι του περσι.

Από τη στιγμή που δεν ξέρουμε τι έχει δεν μπορούμε να δώσουμε αντιβίωση στα τυφλά. Η κάθε αντιβίωση έχει διάφορους σκοπούς για την αρρώστια του πουλιού. Πρώτη φορά ακούω amoxil στα καναρίνια. Οτι παίρνει ο άνθρωπος δεν μπορεί να τα πάρει και το καναρίνι εκτός περιπτώσεων αλοιφής(fucidin κλπ). Ρίξε μια ματιά στα άρθρα φάρμακα και εδώ Baytril 0,5%.
Αυτές είναι οι αντιβιώσεις για πτηνά, αυτές που παίρνει ο άνθρωπος είναι ισχυρές και για το καναρίνι θανατηφόρες.

μου ειχε πει για το αμοξιλ... Ενας τυπος που ασχολειται χρονια με καναρινια..
ευχαριστω παντωσ θα την σταματησω.

Μη του δίνεις φάρμακα που προορίζονται για τους ανθρώπους. Πήγαινε το πουλάκι σε κτηνίατρο να σου δώσει την κατάλληλη αντιβίωση αν βέβαια την χρειάζεται. Εμένα είχε τα ίδια με τα δικά σου συμπτώματα(και λόγο κοτσιλιών) και μου χορήγησε την Baytril. Ο κτηνίατρος θα κρίνει τι αντιβίωση θα πάρει και όχι εμείς.Φαντάσου, η δοσολογία που μου έδωσε είναι με σίριγγα 1ml σε 100ml ποτίστρα με νερό. Δεν είναι παιχνίδι,2 σταγόνες παραπάνω είχε πιει το προηγούμενο καναρινάκι μου και πέθανε ακαριαία μέσα σε δευτερόλεπτα. Συμβουλέψου κτηνίατρο.

σε ευχαριστω παρα πολυ.. Απλα φοβηθηκα μηπως μεχρι την δευτερα ειναι αργα...

ας δουμε και πως θα ειναι αυριο..

τελικα το δικο σου τι ειχε ομωσ?

Εγώ Ελένη αυτά ξέρω, αλλιώς δεν θα υπήρχαν φάρμακα για πτηνά, οικόσυτα κλπ. Το αμοξιλ δεν νομιζω να έχει τις ίδιες ιδιότητες(ουσίες) αλλά και περιεκτικότητες(σε αναλογίες). Ποτέ δεν χορήγησα κάτι ανευ κτηνιατρου.Αν δεν είναι κάποιος κτηνίατρος δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Εγώ μιλάω για την λογική των πραγμάτων, δηλ αντιβίωση ανθρώπου σε καναρίνι δεν στέκει.
Εύχομαι να τον πας σε κτηνίατρο, να του πεις όλα τα συμπτώματα που έχει, να το εξετάσει περαιτέρω και να σου πει τι να κάνεις. Εύχομαι να τα καταφέρει το καναρινάκι σου.

Εμένα έχει σαλμονέλα και η αντιβίωση αρχίζει και το καλυτερεύει. Γιαυτό σου είπα για τα αντιβιωτικά. Η αντιβίωση αναγράφει οτι κάνει για αυτό που έχει.
Κτηνίατρος μου την έδωσε, ούτε εγώ ήξερα τι είχε, γιατι προερχόταν από άλλη αρρώστια και έπεσε μετά σε άλλη.

τελικα πηγα σημερα στον κτηνιατρο, Αχιλλεα Ακριβο (ειδα οτι εχετε γραψει καλες κριτικες), και μου ειπε οτι ειναι εντερικο το προβλημα, να σινεχισω να του δινω amoxil και μου εδωσε και σταγονες bactrimel.

μετα απο 2 μερες στον πατο του κλιουβιου σημερα επιτελουσ ανεβηκε στην π[ατηθρα... φαινεται πολυ καλυτερα και ασ μην του εχω δωσει ακομα σταγονες!

αυτο το πουλι ειναι πραγματικα επταψυχο..

Back