Ασθένειες Καναρίνι δε μπορεί να Θεραπευτεί

Πόλη
Σύρος
Καλημέρα.Λοιπόν πάμε απο την αρχή.1 απο τα καναρίνια μου είχε πάθει ορνίθωση. Κοιμόταν την μέρα δεν ετρωγε σχεδόν καθόλου δεν είχε ισσοροποία το φτερωμάτου ήταν συνεχώς φουσκωμένο είχε καρίνα. Το απομόνοσα.. Του έδωσα sivotine 5 μέρες μαζί με δεξτρόζη γιατί δεν το έπεινε αλλιώς. Το πουλί έγινε καλύτερα δεν επανήλθε εντελώς εφτασε σε σημειο να τρωει καλα και να είναι πιο ζωηρο. Μετα του δίνα multi-vit.. Κάπως καλά πηγε. Μετά του χορήγησα liviferm προβιοτικό για την ενετερικη χλωρίδα επειδη δυσκολευοταν να κουτσουλίσει. Έχει αρχίσει και κοιμαται παλι...2 μήνες ταλαιπωρήται. (ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΞΕΨΥΡΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ)Το ψέκασα με αντιπαρασιτικό φοβαιμαι να βάλω pylmosan giati είναι λιγο αδυνατο το πουλι. Οταν τον βάζω σε λάμπα κοντά που ζεσταινεται το βλέπω καλα.. Πόλύ καλυτερα δηλαδη. ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ;να πάω την κουτσουλιά του σε μικροβιολόγο; ΣΥΡΟ πτηνιατρο δεν έχουμε.

Φλωράκι με ορνίθωση είχα κάποτε και γώ. Το φάρμακο που μου έγραψε ο κτηνίατρος ήταν συγκεκριμένο και εξειδικευμένο.Λέγεται Ornistop και περιέχει κυρίως doxycycline που είναι από τις πιο αποτελεσματικές ουσίες για αυτή την πάθηση. Δε πιστεύω πως υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να το βρεις στην Σύρο γιατί ακόμα και εδώ στη Θεσ/νίκη σκοτώθηκα μέχρι να το βρώ. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι η θεραπεία ήταν για 10 ΗΜΕΡΕΣ.Αν όπως λές, το εν λόγω αντιβιωτικό βοήθησε το πουλάκι και αν όντως έχει ορνίθωση (ποιος στο είπε; από που το κατάλαβες) ξεκίνα το άμεσα για 10 συνεχόμενες μέρες (σε αντιστοιχία με το δικό μου περιστατικό μιλάω πάντα...) και άλλαζε την εφημερίδα του κλουβιού ή ότι άλλο υλικό έχεις καθε μέρα για να μη ξαναμολυνθεί.
ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ: Αν όντως είναι ορνίθωση, να ξέρεις πως υπάρχουν στελέχη της ασθένειας που μεταδίδονται στον άνθρωπο κυρίως μέσω αναπνευστικού. Ότι μα ότι κάνεις, θα το κάνεις με γάντια μιας χρήσεως, θα πλένεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ σου και αν θες τη γνώμη μου μπορεί να ακουστεί υπερβολικό αλλά μια μικρή ιατρική μάσκα που πωλείται εύκολα στα φαρμακεία παρέχει επιπλέον προστασία.

Eυχαριστώ Scorp gia τις συμβουλες σου. Κάποιος άλλος να σχολιασει αυτα που λέω. Κατι τελοσπαντων να με καθοδηγησει απο αυτα που ειπα αν βγαζει καποιος καποιο συμπερασμα... ΗELP!

Back