Ασθένειες Καναρίνι εμφάνισε ξαφνικά πορτοκαλί σημάδια στην πλάτη και στην κοιλιά

Μάλιστα... Εδώ έχουμε το πρώτο προς βελτίωσή ζήτημα μιας και έχουμε μια συνθήκη που μπορεί να δημιουργήσει διάφορα προβλήματα. Το μέσα-έξω.

Θα πρέπει να σκεφτείς και να επιλέξεις ένα σωστό σημείο για το κλουβί σου ώστε να παραμείνει εκεί μόνιμα. Το μέσα-έξω σε βάθος χρόνου θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην καλή υγειά του πουλιού. Ή μέσα ή έξω.

Σε κάθε επιλογη έχεις κάποιες παραμέτρους που πρέπει να υπολογίσεις για να καταλήξεις.

Εαν έξω:
Kαταρχάς, τα καναρινιά δεν κρυώνουν και αντέχουν μέχρι και σε θερμοκρασίες μερικούς βαθμούς κάτω από το μηδέν απροβλημάτιστα.Άρα μην σε αγχώνει αυτό. Το λέω διότι αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι βάζουν μέσα τα καναρίνια τους βράδυ. Και είναι πολύ μεγάλο λάθος που κάποιοι το προτείνουν "για το καλό του πουλιού". Δεν ισχύει!

Όμως θα πρέπει:
- Να είναι προστατευμένο από τα ρεύματα αέρα και (προφανώς)την βροχή ! Αν είναι εφικτό αποφεύγουμε τα βορινά σημεία. Τα ρεύματα αέρα μπορούν να αποβούν μοιραία για τα καναρίνια μας.
- Να είναι προστατευμένο από αρπακτικά (τετράποδα και.. Δίποδα) και κουνούπια (μιας και έρχεται καλοκαίρι)
- Να μην είναι συνεχώς εκτεθειμένο στον ήλιο.
- Να μην είναι κοντά ή απέναντι από καπνοδόχους ή κλιματιστικά.

Αναλόγως που θα το τοποθετήσεις μπορείς να βρεις προστατευτικά.

π.χ. Ένα σημείο κάτω από μια μαρκίζα μπαλκονιού κοντά σε μια γωνιά είναι ιδανικό εάν υπάρχει.

Εαν μέσα:
-Κοντά σε παράθυρο ώστε να υπάρχει φυσικός φωτισμός.
-Όχι σε πολυσύχναστο δωμάτιο όπου το πουλάκι θα.. Ξενυχτάει ή θα.. Βλέπει τηλεόραση μαζί μας. Είναι σημαντικό να κοιμάτε και να ξυπνάει σύμφωνα με την ανατολή και δύση του ηλίου.
-Όχι σε κουζίνα οπού υπάρχουν μυρωδιές κλπ
-Να μην εκτίθεται σε καπνούς από τσιγάρα
-Όχι κοντά σε θερμαντικά σώματα.
 
Προσωπικα το καλοκαιρι δεν εχω αλλη επιλογη απο το να μεταφερω τα πουλια απο το πισω μπαλκονι στο μπροστινο για να αποφυγω τον ηλιο, δεν ξερω αν ειναι σωστο η οχι αλλα δεν αλλη αλλη επιλογη να αποφυγω λιγο την ζεστη
 
Μήπως ο δικός μου σταμάτησε να κελαηδάει εφόσον του επιτρέπω να βγει οπότε θέλει όσο είμαι στο σπίτι φυσικά και να μπει μέσα ξανά οπότε θέλει; Θεωρούσα μήπως του έκανε καλό
 
Απο ποτε ξεκινησες να τον αφηνεις ελευθερο; Πριν 2-3 μηνες που σταματησε να κελαηδα; Δεν νομιζω να φταιει αυτο βεβαια..

Υπάρχει κάτι που έχει αλλάξει αυτούς τους 2-3 μήνες; Θυμάσαι ή έχεις επισημάνει κάτι;
Διατροφή, Θέση, άλλα πουλιά γύρω τριγύρω κλπ κλπ..

Ξαναθυμίζω τις ερωτήσεις Δήμητρα.
Εκτός από την θέση που, νομίζω, το καλύψαμε δεν έχουμε εικόνα για ολα τα άλλα. Για να μην σε παιδεύουμε προσπάθησε σε παρακαλώ να γίνεις όσο μπορείς αναλυτικότερη σε σχέση με τις συνθήκες διαβιώσης, διατροφής, καθαριότητας ώστε να έχουμε καλύτερη εικόνα και να σου δώσουμε τις συμβουλές μας.Βάλε και μια φώτο όλο το κλουβί.

Αν όλα τα παραπάνω είναι καλά και εάν συνεχίζεις να ανησυχείς και εάν όντως το πουλάκι δεν το βλέπεις και πολύ στα καλά του η τελευταία λύση είναι ο πτηνίατρος.
 
Εμενα μου θυμίζει το χρωματισμό που περνούν τα πούπουλα όταν βάζω στην αυγοτροφη καρότο ή κόκκινη πιπερια και συνήθως γίνεται αυτό μετά την πτερορροια που βγαίνουν τα νέα πουπουλα
 
Εμενα μου θυμίζει το χρωματισμό που περνούν τα πούπουλα όταν βάζω στην αυγοτροφη καρότο ή κόκκινη πιπερια και συνήθως γίνεται αυτό μετά την πτερορροια που βγαίνουν τα νέα πουπουλα
Ετσι ακριβως, μια χαρα ειναι το πουλακι!
 
Back
Top