Ασθένειες Καναρίνι κάθεται στο ένα πόδι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης bill97
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Τροφη τρωει επωνυμη τροφη συσκευασμενη
Λαχανικο η φρουτο
Αυγοτροφη δικια μου που τη συνταγη τη βρηκα εδω μεσα και φρεσκο νερακι
Ηλικια απο εκει που το πηρα μου παν κατω απο 1 ετος
Για λιγο το κανει
 
Χωρίς να είμαι επαΐων στο θέμα...
Το να κάθεται ένα καναρίνι στο ένα πόδι είναι δείγμα φυσιολογικής συμπεριφοράς, κρκεί να μην γίνεται συνέχεια.
Στην πρώτη περίπτωση... Σύμφωνα με κάποια πράγματα που έχω διαβάσει (των οποίων την εγκυρότητα παρακαλώ τα υπόλοιπα μέλη να ελέγξουν ), οι λόγοι μπορεί να είναι οι εξής:
  • αν δεν κάνω λάθος στα πόδια των πουλιών υπάρχει μια αρτηρία (άρα αίμα σε κατάλληλη θερμοκρασία)... Συνήθως σηκώνουν το ένα πόδι προς το μέρος της κοιλιάς προκειμένου να κρατήσουν τη θερμοκρασία τους.
  • πολλές φορές τα πουλιά κοιμούνται στο ένα πόδι... Είτε για να διατηρήσουν θερμοκρασία, είτε επειδή βρίσκονται σε έναν χώρο που νιώθουν ασφάλεια...
Τώρα σε διαφορετική περίπτωση που δεν παίρνω όρκο και εσένα στο λαιμό μου...
Μήπως υπάρχει κάποιος τραυματισμός ή κάποια ανάλογη παθολογική κατάσταση που να αποτρέπει το πουλί από το να το πατήσει;

Ξαναλέω δεν είμαι ειδική στο θέμα... Ελπίζω όμως να βοήθησα...
 
Μία περίπτωση, εκτός αυτών που έχει αναφέρει ήδη η Αναστασία είναι ο πόνος της κοιλιάς. Το μάζεμα του ποδιού είναι μηχανική κίνηση που λειτουργεί αντανακλαστικά στην αίσθηση του πόνου. Όπως όταν πονάει δηλαδή η δική μας κοιλιά και διπλώνουμε το σώμα μας για να απαλύνουμε τον πόνο.

Αν ο λόγος που το πουλάκι μαζεύει το πόδι του είναι αυτός, τότε θα πρέπει να διερευνηθεί η αιτία που προκαλεί τον πόνο στην κοιλιά. Θα μπορούσες, απλά για ενημερωτικούς λόγους να ανεβάσεις μερικές φωτογραφίες όπως αυτές:
View album 255
Έτσι, θα είχαμε μία καλύτερη εικόνα της κατάστασης που περιγράφεις, με σκοπό να ακούσεις μερικές ακόμη γνώμες πάνω στο θέμα. Ως καλύτερη λύση πάντως, θα σου πρότεινα να πας το πουλάκι σε έναν ειδικευμένο γιατρό στα πτηνά για να εντοπίσει ακριβώς την αιτία του προβλήματος.
 
Ήδη οι αναλυτικές απόψεις που παρατέθηκαν κάλυψαν το θέμα. Εγώ το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω είναι η παρατήρηση. Κάτι το οποίο επαναλαμβάνεται σε συνδυασμό με αλλαγές στην συμπεριφορά του μικροί μας φίλου(κελάηδημα, όρεξη, ζωηράδα κλπ) είναι δείγμα ότι κάτι τρέχει.
Έχε στο μυαλό σου τα όσα ειπωθήκαν για πιθανές ασθένειες (απεύχομαι) και παρατήρησε το διακριτικά και προσεκτικά για μερικές μέρες.
 
Back
Top