Ασθένειες Καναρίνι κάθεται φουσκωμένο και κοιμάται

Kwntantinos pngt

PB New Member
Εγγραφή
18 Φεβ 2020
Μηνύματα
30
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γειά σας παιδιά είχα 5 αχατη μωσαικα όλα οικογένεια μαμα μπαμπάς και τα υπόλοιπα 3 τα μωράκια
Έχω χάσει 2 καναρινια μεσα σε ένα μήνα χωρίς να ξέρω γιατί
Έχω χάσει τον πατέρα και το μικρό του που ήταν 1.5 μηνών.
να σημειώσω ότι τα συγκεκριμένα καναρίνια που έχασα δεν τα είχα μαζί τα είχα ξεχωριστά και με απόσταση για να καταλάβετε το σπίτι μου είναι 2όροφο το ένα τα είχα κάτω και το άλλο πάνω.
Τώρα το άλλο καναρίνι που είναι 2.5 (σε 10 μέρα 3μηνών)
το είδα εχθές το πρωί φουσκομενο να κοιμάται το είχα ξαναδεί ακόμη κάνα 2-3 φορές ενώ τα αλλα 2 που έχω ήταν ξύπνια και τρώγανε. Μετά το μεσημέρι όμως το είδα να είναι μια χαρά να τρώει να είναι ζωηρο κτλα.
Σκέφτηκα ίσως από κούραση να κοιμάται η είναι άρρωστο δεν ξέρω τι από τα 2 γιαυτό θέλω την βοήθεια σας.
Ανησυχώ πολύ δεν θέλω να μου πεθάνει και άλλο καναρίνι επίσης κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι όταν αναπνέει
είναι σαν να σφυρίζει κάπως σαν ενα μικρό βραχνισμα ίσως δεν ξέρω πως να το περιγράψω.
Η ερώτηση μου ενιαί τι μπορώ να κάνω για να μην το χάσω άδικα και αυτο!?
Επίσης κάτι που θέλω να πω γιατί δεν είμαι αρκετά ενημερωμένος στο πετ σοπ που πάω μου δίνουν τροφή χρώματος γιατί μου είπαν τα αχατη τέτοια τροφή πρέπει να τρώνε είναι σωστό η όχι?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
Τα καναρίνια δεν είναι φυσιολογικό να κινούνται πρωί...δε νομίζω να τίθεται θέμα κούρασης...🙂️ Θα συμφωνήσω πως πρέπει να το δει άμεσα γιατρός...το σφύριγμα μπορεί να είναι από ακάρεα του αναπνευστικού (όπως είχε το δικό μου), από άσθμα κλπ, κλπ. Ωστόσο πιο ανησυχητικο νομίζω είναι ότι κοιμάται το πρωί...
 
Ζω σε χωριό και για να το πάω σε κτηνίατρο πρέπει να πάω στην πόλη που είναι 1 ώρα από εδώ υπάρχει κάποιο φάρμακο που μπορώ να του χορηγησω?
Να σημειώσω πως τώρα είναι μια χαρά τρώει είναι ζωηρι δν φαίνεται να έχει κάτι εκτός την αναπνωει του που ακούγεται κάπως έτσι(θα βάλω βίντεο)
[automerge]1606485741[/automerge]
Αυτός είναι ο ήχος που κάνει να ανησυχώ?
 

Συνημμένα

Τελευταία επεξεργασία:
Η ερώτηση μου ενιαί τι μπορώ να κάνω για να μην το χάσω άδικα και αυτο!?
Να τοποθετήσεις όλα τα πουλιά σε εσωτερικό χώρο, δώσε πολυβιταμίνες και καλή διατροφή με σπόρους και λαχανικά.
Τα πουλιά έχουν γεννηθεί ''λάθος''εποχή με αποτέλεσμα και οι γονείς και τα μικρά να μην είναι προετοιμασμένα για το κρύο του Χειμώνα.
 
αυτό που ακούγεται πιστεύεις είναι κρύωμα;
Μπορεί και να είναι αλλά μόνο ένας Πτηνίατρος θα μπορούσε να δώσει μια σαφή απάντηση μετά από εξέταση.
 
@Kwntantinos pngt , αυτό που απαιτείται είναι να πάρεις τα πουλιά και να τα πας σε εξειδικευμένο γιατρό να τα δει. Λίστα γιατρών θα βρεις στο τέλος του μηνύματός μου.
Αν αυτό είναι πραγματικά αδύνατο, και αντέχεις να ρισκάρεις έναν επόμενο θάνατο, τότε θα μπορούσες να στείλεις το βίντεο και να μιλήσεις τηλεφωνικά με γιατρό (ειδικευμένο σε πτηνά) και από εκεί και πέρα βλέπεις τι πρέπει να γίνει.
Όπως προφανώς καταλαβαίνεις, χρόνος πολύς δεν υπάρχει, επομένως θα πρέπει να κινηθείς πολύ γρήγορα.
Σαν τρίτη επιλογή θα σου προτείνω το εργαστήριο στην Κομοτηνή (βίντεο, τηλέφωνο και ό,τι σου πουν...)
Τα κόστη για αυτές (είτε τις αυτοπρόσωπες είτε τις τηλεφωνικές - ηλεκτρονικές επικοινωνίες / συμβουλές) θα τα κανονίσεις με όποιον τελικά έρθεις σε επαφή.
Για ό,τι σου πουν, θα ήθελα, να μας το αναφέρεις, ώστε να δούμε κι εμείς από πλευράς μας αν έχουμε κάποια συμβουλή να σου δώσουμε.
Επαναλαμβάνω, θα πρέπει να επικοινωνήσεις άμεσα, διότι στη συνέχεια θα αντιμετωπίσεις και το ζήτημα της προμήθεια φαρμάκων, που ίσως παρατείνει τον χρόνο που τα πουλιά θα μείνουν ακάλυπτα.
 
esb3 ενα γραμμάριο στο λίτρο και μαζί αυτό νισταμισιν σαράντα σταγόνες για μία εβδομάδα και συνεχίζουμε σχετο νισταμισιν άλλες δέκα μέρες.
 
esb3 ενα γραμμάριο στο λίτρο και μαζί αυτό νισταμισιν σαράντα σταγόνες για μία εβδομάδα και συνεχίζουμε σχετο νισταμισιν άλλες δέκα μέρες.
Βασίλη, για το νισταμισίν εννοείς 40 σταγόνες μέσα στο 1 λίτρο διαλύματος esb3;
 
@vasiliotsom Πες μας αν θέλεις και τι σκέφτηκες από την περιγραφή των συμπτωμάτων + το βίντεο και προτείνεις το συγκεκριμένο φαρμακευτικό σχήμα. Για να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα όποιος διαβάσει στο μέλλον το θέμα.
 
Sorry, @vasiliotsom , αλλά εξακολουθώ και δεν καταλαβαίνω.
Το διάλυμα είναι esb3 1 g/L. Το νισταμισίν σε πόση δόση το προσθέτουμε στο διάλυμα. Και οι 40 σταγόνες τι είναι;
 
@ianos Εγω καταλαβα οτι βαζουμε 1 γραμμαριο esb3 μεσα σε 1 λιτρο νερο μαζι με 40 σταγονες νισταμισιν (μαλλον μετρας τις σταγονες) και το δινεις για μια εβδομαδα!μετα σταματας το esb3 και βαζεις σκετο το νισταμισιν μαλλον παλι 40 σταγονες σε 1 λιτρο νερο για δεκα μερες!αυτο καταλαβα 😁
 
esb3 ενα γραμμάριο στο λίτρο και μαζί αυτό νισταμισιν σαράντα σταγόνες για μία εβδομάδα και συνεχίζουμε σχετο νισταμισιν άλλες δέκα μέρες.
Βασίλη, εξήγησε μας αν θέλεις το σκεπτικό σου. Προτείνεις αυτή την αγωγή επειδή πιστεύεις ότι έχει τι το πουλάκι;
 
@Kwntantinos pngt, Εμενα μου ειπε ο γιατρος να πετάξω τις τροφές απο τα pet shops και ειδικα την αυγό τροφή. Δημιουργούν ασθένειες. Πρεπει να παει σε γιατρο. Μου ειπε για τροφή prestige premium versele laga and serinus maintenance
 
Back
Top