Γενικά Καναρίνι κάνει ένα ασταμάτητο ήχο σαν τριζόνι

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης cplk
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Συγχωρείστε την αφελή μου ερώτηση, αλλά τα μωσαικά καναρίνια δεν ειναι διμορφικά;
Τα αρσενικά δεν εχουν μεγάλη μάσκα στο πρόσωπο; Οπότε και μόνο που τα βλέπεις, ξεχωρίζεις τι φύλο είναι;

Μπορεί να υπάρχουν αρσενικά με τόσο μικρή μάσκα, όπως το πουλάκι στη φωτογραφία;
Άννα, το καναρινάκι δεν είναι μωσαϊκό

Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Χρησιμοποιούσα την απλή κόκκινη "βιταμίνη" του εμπορίου που μας είχαν δώσει για χρώμα και κατάφερα να το ασπρίσω τελείως... Η φωτό είναι από πέρσι. Αν θέλετε και ενδιαφέρεστε μπορώ να τραβήξω καλύτερες φωτογραφίες τις επόμενες μέρες τώρα που έχει αρχίσει να κοκκινίζει πάλι (όπως το είχα αγοράσει) δίνοντάς του την Raff Prontocolor που συνιστούσατε στο forum.

Τώρα μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά δεν υπάρχει και μια εκτεταμένη γκρι περιοχή στο καναρίνι;

Τώρα μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά δεν υπάρχει και μια εκτεταμένη γκρι περιοχή στο καναρίνι;

Nαι την είδα κι εγώ, αλλά σκέφτηκα μήπως ειναι σκιά, μιας και ο cplk αναφερεται σε μωσαϊκόκαι επισης στη δευτερη φωτογραφια φαίνεται καθαρό το πουλάκι. Δεν ξέρω :)
Ομως πρεπει να πω ότι μπερδεύτηκα περισσότερο, cplk όταν το πήρες ήταν κόκκινο; Πώς γινεται να ξέβαψε;
Έχω κι εγώ θηλυκό κόκκινο μωσαϊκό που δεν του δίνω τίποτα για το χρώμα (περασαμε δύσκολα περσυ κατά την πρώτη της γέννα με τις χρωστικές και τις έκοψα, εχω και σχετικό θέμα) και παρ' ότι περασε πτερόρροια το καλοκαίρι, εξακολουθεί να ειναι κόκκινη στα σημεία που πρέπει. Ίσως λιγοτερο έντονη, απ' όταν την πρωτοπήρα, αλλά σίγουρα δεν εχει κιτρινίσει.

Τι δεν καταλαβα καλά;

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Κατάλαβα... άρα ούτε Μωζαΐκ είναι, ούτε αρσενικό... Τέλεια αγορά κάναμε 😀. Ευτυχώς που είναι πολύ καλό και κοινωνικό πουλάκι και αναπληρώνει την αποτυχία της αγοράς 🙂

Δεν έχει σημασία η μελανινική περιοχή μιας και δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη και μάλιστα με τρόπο που να δυσκολεύει την αναγνώριση. Πολλά απο τα μωσαϊκά παρουσιάζουν σημάδια μικρότερα ή και τόσα όσο το πουλάκι αυτό. Η κατηγορία πτερώματος είναι μωσαϊκού. Απλά είναι ένα κακό μωσαϊκό που δεν κάνει ούτε για αναπαραγωγή μιας και το μελανινικό σημάδι του δεν είναι μαύρο. Αν ζευγαρώσει μ' ένα καθαρό κόκκινο μωσαϊκού ίσως κάποια απο τα μικρά του είναι καθαρά πουλιά χωρίς στίγματα, ή έστω με πολύ μικρότερα 😉.

Δεν νομιζω το καναρινι της φωτο νανε μωσαικο στο σβερκο βλεπω μια σταμπα καφε νομιζω εκτος αν με γελαει η φωτο κ φενετε ετσι

Δεν νομιζω το καναρινι της φωτο νανε μωσαικο στο σβερκο βλεπω μια σταμπα καφε νομιζω εκτος αν με γελαει η φωτο κ φενετε ετσι
To μωσαϊκό είναι κατηγορία πτερώματος και αναφέρεται στο λιπόχρωμα. Δεν έχει σχέση ή εξάρτηση απο την ύπαρξη μελανίνης Γιώργη
.

To μωσαϊκό είναι κατηγορία πτερώματος και αναφέρεται στο λιπόχρωμα. Δεν έχει σχέση ή εξάρτηση απο την ύπαρξη μελανίνης Γιώργη
.

Μακη ευχαριστω για την πληροφορια δεν το γνωριζα

Τέλεια αγορά κάναμε 😀
Δεν είσαι ο μοναδικός, και εγώ πήρα ένα ''Πίπη'' που πολύ γρήγορα μετονομάστηκε σε ''Πιπίνα''και μάλιστα πολύ θερμή.
Δύο κόρες της (γεννημένες το 2016) το 2017 δεν μου έκαναν αυγά, τις είχα στα κλουβιά τους μόνες με διατροφή σπόρους, μπρόκολο, μήλο και μόνο η μία κάποια στιγμή άρχισε να ψευτοτραγουδά.
Πιστεύω πως αν της κάνεις συντηρητική διατροφή και μπανάκι καθημερινά θα γλιτώσεις τα αυγά στο πάτο του κλουβιού.

Μπορεί να υπάρχουν αρσενικά με τόσο μικρή μάσκα, όπως το πουλάκι στη φωτογραφία;
Αμε μπορεί να υπάρχουν αρσενικά γραμμής θυληκου αν το λέω σωστά δηλαδή με μικρή μάσκα! Όταν έχεις μωσαϊκά και θες να έχεις μεγάλες. Μάσκες επιλέγεις θυληκα γραμμής Αρσενίκοθ δηλ με μεγάλη μάσκα

Οχι. Δεν υπάρχουν αρσενικά με ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΜΑΣΚΑ . Υπάρχουν αρσενικά με ελλειπή μάσκα, άσχημα σχηματισμένη και διάφορα άλλα "ελαττώματα" που της δίνουν μικρό εύρος, που είναι κατάλληλο για την χρήση του σε σειρά θηλυκών πουλιών. Τόσο μικρή όμως (σχεδόν ανύπαρκτη), δεν έχει εμφανιστεί σε αρσενικά, ακόμα.

Οχι. Δεν υπάρχουν αρσενικά με ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΜΑΣΚΑ . Υπάρχουν αρσενικά με ελλειπή μάσκα, άσχημα σχηματισμένη και διάφορα άλλα "ελαττώματα" που της δίνουν μικρό εύρος, που είναι κατάλληλο για την χρήση του σε σειρά θηλυκών πουλιών. Τόσο μικρή όμως (σχεδόν ανύπαρκτη), δεν έχει εμφανιστεί σε αρσενικά, ακόμα.

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Συνεπώς αναμφίβολα πια το πουλάκι ειναι θηλυκό μωσαϊκο. :)

Back