Ασθένειες Καναρίνι κάνει αυγά χωρίς τσόφλι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ariadnh

PB Known Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
3.046
Πόλη
Κύπρος
Αγορασα απο το pet shop 3 κοκκινα καναρινια (1 μηνα πριν). Το ενα θηλυκο ο πωλητης μου ειπε οτι ειναι πολυ πυρωμενο και μου το εδωσε.. Το πολυ πυρωμενο μου εχει κανει δυο αυγα χωρις τσοφλι μετα απο 10 μερες αφου το αγορασα ενω του ειχα δωσει αυγα και μικρες πετριτσες. Πριν λιγες μερες μου εκανε παλι αυγα χωρις τσοφλι, στο δευτερο μαλιστα δυσκολευτικε πολυ. Ετσι αγορασα υγρο ασβεστιο και σουπιοκοκκαλο. Παντα ομως το συγκεκριμενο καναρινι ετρωγε παρα πολυ και οταν εκανε κουτσουλια δυσκολευοταν. Σημερα βρηκα ενα αρθρο οπου δειχνει πως ειναι απο κατω ενα υγιες πουλι και πως ειναι κουτσουλιες.. Τοτε καταλαβα πως το προβλημα ειναι σοβαροτερο. Οι γονεις μου λενε να το επιστρεψω στο pet shop αλλα αυτος σιγουρα δεν θα ασχοληθει οποτε θα προσπαθησω να το βοηθησω. Εβγαλα φωτογραφιες αλλα δεν ειναι και τοσο καθαρες.

Θα τις περασω ομως. Το κατω μερος ειναι φυσιολογικο (σε συγκριση με τις φωτο που ειδα) απο πανω ειναι μαυρο..
 
Χωρίς φώτο δεν μπορούμε να σου πούμε τίποτα.. ☹ Το κόκκαλο του στέρνου του είναι πολύ έξω; Αν ναι, το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι ταλαιπωρήθηκε με τις πολλές γέννες και εφόσον δεν είχε και ασβέστιο ταλαιπωρήθηκε περισσότερο... Βάλτο μόνο του σε ένα κλουβάκι σε ζεστό μέρος (30 βαθμούς) δίνε του για μια μέρα μόνο σπόρους και φρέσκο νερό και βγάλε φώτο τις κουτσουλιές του, το στέρνο του και την κοιλιά του.

Κατά τα άλλα, είναι ζωηρό και κινητικό? Τρώει; Πίνει;
 
Δεν ειναι καθαρες οι φωτογραφιες ενω ημουν με ακομη ενα ατομο.. Εκει που τα ειχε αυτος δεν ειχε ηλιακο φως. Για να αποροφηθει το ασβεστιο χρειαζεται.. Μπορει να του γεννησε και αυτου χωρις τσοφλι, βρηκε την ασχετη (εμενα) και το εδωσε. Το στερνο που λες ειναι αυτο κατω απο τον λαιμο; Ειμαι και λιγο ασχετη.. Εκει βγαινει προς τα εξω και ειναι σκουρο.. Μαλλον μαυρο. Θα βαλω τις φωτο, δεν ειναι καθαρες ομως. Απλα θα παρεις μια εικονα. Τρωει συνεχεια και πινει.. Κινειται κανονικα. Μπαινει στην φωλια αρκετες ωρες αλλα τα αυγα χωρις τσοφλι τα εκανε στο πατο.

01-download.webp 02-download.webp 03-download.webp

Κτυπα η καρδια τους γρηγορα και τα λυπαμαι γιαυτο βγαζω τις φωτογραφιες γρηγορα. Απλα θα καταλαβεις αυτο που περιγραφω.
 
Αυτη ειναι η ιστοσελιδα που ειδα kiklos.info/ges-check.html
Η κοιλια της ειναι οπως στην φωτο με τιτλο "υγιης κοιλια".. Το πανω μερος ομως ειναι σκουρο προς τα εξω.. Ελπιζω να βοηθησα με τις περιγραφες μου ☹.
 
Ναι αυτό είναι το στέρνο... Ναι κατάλαβα... Είναι πάρα πολύ αδύνατο και ταλαιπωρημένο... Στην κοιλιά ούτε εγώ βλέπω κάτι.. Αλλά δε ξέρω και πολλά... Συνήθως η καρίνα (αυτό που έχει το δικό σου) είναι σύμπτωμα κάποιας ασθένειας, αλλά μπορεί να είναι και αδυναμία, να του έδιναν κακή διατροφή και να μην το φρόντιζαν στο πετ σοπ...

Αν εγώ είχα ένα τέτοιο καναρίνι θα το έβαζα μόνο του σε ένα κλουβάκι σε ζεστό και ήρεμο χώρο χωρίς φασαρίες, θα έβγαζα φωλιές και νήματα και θα του έδινα πολλές βιταμίνες και θρεπτικές τροφές ώστε να δυναμώσει... Θα του έδινα κανονικά τα σποράκια (να προτιμάς συσκευασμένη τροφή), καθημερινά αυγοτροφή (Η δικιά μου σπιτική αυγοτροφή) και επειδή έχει κάνει πολλά αυγά χωρίς τσόφλι και επειδή είναι και αδύνατο θα έβαζα λίγο παραπάνω σουσάμι και βιταμίνες στο νεράκι για 5-6 μέρες.

Δώστου για μια μέρα μόνο σπόρια, βγάλε φώτο τις κουτσουλιές του και ανέβασε την! Θα βοηθήσει! 😉
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Σε ζεστο μερος εννοεις σπιτι; Αυγοτροφη εκεινη με τις χρωστικες; Γιατι ειναι κοκκινο ή την κανονικη; Αν ειναι αυτο που λες ειναι λογικο να ειναι σκουρο το στερνο; Ολα τα πουλια ετσι ειναι; Στην ιστοσελιδα δεν ειναι ετσι.. Παντως ειμαι σιγουρη για την κοιλια.. ειναι καθαρη. Τις κουτσουλιες εχει μερες που τις ελεγχω αλλα δεν ειδα κατι περιεργο αλλα θα κανω αυτο που ειπες μπορει να δειτε εσεις κατι..

Σε ευχαριστω. Να σημειωσω πως του αρεσει να πηγαινει εκει που κτυπαει ο ηλιος. Το απολαμβανει. Μπορει να μην ειναι σημαντικη πληροφορια αλλα ηθελα να το πω..
 
Σε μέρος με 30 βαθμούς κελσίου.. Ναι μέσα στο σπίτι θα ήταν καλύτερα...

Όχι αυγοτροφή δεν εννοώ αυτό που πουλάνε οι πετσοπάδες για βιταμίνη... εννοώ αυτό που φτιάχνω εγώ στα δικά μου (-> Η δικιά μου σπιτική αυγοτροφή δεν μου κοστίζει τίποτα, είναι πάρα πολύ υγιεινή και θρεπτική και ξέρω τι δίνω στα πουλάκια μου) ή αν δεν μπορείς βραστό αυγό (για 12-15 λεπτά) ή αν δεν προλαβαίνεις/δε θες, πάρε αυγοτροφή συσκευασμένη μάρκας όχι χύμα (μια καλή μάρκα κάνει 3-4 ευρώ).

Το στέρνο πρέπει να είναι ροζ και να μην πετάγεται έξω... Πρέπει να είναι όπως στη φώτο "υγιής κοιλιά".

Το ότι πάει στον ήλιο σημαίνει ότι θέλει ζέστη. Γι αυτό βάλτη μέσα σε ζεστό και ήσυχο μέρος. :)
 
Μπορεις να μου στειλεις μηνυμα για να σου πω την μαρκα της αυγοτροφη μου να μου πεις την γνωμη σου; Αν γινεται σου λεω και απο εδω... Απλα δρν τα βρισκω μα στειλω εγω το πρωτο μηνυμα.
 
αν θυμάμαι καλά έχεις την αυγοτροφή της quiko που είναι καλή
 
Για κοινα καναρινια: https://petbirds.gr/product-category/birds/foods/eggfoods/

Ολα τα θυμασαι Μαριγουλλααα.
Ειναι καλες; Η τελευταια εχειβκαι φρουτα. Την αγορασα 8 ευρω.. Κανει για παπαγαλους Μαρια; Περιμενω σχολια για τις αυγοτροφες αν ειναι καλες ή οχι.

Εσυ Μαρια τι λες για το πουλακι;

**ασχετο:πατησα στο μηνυμα σου Μαρια "αναφορα" καταλαθος ελπιζω να μην εκανα καμια ζημεια.
 
Καλή μάρκα θεωρείται. Δεν ξέρω πολλά πράγματα, η απουσία κελύφους στο αυγό, δείχνει σαφώς έλλειψη ασβεστίου και χρειάζεται ενίσχυση όχι μόνο με σουπιοκόκκαλο που βέβαια πρέπει να υπάρχει αλλά και με υγρό συμπλήρωμα στο νερό ή αν πίνει λιγοστό νερό, κατευθείαν στο στόμα. Βέβαια θα πρέπει κάποια ώρα της ημέρας να το βλέπει ο ήλιος κατ' ευθείαν.
Πιο πλήρεις απαντήσεις, θα πάρεις από πιο έμπειρα άτομα.
Και φυσικά δεν είμαι ποτέ της γνώμης να επιστρέφουμε πουλιά σε ακατάλληλα σημεία.
Αναφορά δεν είδα :)
 
Σου ειπα την μαρκα του υγρου ασβεστιου που αγορασα. Και σουπιοκοκκαλο επιασα. Τα καναρινια μου εχουν τον ηλιο που χρειαζονται. Απλα πιστευα πως τα αυγα που εδινα και οι πετριτσες ηταν αρκετα για το ασβεστιο. Τωρα την εχω σπιτι. Να την εχω απο κοντα. Απλα θελω να ειμαι σιγουρη για το προβλημα της.

Ειδα κι αλλα θεματα με καρινα και τα πουλια απο κατω ειναι μαυρα. Οοολο. Εμενα μονο απο πανω. Δεν ειναι τοσο εξω το στερνο.
 
Με τις κουτσουλιές τι γίνεται; Στο ένα ποστ γράφεις ότι βλέποντας το site σκέφτηκες ότι το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό απ' ότι νόμιζες και σε άλλο γράφεις ότι είναι φυσιολογικές.
Δεν τις βγάζεις μια φωτογραφία σε λευκό χαρτί;
 
Οι κουτσουλιες μου φαινονται φυσιολογικες αλλα μεγαλες.. Την βλεπω να ζοριζεται. Ο λογος που μετα ειπα οτι ειναο φυσιολογικες ειναι επειδη μοιαζουν με την φωτογραφια αλλα πιο υγρες. Δεν εβγαλα φωτο επειδη ειχε αυγοτροφη.. Να βγαλω ομως τωρα για να δειτε και ξανα βαζω αυριου που θα εχει φαει μονο σπορους. Μισο και τις στελνω.
 
Κουτσουλιες:
1-19535.webp2-19535.webp3-19535.webp

Αφου το ενοχλησα.
Το καναρινι:
4-19535.webp5-19535.webp

Εβγαλα κι αλλες απο κατω μπορει να βοηθησει:
6-19535.webp7-19535.webp8-19535.webp9-19535.webp

Επιτελους.. Τις εβαλα.
 
Οι αυγοτροφες που δίνεις είναι καλής ποιότητας αλλά γιατί δεν φτιάχνεις μια αυγοτροφη μόνη σου; Είναι πολύ πιο υγιεινή και θρεπτική...

Οι. Κουτσουλιές είναι πολύ υγρές! Έχεις δώσει κανένα λαχανικό ή φρούτο; Ή σκετους σπόρους;

Όσο για τις φωτο δεν ξέρω να σου πω κάτι παραπάνω και να σε βοηθήσω... Δυστυχώς! Πάρε βιταμίνες για το νερό, δίνε αυγοτροφη και έχε την μέσα στο σπίτι και εφόσον είναι ακόμα ζωηρή μην ανησυχείς.. Σε λίγο θα σου πουν και οι πιο έμπειροι που θα δουν τις φωτο αν έχει κάτι ανησυχητικό..
 
Της ειχα δωσει το πρωι μηλο.. Ειναι δυνατον να επηρεαζει μεχρι το βραδυ; Γενικα ομως τις θυμαμαι ετσι (οχι με σιγουρια γιατι δεν ηταν μονη της). Μπορω να τους φτιαχνω δικη μου, εχουμε δικες μας κοτες αρα πολλα αυγα :). Ειχα διαβασει την δικη σου αυγοτροφη και τα υλικα τα εχω.Απλα σκεφτομαι μην τα δηλητηριασω (οχι πως δεν εμπιστευομαι εσενα, αλλα μην κανω κατι λαθος γιατι ειναι πολλα τα υλικα).. Ποσες μερες μπορω να χρησιμοποιω την αυγοτροφη που εφτιαξα; Που πρεπει να την εχω για να μην χαλασει; Παντως σαν ιδεα ακουγεται πολυ καλη και οικονομικη.

Οσο για το ζωηρη, ναι ειναι.. Απλα οπως σου ειπα εμπενε συχνα στην φωλια και κοιμοταν.. Αλλα οχι σε σημειο που να αναρωτηθω. Οι φωτογραφιες ειναι αρκετες, ευχομαι να τις δουν και οι αλλοι και να εχω περισσοτερες γνωμες.Αλικη, ειχα διαβασει οτι πριν 1-2 μηνες το καναρινι σου ειχε καρινα.. Ηταν ετσι σαν το δικο μου; Μπορει αυτο να μας βοηθησει να το επιβεβαιωσουμε ή οχι.
 
Για την διάγνωση (αν υπάρχει τέτοια περίπτωση από τα δεδομένα), περίμενε μήπως κάποιος γνωρίζει καλύτερα.
Εφόσον έχεις μεγάλη ποσότητα συσκευασμένων αυγοτροφών μπορείς να τις ανακατεύεις με δικό σου φρέσκο αυγουλάκι.
Υπό την προϋπόθεση ότι αυτό που ίσως έχει το πουλάκι, του επιτρέπει να τρώει αυγό σ' αυτή την φάση.
Αδύνατη δεν φαίνεται από την καρίνα. Το χρώμα κτλ να μας πει κάποιος αν δείχνει κάτι.
 
Ευχαριστω Μαρια. Ενω δεν ξερεις πολλα απο καναρινια παντα εισαι εδω να βοηθησεις. Να σαι καλα
 
Της ειχα δωσει το πρωι μηλο.. Ειναι δυνατον να επηρεαζει μεχρι το βραδυ; Γενικα ομως τις θυμαμαι ετσι (οχι με σιγουρια γιατι δεν ηταν μονη της). Μπορω να τους φτιαχνω δικη μου, εχουμε δικες μας κοτες αρα πολλα αυγα :). Ειχα διαβασει την δικη σου αυγοτροφη και τα υλικα τα εχω.Απλα σκεφτομαι μην τα δηλητηριασω (οχι πως δεν εμπιστευομαι εσενα, αλλα μην κανω κατι λαθος γιατι ειναι πολλα τα υλικα).. Ποσες μερες μπορω να χρησιμοποιω την αυγοτροφη που εφτιαξα; Που πρεπει να την εχω για να μην χαλασει; Παντως σαν ιδεα ακουγεται πολυ καλη και οικονομικη.

Οσο για το ζωηρη, ναι ειναι.. Απλα οπως σου ειπα εμπενε συχνα στην φωλια και κοιμοταν.. Αλλα οχι σε σημειο που να αναρωτηθω. Οι φωτογραφιες ειναι αρκετες, ευχομαι να τις δουν και οι αλλοι και να εχω περισσοτερες γνωμες.Αλικη, ειχα διαβασει οτι πριν 1-2 μηνες το καναρινι σου ειχε καρινα.. Ηταν ετσι σαν το δικο μου; Μπορει αυτο να μας βοηθησει να το επιβεβαιωσουμε ή οχι.

Καλό θα ήταν να δίνεις μόνο σπόρους για να δούμε τις κουτσουλιές της..

Αφού φτιάξεις την αυγοτροφη θα τη χωρίζεις σε δόσεις(όσα καναρίνια έχεις, τόσα και κουταλάκια του γλυκού) και θα τα βάζεις σε αλουμινοχαρτο και στην κατάψυξη! Όσο για τα υλικά είναι πολλά άλλα δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία τους...

Στη φωλιά που έμπαινε κοιμόταν και την ημέρα; Ή μόνο το βράδυ;

Όσο για το δικό μου ήταν πιο αδύνατο και κοιμόταν και καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.. Μέσα σε μία μέρα το έχασα... Δεν πρόλαβα να κάνω πολλά..

Εμένα Μαρία μου μου φαίνεται αδύνατο... Δεν είμαι και πολύ έμπειρη... Αλλά το ότι το στέρνο είναι μαύρο καρίνα δε σημαίνει;
 
Back
Top