Αναπαραγωγή Καναρίνι κλωσάει στον πάτο του κλουβιού

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης RENOU
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Βάρη
Όνομα
Ρένα
Καλημερα σε ολους.Χτες ενώ άλλαξα νερό στο καναρινι ,σήμερα, είδα άδειο το ποτηρακι και επειδη έπρεπε να καθαρίσω το κλουβί,παρατήρησα ότι ειχε 4-5 αυγά διασπαρτα στο κατω μέρος του κλουβιού.Εχει όμως βρώμικο το στερνό της και δείχνει ότι δεν εχει διαθεση.Υποψιαζομαι ότι έμεινε στο κάτω μέρος, από το βρεγμένο κλουβί,όλη νύχτα, σε καποιο αυγό,ίσως.Τι με συμβουλευεται να κάνω?Επισυνάπτω φώτο.Ευχαριστω εκ των προτέρων.

Συνημμένα

• 20250315_121033.webp
    20250315_121033.webp
    1.007 KB · Προβολές: 20
  • 20250315_121037.webp
    20250315_121037.webp
    964,4 KB · Προβολές: 20
Μόλις είδα ότι πριν λίγο είχε κοπρανα με αιμα (μαλλον)στο κλουβί.Δεν έχω δει ξανά και δεν είμαι σίγουρη.

Συνημμένα

• 20250315_125718.webp
    20250315_125718.webp
    899,6 KB · Προβολές: 15
Ειναι καλυτερα να ρωτησεις πτηνιατρο.Αν δεν εχεις καποιον κοντα,βρες τηλ.και ρωτησε οποιονδηποτε. Πες οτι εισαι μακρια και ζητα τη γνωμη του.Συνηθως απαντουν προθυμα.

• Like
Αντιδράσεις: RENOU
Καλημερα σε ολους.Χτες ενώ άλλαξα νερό στο καναρινι ,σήμερα, είδα άδειο το ποτηρακι και επειδη έπρεπε να καθαρίσω το κλουβί,παρατήρησα ότι ειχε 4-5 αυγά διασπαρτα στο κατω μέρος του κλουβιού.Εχει όμως βρώμικο το στερνό της και δείχνει ότι δεν εχει διαθεση.Υποψιαζομαι ότι έμεινε στο κάτω μέρος, από το βρεγμένο κλουβί,όλη νύχτα, σε καποιο αυγό,ίσως.Τι με συμβουλευεται να κάνω?Επισυνάπτω φώτο.Ευχαριστω εκ των προτέρων.
Έσπασε η ποτίστρα; Άλλαξε την. Τρώει;
Της βάζεις κ αυγό κ αυγοτροφή; Σε εμένα τουλάχιστον φαίνεται υπερβολικό. Υπόψη το αυγό το βράζουμε καλά (12 λεπτά υπό βρασμό). Την έχεις εξωτερικά;
Μέχρι να της πας σε πτηνιατρο, έχε την κάπου ζεστά κ δώσε της λίγο ασβέστιο. Αν δεν έχεις βαλτης σουσάμι. Δες την καρίνα της. Σου φαίνεται αδύνατη;
Υπόψη πρέπει να αλλάξεις το κλουβί της, έχει φύγει η μπογιά από τα κάγκελα κ είναι επικίνδυνο. Επίσης χρειάζεται να αλλάξεις ή να καθαρίσεις πολύ καλά τα αξεσουάρ (ταιστρα, πατηθρες, κούνια).

,παρατήρησα ότι ειχε 4-5 αυγά διασπαρτα στο κατω μέρος του κλουβιού.
Αυγά που έχει γεννήσει ή αυγό από τις ταΐστρες;
Μόλις είδα ότι πριν λίγο είχε κοπρανα με αιμα (μαλλον)στο κλουβί.Δεν έχω δει ξανά και δεν είμαι σίγουρη.
Ναι, μάλλον για αίμα πρόκειται

ακολούθησε τα παρακάτω βήματα πολύ γρήγορα:
  1. Βρες πτηνίατρο να την πας ή να επικοινωνήσεις μαζί του
  2. Βρες και αγόρασε υγρό ασβέστιο για πουλιά από πετσοπ. Δώσε της μία σταγόνα στο στόμα (μόνο μία) και βάλε της ασβέστιο στο νερό σύφωνα με τις οδηγίες
  3. Τοποθέτησε το κλουβί με το καναρίνι σε όσο το δυνατό πιο ζεστό περιβάλλον. Η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι περίπου 38 βαθμοί επομένως, χρησιμοποίησε μια λάμπα πυρακτώσεως στη μία πλαϊνή πλευρά του κλουβιού, όχι εκείνη στην οποία κάθεται κάτω. Ανάμεσα στη λάμπα και στο κλουβί βάλε ένα θερμόμετρο για να βλέπεις τη θερμοκρασία. Φέρνεις κοντύτερα το κλουβί στη λάμπα ή το απομακρύνεις έως να πετύχεις τους 38 βαθμούς.
  4. Δώσε της δεξτρόζη σε νερό ή αν δεν βρίσκεις από ανθρώπινο φαρμακείο, ζαχαρόνερο (με μία σύριγγα χωρίς βελόνα)
  5. Σημείωσε τη στάθμη του νερού με το υγρό ασβέστιο και αν δεις ότι σε 2 ώρες δεν πέφτει, τότε δώσε της από αυτό το νερό στο στόμα πάλι με σύριγγα.
Χρειάζεσαι: σύριγγα 1 ή 2,5 mL, δεξτρόζη (για ενέργεια) ή ζάχαρη, οπωσδήποτε υγρό ασβέστιο, λάμπα πυρακτώσεως, πορτατίφ ή σποτάκι ....Πτηνίατρο ή Κτηνίατρο με εμπειρία στην Παθολογία πτηνών ακόμα και σε τηλεφωνική ή μέσω πλατφόρμας (για φωτό) επικοινωνία.

Ενημέρωσέ μας όταν μπορείς.

2. Βρες και αγόρασε υγρό ασβέστιο για πουλιά από πετσοπ. Δώσε της μία σταγόνα στο στόμα (μόνο μία) και βάλε της ασβέστιο στο νερό σύφωνα με τις οδηγίες
  3. Τοποθέτησε το κλουβί με το καναρίνι σε όσο το δυνατό πιο ζεστό περιβάλλον. Η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι περίπου 38 βαθμοί επομένως, χρησιμοποίησε μια λάμπα πυρακτώσεως στη μία πλαϊνή πλευρά του κλουβιού, όχι εκείνη στην οποία κάθεται κάτω. Ανάμεσα στη λάμπα και στο κλουβί βάλε ένα θερμόμετρο για να βλέπεις τη θερμοκρασία. Φέρνεις κοντύτερα το κλουβί στη λάμπα ή το απομακρύνεις έως να πετύχεις τους 38 βαθμούς.
  4. Δώσε της δεξτρόζη σε νερό ή αν δεν βρίσκεις από ανθρώπινο φαρμακείο, ζαχαρόνερο (με μία σύριγγα χωρίς βελόνα)
  5. Σημείωσε τη στάθμη του νερού με το υγρό ασβέστιο και αν δεις ότι σε 2 ώρες δεν πέφτει, τότε δώσε της από αυτό το νερό στο στόμα πάλι με σύριγγα.
Χρειάζεσαι: σύριγγα 1 ή 2,5 mL, δεξτρόζη (για ενέργεια) ή ζάχαρη, οπωσδήποτε υγρό ασβέστιο, λάμπα πυρακτώσεως, πορτατίφ ή σποτάκι ....Πτηνίατρο ή Κτηνίατρο με εμπειρία στην Παθολογία πτηνών ακόμα και σε τηλεφωνική ή μέσω πλατφόρμας (για φωτό) επικοινωνία.

Αυγά που εχει γενησσει,συγνωμη που δεν το διευκρινησα Της έβαλα μπάρα και έφαγε.Αυγο και αυγοτροφη έβαλα σήμερα,από το άγχος μου να δω αν τρώει.

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Το πουλί έχει δυστοκία πιθανότατα και αν και δεν μπορώ να είμαι βέβαιος, μπορεί να ξεκινά πρόπτωση αμάρας. Πιθανά δεν μπορεί να βγάλει το επόμενο αυγό. Κάνε ό,τι σου γράφω και όσο πιο γρήγορα γίνεται μήπως και προλάβουμε κάτι

Υγρό ασβέστιο δεν υπάρχει πουθενά στην περιοχη μου.Τι να πω?Πηγα σε 6 pet shop.Η συμβουλή,ομως,ενος απο τα pet shop που ασχολείται με αναπαραγωγή επαγγελματικά, είναι ότι πρόκειται για κοκκιδιωση.Απλα δε βρηκα ουτε τετοιο φάρμακο.

• Like
Λοιπόν έλα στη Νέα Σμύρνη (σου στέλνω σε πμ το κινητό μου) να σου δώσω υγρό ασβέστιο κια Baycox 2.5%, ληγμένα όμως και τα δύο. Αν δεν είμαι σπίτι, θα είμαι εκεί κοντά και θα τα έχω μαζί μου.

Λοιπόν έλα στη Νέα Σμύρνη (σου στέλνω σε πμ το κινητό μου) να σου δώσω υγρό ασβέστιο κια Baycox 2.5%, ληγμένα όμως και τα δύο. Αν δεν είμαι σπίτι, θα είμαι εκεί κοντά και θα τα έχω μαζί μου.
Έδωσα ασβεστιο με συριγγα αλλα και aviomycin που αγόρασα και ειναι και για εντερικα προβλήματα.Την ειχα μεχρι τωρα σε πορτατιφ και μεσα στο σπιτι..Σταματησε το αίμα ενώ το πρωί έκανε 2-3 φορές.Ειχε λιγο καλυτερη διαθεση.Εφαγε λίγο παραπάνω.Ελπιζω να ξημερώσει και να είναι καλά!Θα σας ενημερώσω αύριο.Ευχαριστω πάρα πολύ πάντως!Και θα φτιάξω και το κλουβί όπως με συμβούλεψαν!Απλα εχω 14 πουλια σε 14 κλουβιά.Οτι μπορώ κάνω!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Έδωσα ασβεστιο με συριγγα αλλα και aviomycin που αγόρασα και ειναι και για εντερικα προβλήματα.Την ειχα μεχρι τωρα σε πορτατιφ και μεσα στο σπιτι..Σταματησε το αίμα ενώ το πρωί έκανε 2-3 φορές.Ειχε λιγο καλυτερη διαθεση.Εφαγε λίγο παραπάνω.Ελπιζω να ξημερώσει και να είναι καλά!Θα σας ενημερώσω αύριο.Ευχαριστω πάρα πολύ πάντως!Και θα φτιάξω και το κλουβί όπως με συμβούλεψαν!Απλα εχω 14 πουλια σε 14 κλουβιά.Οτι μπορώ κάνω!
Τι έγινε με το πουλάκι;

• Like
Αντιδράσεις: RENOU
Τι έγινε με το πουλάκι;
Καλησπέρα.Ειναι πολυ καλύτερα.Οι κενώσεις του κανονικές,έκανε μπανακι το πρωί,απλά το στερνο του είναι σα να έχει τριφτει σε λάδια.Δεν ξέρω αν είναι κάτι αυτό.Τωρα είμαι εκτός σπιτιού από το μεσημέρι και θα επιστρέψω αργότερα.

• Like
aviomycin που αγόρασα και ειναι και για εντερικα προβλήματα
Καλημέρα. Να ξέρεις ότι η aviomycin είναι αντιβίωση ευρέος φάσματος κ ως αντιβίωση πρέπει να δίνεται κατόπιν διάγνωσης πτηνιατρου κ όχι από μόνοι μας. Διαφορετικά κάνουμε τα μικρόβια πιο ανθεκτικά κ όταν το πουλάκι χρειάζεται να πάρει αντιβίωση, δεν θα είναι αποτελεσματική. Περαστικά του

Καλημέρα. Να ξέρεις ότι η aviomycin είναι αντιβίωση ευρέος φάσματος κ ως αντιβίωση πρέπει να δίνεται κατόπιν διάγνωσης πτηνιατρου κ όχι από μόνοι μας. Διαφορετικά κάνουμε τα μικρόβια πιο ανθεκτικά κ όταν το πουλάκι χρειάζεται να πάρει αντιβίωση, δεν θα είναι αποτελεσματική. Περαστικά του
Καλημερα.Ευχαριστω για τη συμβουλη σου.Θα το έχω υπόψιν μου.Ειναι ακόμα καλυτερα!Το τριχωμα του επανηλθε,εχει διαθεση,οι κενωσεις του κανονικες.Δε θα το βγάλω έξω αυτές τις μέρες,επειδή χαλάει ο καιρός.αν και δε συνηθίζω να τα μεταφέρω αλλά θα το φυλαξω.Σας ευχαριστώ πάρα πολύ ολους σας!!αΑλήθεια,είστε σωτηριοι σε τέτοιες στιγμές!

Back