Ασθένειες Καναρίνι μετά την εποχική περνάει και παθολογική πτερόρροια

Giannis77

PB New Member
Εγγραφή
11 Μαρ 2020
Μηνύματα
166
Πόλη
Λαμία
Καλησπερα σ όλους τους φίλους!Εχω την εντύπωση πως ο πατέρας της τελευταίας περσινής γεννάς μετά την εποχική Πτεροροια-Σεπτεμβρίου λοιπόν τώρα περνάει κ παθολογική !Δεν γνωρίζω τον λόγο γιατί του παρεχω οτι έχω διαβάσει εδώ μέσα τα πάντα σε θέμα διατροφής-διαμονής!Λογικα θα την ξεπεράσει γιατί δεν νομίζω να χει κάποιο πρόβλημα υγείας εφόσον το βλέπω ευδιάθετο κ τρώει πίνει κλπ !Καθε πολύτιμη συμβουλή σας δεκτή ευχαριστώ
 
του παρεχω οτι έχω διαβάσει εδώ μέσα τα πάντα σε θέμα διατροφής-διαμονής
Δηλαδή; Περιέγραψέ μας αν θέλεις, σε ποιο χώρο βρίσκεται, τι τρώει καθημερινά, ποιο είναι το πρόγραμμα του; Επίσης, ανέβασε μερικές φωτογραφίες που να φαίνεται καθαρά το κλουβί και η διαρρύθμισή του.
 
@Stavros βρίσκεται σε 60αρα
Ζευγαρωστρα χωρίς χώρισμα μόνος του!εχει σουπιοκοκκαλο Γκριτ δυο φορές τη βδομάδα αυγό βραστό, μήλο μαρούλι Ή μπρόκολο εναλλάξ Περίπου κ καθαρίζεται συχνά !αριστες συνθηκες
Διαβίωσης σε εξωτερικό χώρο δίπλα από το κλειστό παράθυρο !manitoba best premium δουλεύω
 
Λόγω του ότι δεν είναι φυσιολογική εποχή για πτερόρροια, όπως έχεις ήδη σημειώσει στο αρχικό σου μήνυμα, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν το πουλάκι έχει προστασία από αρπακτικά και αν θεωρείς ότι θα μπορούσε να υπάρχει η πιθανότητα να δέχεται επιθέσεις ή οχλήσεις που το τρομάζουν.
Επίσης αν έχεις εικόνα, πες μας αν έχει χάσει φτερά της ουράς ή των φτερούγων ή μόνο πούπουλα, αν βλέπεις "καρφάκια" από νέο φτέρωμα και από πότε ξεκίνησε η πτώση φτερών ή πούπουλων
 
@ianos σας μπέρδεψα με το λάθος μου!Ηθελα να γράψω σε εσωτερικό χώρο δίπλα από κλειστό τζάμι κ έγραψα εξωτερικό καταλαθος!Οχι μόνο πούπουλα βλέπω έχει καμία βδομάδα άντε 2 περίπου που βλέπω πούπουλα
 
Επομένως και εφόσον έχεις ήδη αναφέρει στο πρώτο σου μήνυμα ότι το πουλάκι πέρασε την εποχική του πτερόρροια, πιθανά περνά δεύτερη φάση που μπορεί να οφείλεται στη μεγάλη διάρκεια του φωτισμού στον εσωτερικό χώρο που τον έχετε. Στη θέση σου θα προσπαθούσα, αν αυτό είναι εφικτό φυσικά, να του αύξανα τις ώρες ύπνου του εξισώνοντάς τες ανάλογα με τον φυσικό φωτισμό της εποχής.
 
Στη θέση σου θα προσπαθούσα, αν αυτό είναι εφικτό φυσικά, να του αύξανα τις ώρες ύπνου του εξισώνοντάς τες ανάλογα με τον φυσικό φωτισμό της εποχής.
@Giannis77 χωρίς αυτό ^ θα έχεις συνέχεια προβλήματα μέχρι να εξουθενωθεί εντελώς και προκύψει κάποια ασθένεια.

Διάβασε προσεκτικά μερικά βασικά πράγματα για τη φροντίδα και τον χώρο διαμονής των πουλιών.
 
@ianos ειναι σε πριβε χαχαχα δωματιο χωρις τεχνητο φωτισμο-λαμπες που αναβοσβηνουν δεν υπαρχουν πχ...κοιμαται με τη δυση του ηλιου κανονικα με το φυσικο φωτισμο της εποχης δηλαδη!Σε γενικες γραμμες τον βλεπω μια χαρα...απο διαθεση κλπ απλα βρισκω πουπουλακια ...ειμαι αισιοδοξος πως θα πανε καλα ολα!
 
Yπάρχουν θηλυκά στον χώρο ; Ποιό μήνα πέρισυ ήταν η πρώτη του συμμετοχή σε γέννα ; Μια ελαφρά πτερόρροια συνήθως αποτελεί σημάδι στρές αυτή την εποχή απο την αυξημένη επιθυμία επαφής.Στα θηλυκά είναι αρκετά εμφανής, στα αρσενικά λιγότερο.
 
Καλησπέρα σας, έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα σε αρσενικό καναρίνι 8 χρονών βλέπω απλά πούπουλα στο κλουβί εδώ και δύο εβδομάδες φαινομενικά δεν φαίνεται να έχει χάσει φτέρωμα εκτός του ότι αυτές τις μέρες είδα οτι βγάζει φύτρες στο κεφάλι, (εμείς δεν το έχουμε ζευγαρώσει ποτέ), δεν έχει παρατηρηθεί κάποια αλλαγή στην συμπεριφορά του κελαηδά κανονικά και με την ίδια ένταση, δεν ξέρω γιατί έχει συμβεί αυτό, να σημειώσω ότι αυγό δεν τρώει όσες φορές κι αν του βάλω δεν το ακουμπάει, μία φορά του έβγαλα τις υπόλοιπες τροφές για τρεις ώρες για να πάει στο αυγό και έφαγε λίγο αλλά αν έχει κι άλλη πηγή τροφής δεν θα το ακουμπήσει, την ίδια άρνηση έχει κ με τα άλλα φρούτα και λαχανικά εκτός απο το μαρούλι το οποίο είναι απο τα λίγα που του αρέσουν (αυτό συνέβαινε από πάντα βέβαια εκτός που όταν ήταν νεοσσό που έτρωγε αυγό έκτοτε δεν το θέλει). Αναρωτιέμαι μήπως θα έπρεπε να του βάλω κάποιο σκεύασμα βιταμινών και ποιο.
 
@Xrisa 1 βγάλε φωτογραφίες κοντινές στο σημείο του προβλήματος,και ανέβασε τες. Για τις βιταμίνες δεν μπορούμε να σου πούμε κάποιο σκεύασμα αν δεν γνωρίζουμε ποιάς βιταμίνης έχει έλλειψη. Υπάρχουν πολυβιταμηνες ευρέος φάσματος όπως αυτή Thread 'Tabernil Total' https://community.petbirds.gr/threads/tabernil-total.33351/ και ασβέστιο όπως αυτό Thread 'Tabernil calcio' https://community.petbirds.gr/threads/tabernil-calcio.11874/ αν δεν έχει σουπιοκοκαλο. Είναι οχτώ ετών, η διατροφή του είναι φτωχή, πιστεύω χρειάζεται κάποια ενίσχυση.
 
βλέπω απλά πούπουλα στο κλουβί εδώ και δύο εβδομάδες
Αν βρίσκεται κοντά σε κάποια πηγή θερμότητας είναι δυνατόν να παρουσιάσει πτερόρροια.

αυτές τις μέρες είδα οτι βγάζει φύτρες στο κεφάλι,
Αυτό δείχνει ότι ολοκληρώνεται αυτή η έκτακτη πτερόρροια.
να σημειώσω ότι αυγό δεν τρώει
Αγόρασε μια επώνυμη συσκευασμένη αυγοτροφή.
την ίδια άρνηση έχει κ με τα άλλα φρούτα και λαχανικά
Δοκίμασε να βάλεις λίγα ψιλοκομμένα σε ένα πιατάκι στον πάτο του κλουβιού.
Αναρωτιέμαι μήπως θα έπρεπε να του βάλω κάποιο σκεύασμα βιταμινών και ποιο.
Εγώ χρησιμοποιώ την OMNI-VIT της versele laga
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Δεν βρίσκεται κοντά σε πηγή θερμότητας, καμιά φορά τον βγάζω σε ένα μπαλκόνι που είναι κλειστό με σελοφάν και τον χτυπάει λίγο ο ήλιος ίσως να φταίει και αυτό; Σήμερα του έβαλα αυγό βγάζοντας πάλι τις άλλες τροφές για λίγο και μπορώ να πω πως έφαγε αρκετό, ίσως έτσι το μάθει σιγά σιγά και παράγγειλα βιταμίνη nekton bio τελικά, ευχαριστώ για τις συμβουλές!
 
Back
Top