Ασθένειες Καναρίνι με ασθένεια (όγκο)

Kanarinofilos

PB New Member
Εγγραφή
7 Ιαν 2023
Μηνύματα
8
Πόλη
ΙΛΙΟΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά!
Είναι το πρώτο θέμα που γράφω στο φόρουμ, και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για όσα θέματα διάβασα σχετικά με τις ασθένειες καναρινιών και όλα τα άρθρα και για όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που έλαβα.
Το πρόβλημά μου είναι το εξής:
Έχω ένα καναρίνι αγορασμένο από Pet shop από τον Μάιο, πέρασε φυσιολογική πτερόρροια το Σεπτέμβριο κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.
Το πουλάκι ξεκίνησε να στέκεται ξαφνικά στο ένα πόδι από αρχές Νοέμβριου... επικοινώνησα εφόσον το συνέχιζε με γιατρό και μου είπε ότι τα καναρίνια το κάνουν αυτό για να ξεκουράζονται και ότι δεν είναι κάτι το ανησυχητικό. Ξαφνικά μετά από 1-2 βδομάδες άρχισε να φουσκώνει και να καμπουριάζει και η φωνή του ήταν πολύ βραχνή , το πήγα και ανακαλύψαμε ότι είχε όγκο ο οποίος ξεκίνησε ίσως από κάποιο τσίμπημα μέλισσας ή από κάποια μόλυνση άγνωστης προσέλευσης. Ξεκινήσαμε να του δίνουμε αντιβίωση συγκεκριμένα την Aviomycine (για ασθένειες του αναπνευστικού και γαστρεντερικού συστήματος των ωδικών πτηνών) σε θεραπεία 12 σταγόνες για 10 ημέρες και καθημερινά αυγό πολύ καλά βρασμένο κομμένο στα 8 και καθημερινή αλλαγή για να είναι πάντα φρέσκο. Μετά την θεραπεία το πουλάκι άρχισε να παίρνει τα πάνω του και ο όγκος σχεδόν εξαφανίστηκε πολύ γρήγορα και δώσαμε Aidonine τονωτικό και για ένα μήνα σχεδόν ήταν μια χαρά και κελαηδούσε. Τώρα στέκεται φουσκωμένο ξανά με κατεβασμένα τα φτερά κοιμάται και ξυπνάει με το φως του ήλιου κάθε 1 ώρα. Κοιμάται κάποιες στιγμές στον πάτο του κλουβιού στη γωνία και έχει αστάθεια στο να αλλάζει κλαδί.
Αναφέρω το πρόβλημα μου όσο ποιο αναλυτικά μπορώ για να υπάρχει μια καλύτερη εικόνα του προβλήματος.
Σας ευχαριστώ για οποιαδήποτε πληροφορία και βοήθεια.
 

Συνημμένα

  • αρχείο λήψης (1).webp
    αρχείο λήψης (1).webp
    19,3 KB · Προβολές: 51
  • αρχείο λήψης (2).webp
    αρχείο λήψης (2).webp
    98,9 KB · Προβολές: 52
  • αρχείο λήψης (3).webp
    αρχείο λήψης (3).webp
    30,3 KB · Προβολές: 51
Καλησπέρα.
Οι κουτσουλιές του είναι φυσιολογικές ?
Έχει πρόσβαση σε άμμο ή grit στο κλουβί του ?
Τρώει και πίνει κανονικά ?
Λαχανικά του δίνεις ?
 
Καλησπέρα
Οι κουτσουλιές κανονικές είναι, έχει άμμο κανονικά στο κλουβί από την αρχή, ξέχασα να συμπληρώσω ότι όταν έκανε την θεραπεία με το Aviomycine μου είπαν να την αφαιρέσω από το κλουβί και να την προσθέσω όταν τελειώσει η θεραπεία ξανά.
Τρώει αρκετά πολύ θα έλεγα έχει γενικά όρεξη και για αυγό, πίνει επίσης κανονικά, λαχανικά όχι δεν του έχω δώσει ποτέ μόνο μήλο.
 
Επίσης, όταν θα του δίνεις αυγό, αυτό θα πρέπει να είναι σφικτό, βρασμένο καλά (12 λεπτά υπό βρασμό είναι αρκετά), να το αφαιρείς σε περίπου ένα δίωρο από την ώρα που θα το προσφέρεις στο πουλί (χαλάει εύκολα το αυγό και μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις), και τουλάχιστον για αυτήν την περίοδο να μην δίνεις το τσόφλι του αυγού.
 
Το καημένο...Και το δικό μου καναρίνι το είχε πάθει αυτό...
Μακάρι να ζήσει το καναρίνι!Ευχομαι να γίνει καλά!
 
Δυστυχώς το πουλάκι δεν τα κατάφερε έφυγε σήμερα το πρωί, ταλαιπωρήθηκε αρκετά αυτές τις μέρες, δεν άντεχα να το βλέπω έτσι κι εγώ, τουλάχιστον τώρα θα ηρεμίσει. Θα τον θυμάμαι ΠΑΝΤΑ!
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρων σας.
 
@Kanarinofilos , πραγματικά εννοώ το like που έχω προσθέσει στο μήνυμα της απώλειάς σου, διότι ειλικρινά θεωρώ ότι η ταλαιπωρία του ήταν πολύ πολύ μεγάλη. Βεβαίως και συμμερίζομαι τη θλίψη σου, αλλά στην τελική να έχεις υπόψη σου, ότι δεν είσαι μόνος σε αυτό, καθώς όλοι εμείς που έχουμε πουλιά, έχουμε θρηνήσει κάποια ή θα τα θρηνήσουμε.
Έχεις άλλα πουλιά;
 
Πιστεύω είναι καλύτερα να εξετάζουμε σε πτηνίατρο τι μπορεί να έχει το πτηνό που δεν φαίνεται καλά ή έχει κάποιο εμφανές πρόβλημα, παρά σε κάποιον κτηνίατρο με γνώσεις στα πτηνά
 
Πιστεύω είναι καλύτερα να εξετάζουμε σε πτηνίατρο τι μπορεί να έχει το πτηνό που δεν φαίνεται καλά ή έχει κάποιο εμφανές πρόβλημα, παρά σε κάποιον κτηνίατρο με γνώσεις στα πτηνά
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτή η ειδικότητα, έστω και αν κάποιοι ελάχιστοι κτηνίατροι έχουν διαβάσει, ασχοληθεί-εξασκηθεί και "εξειδικευτεί" (μόνοι και από εμπειρία) στα πτηνά...
Εκτός της κ Δουκάκη και της κ Κοτζαμπασάκη που έχουν χαρτιά πτηνιάτρων (αν θυμάμαι καλά από Βουλγαρία και Γερμανία αντίστοιχα η κάθε μία).
 
Να αντικαταστήσω λοιπόν το πτηνίατροι, για να είμαστε ολόσωστοι όπως πολύ σωστά αναφέρεις, με την ειδίκευση στα εξωτικά ζώα.
Υπάρχουν και άλλοι εκτός απο τους προαναφερόμενους
 
Back
Top