Ασθένειες Καναρίνι με δυσμορφία στο πόδι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mary27
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Του ριχνω multivit στο νερο.. Κ για να ειμαι ειλικρινης βλεπω στον πατο που κ που μικρα πουπουλακια, σημερα ειδα κ ενα πιο μεγαλο... Πτεροροια τετοια εποχη;αυτες οι κυστεις απο τι δημιουργουνται κ τι κανεις τοτε;
 
μπορει να εχει παθολογικη πτεροροια που συνεπαγει απωλεια φτερων σε λαθος εποχη. η αιτια μπορει να ειναι λανθασμενη διατροφη, παρασιτα ή κακη υγειηνη κλουβιου. (αν ψαξεις στο φορουμ υπαρχουν παρα πολλα θεματα περι πτεροροιας απο πολλους εμπειρους)
οσο για το τι ειναι κυστη και πως δημιουργειται (παλι ενα search θα βοηθησει) αλλα μπορω να πω αυτα που γνωριζω. λοιπον ως συνηθως κυστες βγαζουν τα γκλοστερ και τα νοργουιτς λογω μαλακου πτερωματος.η κυστη δημιουργειται οταν παει να βγει το καινουριο πτερωμα και γυριζει μεσα στο δερμα. Ο τροπος για να βγαζεις τα φτερα θελει μεγαλη εμπειρια και θα προτεινα να πηγαινες αν καποια στιγμη σου βγαλει το πουλακι σε καποιο πτηνιατρο. Μπεταντιν στην κυστη, μικρη τομη με ενα αποστηρωμενο νυστερι βγαζεις το φτερο και επειτα αντιβιωση ειτε σε μορφη αλοιφης ειτε σε σκονη. Ποτε μα ποτε μην το επιχειρισεις μονη η με καποιον που και καλα ξερει... Το ποιο πιθανο ειναι να κανετε λαθος και να πεθανει το πουλακι. (εχω γραψει την διαδικασια για να καταλαβεις οπως και πολλοι που δεν γνωριζουν οτι ειναι μια εγχειριση στην ουσια και δεν σηκωνει εξυπναδες λογω ισως στερησης ζωης του πουλιου)
 
Back
Top