Ασθένειες Καναρίνι με λίπος

mgerom πριν λίγο καιρό δεν το είχε αυτό και ήταν υπερβολικά αδύνατο.
Τώρα τι προτείνετε να κάνω;
Να το βάλεις σε μεγαλύτερο κλουβί. Για το σταμάτημα του αυγού, εφόσον το πουλάκι είναι σε πτερορροια, είμαι πολύ επιφυλακτικός. Μάλλον θα το συνέχιζα.
 
Απο λίπος δεν βλέπω κάτι το ανησυχητικό με ένα μεγαλύτερο κλουβί όπως αυτό https://community.petbirds.gr/media/Ζευγαρώστρα-Καναρινιών-60cm.21628/ αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα και με ένα καλό μείγμα από σπόρους (το δικό μου έχει 73% κεχρι 10% νιζερ 6% περιλα 4% καναβουρι 4% βρωμη 3% λιναρι) χωρίς να γεμιζεις την ταϊστρα του, με λίγα λαχανικά και λίγο φρούτο θα είναι μια χαρά.
 
Απλώς τόσο μεγάλη ζευγαρωστρα χωράει οριακά μέσα στο προστατευτικο από Τ αρπακτικά. Ευχαριστώ για τις συμβουλές!
Αφού χωράει έστω και οριακά, τότε θα είναι μια χαρά να την πάρεις και να βάλεις μόνο δύο κλαδάκια ώστε το πουλάκι να ανοίγει τα φτερά του πηγαίνοντας από το ένα στο άλλο. Έτσι θα κάνει και άσκηση, θα χάσει το λίγο λίπος που έχει και μαρκροπρόθεσμα η υγεία του θα είναι καλύτερη από το να μην πεταρίζει καθόλου σε ένα μικρότερο κλουβί.
 
Ωραία θα το κάνω μιας και έχω μια Τέτοια χευγαρωστρα
Ωραία!
Όταν το βάλεις το πουλάκι στη ζευγαρωστρα, βγάλε αν θέλεις μια φωτογραφία που να φαίνεται όλο το κλουβί, και το εσωτερικό του, ώστε να σου πούμε για τη διάταξη αν χρειάζεται κάποια βελτίωση.
 
Δυστυχώς δεν την ζευγαρωστρα την είχα δανείσει σε έναν φίλο μου το καλοκαίρι ο οποίος έβαλε και φέτος ζευγάρι άρα...

Αυτό το καναρινι είναι ζωηρο αλλά δεν κελαιδα καθολου. Ρώτησα το πετ σοπ μήπως πρέπει να πάρω κάποια βιταμίνη αλλά μου είπαν πως δεν πρέπει τώρα το καλοκαίρι εσείς τι λέτε;

Κάπου κάπου κάνει κάνα τσίου αλλά και αυτό είναι βράχνο εσείς τι μου προτείνετε;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλημέρα σε όλους το ίδιο καναρίνα κι το ξανατσεκαρα σήμερα και πραγματικά είδα αρκετό λίπος κι στη κοιλιά να το βάλω σε δίαιτα;

Υ. Γ. Δε θα ήθελα να βάλω τώρα φώτο γιατί είναι αρκετά τρομοκρατημένο ς και δε θα ήθελα να τον στρεσαρω άλλο!

Με εκτίμηση Τάσος
 
α το βάλω σε δίαιτα;

Υ. Γ. Δε θα ήθελα να βάλω τώρα φώτο γιατί είναι αρκετά τρομοκρατημένο ς και δε θα ήθελα να τον στρεσαρω άλλο!
Χωρίς να έχουμε κάποια ιδέα για το τι εννοείς, είναι δύσκολο να σου πούμε τι πρέπει να κάνεις. Αν και μου φαίνεται απίθανο να έχει γίνει παχύσαρκο μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, εκτός και αν αντί για να προσαρμόσεις τη διατροφή προς το φυσιολογικό, του δίνεις μόνο λιπαρές τροφές.
 
Back
Top