Ασθένειες Καναρίνι με μαύρο σημάδι στην κοιλιά

Gianis1996

PB New Member
Εγγραφή
4 Ιαν 2014
Μηνύματα
39
Πόλη
Χαλκιδική
Γεια σας, πριν μια εβδομάδα πήρα απο έναν φίλο μου μια θυληκια μοζαικ η οποία ήταν πολύ αδύνατη(φαινόταν η καρινα)αλλά συμπεριφερόταν κανονικα σήμερα λοιπόν που την έπιασα να την κοιτάξω η καρινα ήταν κανονική αλλά πρόσεξα οτι είχε μια πράσινη τελια δίπλα απο τον ποπο της πρέπει να ανησυχώ; Αν χρειαστεί θα ανεβάσω φωτό.
 
οκ τα κατάφερα
 

Συνημμένα

  • rsz_kali1.webp
    rsz_kali1.webp
    39 KB · Προβολές: 152
  • rsz_kali2.webp
    rsz_kali2.webp
    140,6 KB · Προβολές: 173
Σε τι κατάσταση βρίσκεται το πουλί; Οι κουτσουλιές του πως είναι. Βάλε αν γίνεται μία φωτο κουτσουλιές και κοιλιά με παραμερισμένα καλά τα πούπουλα μέχρι ψηλά στο στήθος.
 
νατες και οι φώτο.. Θελω να προσθεσω οτι η συμπεριφορα του ειναι απολυτος φυσιολογικη
 

Συνημμένα

  • rsz_1img_1859.webp
    rsz_1img_1859.webp
    98,2 KB · Προβολές: 240
  • rsz_img_1856.webp
    rsz_img_1856.webp
    84,3 KB · Προβολές: 125
  • rsz_img_1858.webp
    rsz_img_1858.webp
    103,4 KB · Προβολές: 91
  • rsz_img_1860.webp
    rsz_img_1860.webp
    94,2 KB · Προβολές: 89
  • rsz_img_1861.webp
    rsz_img_1861.webp
    34,7 KB · Προβολές: 83
Γιάννη εγώ δεν βλέπω πράσινη τελεία αλλά κάτι σαν λίπος κοντά στην αμάρα του πουλιού. Αλλά λίπος σε εκείνο το σημείο 😕
 
Δεν γνωρίζω. Βλέπεις εσύ κάτι περίεργο στην συμπεριφορά του πουλιού; Φουσκώνει για παράδειγμα; Τρώει και πίνει νερό κανονικά; Και επ΄ευκαιρίας τι τρώει; Οι κουτσουλιές εμένα μου φαίνονται καλές.
 
Όχι δεν φουσκώνει, του δίνω σπόρους, μαρούλι, αυγό, σπανάκικαι ρίγανη αποξηραμένη(απο το forum το είδα).. Η συμπεριφορά του ειναι πολύ normal τρώει κανονικά και πίνει κανονικά.
 
Τότε μήπως το πουλάκι δεν έχει κάτι; Παρατήρησέτο τις επόμενες ημέρες και έλεγχε την περιοχή της κοιλιάς προσεχτικά και αν δεν δείς κάτι το διαφορετικό ίσως ανησύχησες άδικα. Όπως και να έχει ενημέρωνέ μας.
 
Οκ θα σας ενημερώνω; Λέτε να την βάλω για αναπαραγωγή;(αυτός ο λόγος που την πήρα, ειναι σε καραντίνα τώρα)
 
Καλό θα ήταν να περιμένεις λίγο καιρό για να σιγουρευτείς ότι όλα είναι οκ.
 
το πουλακι εχει εμφανες προβλημα στο συκωτι, στο πανω μερος της κοιλιακης χωρας, καπου στο μεσο της φωτο.Ισως μαλιστα να υπαρχει μικροαιμοραγια καποιων αγγειων, γιατι το βλεπω να πηγαινει προς τα κατω . Δεν δειχνει διογκωση εντερου. Δεν αποκλειεται ομως να εξελιχθει σε κατι τετοιο.Αν υπαρξει διογκωση του εντερου τοτε μαλλον ειναι ατοξοπλασματωση (ειδος επιθετικου κοκκιδιου ), αν οχι τοτε υπαρχει θεμα μαλλον με τοξικωση του συκωτιου απο αφλατοξινες ασπεργιλλου και πρεπει να εχει δεχθει σπορους πολυκαιρισμενους ή κακοσυντηρημενους ή φυτρα που δεν εχουν ετοιμαστει σωστα. Επειδη δεν ειναι κατι σαφες αυτη τη στιγμη, αυτο που σιγουρα μπορω να σου προτεινω αυτη τη στιγμη, γιατι χρειαζεται ετσι και αλλιως, ειναι χρηση milkthistle ειτε της nature's plus απο φαρμακεια ειτε το epato sil απο e shop για πτηνα και νομιζω εχουν εμφανιστει και καποιες αλλες εταιριες σε e shop . Θα προτεινα επισης 6 σταγονες konakion βιταμινη Κ απο φαρμακειο, που ειναι αιμοστατικη.Καλα ειναι να δουμε τις κουτσουλιες του και πιο καλα απο ολα ειναι την Δευτερα να το δει πτηνιατρος.

27695
 
Το σκούρο αυτό ειναι σκιά η κοιλιά ειναι ροζ απλα το μόνο που με προβλημάτισε ειναι αυτό στην αμαρα.
 
δεν ειιναι σκια! ξαναβγαλε φωτο.Αυτο στην αμαρα ειναι αυξημενο και συγκεντρωμενο πριν την εξοδο, το λευκο στερεο τμημα της κουτσουλιας (urates ).Ισως μαλιστα το ενα δεν ειναι ανεξαρτητο απο το αλλο
 
Back
Top