Ασθένειες Καναρίνι με ορνίθωση και κάτι άλλο;

Πόλη
Σύρος
Γεια σε όλους. Θέλω να μου απαντήσει καποιος που του έχει τύχει κατι παρόμοιο η γνωρίζει. Εχω 1 καναρίνι που μου είχε παθει ορνίθωση. Με sivotine 5 μέρες και μετά multi vit 2 βδομάδες του πουλί ξεφούσκωσε και έγινε καλα. ΔΕΝ έχει επανέλθει εντελώς όμως.. Και παρατ'ηρησα χθες ότι δεν είναι φουσωμένο αλλα κοιμάται που και που πάλι. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ όμως ότι δυσκολεύται και να κουτσουλίσει.. Δηλαδή τηνάζεται και μερικές φορές σαν να σηκώνει το πόδι του...😕! Τρώει καθημερινά αυγό μηλαράκι αυγοτροφή! Μηπως και μου παχύνει.η κουτσουλιά του είναι πρασινη κάπως σε γενικές γραμμές.

που μου είχε παθει ορνίθωση
η κουτσουλιά του είναι πρασινη κάπως σε γενικές γραμμές.
kiklos.info/kot-check.html

Από τα παραπάνω πιθανό να ξεκινά πάλι ένας κύκλος ορνίθωσης. Επειδή όμως είναι δύσκολο να είσαι 100% σίγουρος για το τι πρόκειται να είναι και με δεδομένο ότι οπι κενώσεις δεν είναι φυσιολογικές θα πρότεινα επίσκεψη σε πτηνίατρο ή αποστειρωμένο κυπελάκι (ουρολογικής εξέτασης) (το καπάκι)στο κλουβί και πρωι σε εργαστήριο για καλλιέργεια κοπράνων.

Eυχαριστώ Πολύ. Και πολυ χρήσιμη η σελιδα που μου είπατε... Θα μελετήσω και θα βρώ τι ακριβώς είναι.. Απλα με ανησυχεί που δυσκολεύεται να κουτσουλίσει. Που αυτό δίχνει οτι έχει εντερικό πρόβλημα.Α΄σε φίλε Κώστα που το sivotine BOGENA ΔΕΝ το πίνει...

Ενα γραμμάριο δεξτρόζη στην 50 γρ. Ποτίστρα και τα πίνουν όλα. 😉

• Like
Αντιδράσεις: Frania
Tελικά πηρα το LIVIFERM K.Mάκη. Μετα απο αρκετη παρατηρηση και πολύ διαβασμα + τις συμβουλές σας καταληξα οτι το πουλάκι έχει εντερικές διαταραχές και γιαυτο ζορίζεται να κουτσουλίσει. Ευχαριστώ όλους. Ελπίζω να γινει καλά το πουλί.

Αλέξανδρε εγώ την έκανα. Μετα από 8 χρόνια που ασχολούμε με καναρίνια πιστεύω πως μπορώ να κρίνω τα πουλιά μου μέσα απο αυτά που με έχει μάθει ο χρονος τα βιβλιά τα αρθρα όπως κα άλλοι που ασχολόυνται με πουλιά.Βέβαια πολλές φορές έχω κάνει λάθος-λάθοι και το παραδέχομαι. Γιαυτό ρωτάμε τους παλιούς να μαθαίνουμε οι νέοι... Επίσης στην συγκεκριμένη περίπτωση ασχοληθηκα πάρα πολύ ρωτησα έψαξα διαβασα και ξαναδίαβασα ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ.έτσι έκρινα τι να κάνω.Φέτος είναι η πρώτη φορά πάντως που χρησιμοποιώ προβιοτικά! Και αυτό απο την σελίδα και τις πολύτιμες συμβουλές του Κ. Μάκη.

Αλέξανδρε εγώ την έκανα. Μετα από 8 χρόνια που ασχολούμε με καναρίνια πιστεύω πως μπορώ να κρίνω τα πουλιά μου μέσα απο αυτά που με έχει μάθει ο χρονος τα βιβλιά τα αρθρα όπως κα άλλοι που ασχολόυνται με πουλιά.

Rotisa giati me perdebses ligo.
Giati i Ornithosi einai mia ZOONOSI, simenei kolai kai sto anthropo. Kai ego iksera san therapia to Baytril, san to kalitero farmako an ena pouli exei Ornithosi/Psittakosi. 2ml Baytril ana 1litro nero gia 6 meres, 2 meres dialima kai pali 6 meres. Anamesa sinexio probes apo tis kotsilies gia tous CHLAMIDES. Kai to pio sobara SINEXIO Apolimansei, giati i Chlamides zoune stin aera mexri 3 ebdomades, kai kolane amesos pali sto pouli kai sta ala poulia, kai stous anthropous. Gia afto apolimansei KATHE 2 meres.

• Like
Αντιδράσεις: mgerom
Back