Ασθένειες Καναρίνι με πληγή στον σβέρκο του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Σοφ
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Να πω και εγώ την γνώμη μου. Οι κούνιες για τα μικρά κλουβιά είναι απλά περιττές. Το πουλί δεν γυμνάζεται έτσι. Δεν γίνεται να θεωρεί κάποιος ότι το πουλί κάνει κούνια και γυμνάζονται τα πόδια του. Όπως κάποιος δεν φτιάχνει κορμί κάνοντας κούνια έτσι ακριβώς δεν γυμνάζεται και το πουλί. Τα πουλιά πρέπει να γυμνάζονται όσο το δυνατόν περισσότερο. Επειδή σχεδόν κανένας δεν έχει τόσο καλή σχέση μαζί τους ώστε να τα ελευθερώνει στο σπίτι και να γυμνάζονται τους δίνουμε αυτή τη δυνατότητα μέσα από το κατάλληλο κλουβί.
Τα πουλιά πετάνε ευθεία και όχι προς τα πάνω. Το μόνο πουλί που το κάνει αυτό είναι τα περιστέρια βούτες. Η εξηντάρα αποτελεί το ιδανικό κλουβί για όλους εκείνους τους λόγους που ανέφερε ο Αντώνης @Tony Forpus .
Εγω Λένα παλιά είχα τα ζεμπράκια μου στο κλουβί που έχεις εσύ τώρα και με κούνια μάλιστα. Το μόνο που έκαναν ήταν να πηδανε από κλαδάκι σε κλαδάκι προς τα πάνω. Ενημερώθηκα όμως κάποια στιγμή και τους πείρα την 60αρα. Τα πουλιά απλά την λάτρεψαν. Πετάνε συνέχεια και δεν κάνουν άσκοπες κινήσεις όπως το να πηδάνε από κλαδί σε κλαδί. Καταλαβαίνω και σέβομαι τους λόγους που αναφέρεις αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί τους. Και κάποιον μεγάλο εκτροφεα να ρωτήσεις που ασχολείται με καρδερίνες θα σου πει ότι το κλουβί που του έχεις είναι ακατάλληλο για τέτοια πουλιά. Ναι μεν έχετε καλή σχέση αλλά δεν παύει να είναι καρδερίνα.
Και κάτι ακόμη, τα κλουβιά με καμπύλες θεωρούνται μη κατάλληλα επειδή μειώνουν το διαθέσιμο χώρο στο πουλί και δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την σωστή διαμόρφωση. Αυτά είχα να πω και φιλικά πάντα.
 
@Γιαννης17 Ο καθένας που έχει κάποια εμπειρία με πουλιά, νομίζω μπορεί να κρίνει πόσο χαμένο χώρο ή όχι έχει το κλουβί του και πώς μπορεί να τον αξιοποιήσει ο ένοικος.
Από 6 χρονών υπήρχε πάντα ένα τουλάχιστον κλουβί στο σπίτι. Κάτι θα είχα προσέξει στα τόσα κλουβιά που είχαμε μικρά και μεγάλα, με σχέδια ή απλά ορθογώνια, σχετικά με το αν και πόσο κακό έκαναν σε ότι έχει σχέση με την κίνηση ή την απουσία της. Μπορεί να αχρηστευτεί χώρος με τη λάθος διάταξη των αξεσουάρ, αλλά αν ασχοληθείς παρατηρώντας ή ρωτώντας και δοκιμάζοντας τη διάταξη που θα σου προτείνουν, μπορείς να το βελτιώσεις αυτό.
Και όπως δεν έχετε όλοι τη δυνατότητα να τα αμολάτε στο σπίτι για οποιοδήποτε λόγο, το θεωρείτε οκ (εγώ οχι, αν πρέπει να φανώ αντιστοίχως απόλυτη με εσάς), έτσι και κάποιοι άλλοι για δικούς τους λόγους μπορούν να επιλέξουν το κλουβί που τους εξυπηρετεί.
Σκέψου λίγο να μπαίνεις να διαβάσεις και να βλέπεις σε σχεδόν κάθε θέμα 2-3 να γράφουν "πρέπει οπωσδήποτε να το αφήνεις να πετάει ελεύθερο στο σπίτι για να γυμνάζεται, επειδή κανένα κλουβί δεν αντικαθιστά τη φύση κλπ κλπ"... Κάποια στιγμή θα σ εκνευρίσει, χωρίς να το πάρεις και προσωπικά απαραίτητα...

Να προτείνονται βελτιώσεις, αλλά έχοντας υπόψη οτι τίποτα δεν είναι απόλυτα σωστό και ταιριαστό για κάθε περίπτωση.
Στα "χωράφια" των εκτροφέων δε μπαίνω, μιας και εκεί πρέπει να υπάρχουν άλλα standards στα πάντα, που σίγουρα είναι πιο αυστηρά, από αυτά για ένα πουλάκι (και γενικότερα ζωάκι) συντροφιάς. Σκοπός είναι να περνάμε ευχάριστα μαζί τους και όχι να αγχωνόμαστε περισσότερο επειδή το κλουβί μας είναι 10εκ μικρότερο από το ιδανικό ή η τροφή τους δεν έχει 15€/κιλό αλλά 5€.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ούτε μπουκωμένο κλουβί βλέπω που να μην επιτρέπει στο καναρίνι να κινείτε, αλλαγή στη θέση που έχουν οι πάνω πατήθρες θα βελτίωνε κάπως, αν έφευγε ίσως η μια τελείως και αν άλλαζαν με ξύλινες @Tony Forpus αυτό από εσένα το κόλλησα 😛, καθαρό φαίνεται... Οπότε σε πρώτη φάση σημασία έχει να βρεθεί πως χτύπησε το καναρινάκι (αν όντως φταίει κάτι στο κλουβί, να αλλαχθεί αν είναι δυνατόν... Οπότε τότε ρίχτε και προτάσεις...), oι παρατηρήσεις του @Deukalion επίσης και πως να γίνει καλά...
 
Λένα τα κλουβιά αυτά άρχισαν να τα προτείνουν εκτροφείς που έχουν ξοδέψει άπειρες ώρες παρατήρησης και έρευνας για να μάθουν τελικά τι είναι προτιμότερο για ένα πουλί. Οπότε τι θεωρούμε εμείς από μόνοι μας μάλλον δεν έχει και πολύ αξία.
Το κλουβί που έχει ο φίλος και εσύ λυπάμαι που στο λέω αλλά δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες ενός πουλιού.
Σαφώς και δεν προσπαθώ να αλλάξω γνώμη σε εσένα, να σε μειώσω ή κάτι τέτοιο. Τα λέω απλά προς ενημέρωση του θέματος.
Φυσικά και εσύ μπορείς να ζήσεις σε ένα σπίτι 40 τετραγωνικών για χρόνια και να είσαι υγιείς και χαρούμενη και όλα αυτά αλλά όταν έχεις την δυνατότητα να μείνεις σε ένα σπίτι 100 τετραγωνικών πχ όπου θα έχεις περισσότερη άπλα και χώρο κίνησης θα συνεχιζες να έχεις την ίδια άποψη; Σαφώς και κάποιος μπορεί να απαντήσει ναι αλλά επειδή τα πουλιά δεν μιλάνε πρέπει να δρούμε εμείς για αυτά. Προσωπικά δεν έχω δει ποτέ πουλί που έχει μπει στα κατά τα πρότυπα και τις ανάγκες του κλουβί και να διαμαρτύρεται.
Καταλαβαίνω ότι δεν σου αρέσει που όλοι μας υποστηρίζουμε αυτή την άποψη και εσύ από μόνη σου όχι. Όμως, πρέπει να το ψάχνουμαι καλύτερα γιατί μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Εγώ είχα κλουβιά σαν αυτά και κατάλαβα ευτυχώς γρήγορα πόσο ακατάλληλα ήταν. Μπορείς να συνεχίζεις να έχεις αυτή την άποψη, δεν σου το απαγορεύει κανένας, απλά νομίζω ότι καλό είναι να δοκιμάζουμε και το "άλλο" για να βγάζουμε εν τέλει διαφορετικά συμπεράσματα.
 
Δηλαδή ρε συ Γιάννη, να πάρω ζευγαρώστρα που θεωρείς οτι είναι ιδανική επειδή έτσι προτείνουν οι εκτροφείς, οι οποίοι τις εκτροφές τις έχουν σε χώρους που έχουν κάποιες προδιαγραφές και μπορούν να τους προσφέρουν κάτι παραπάνω, για να έχει ακόμα περισσότερο χώρο να κινείτε. Αλλά να είναι σ ένα σημείο που θα το χτυπάει ο ήλιος, έχει ρεύματα αέρα και θα έχει πρόσβαση σε αυτό κάθε είδους πτηνό γιατί θα είναι κολλημένο στα κάγκελα του μπαλκονιού. Επειδή έτσι είναι το μόνο σημείο που θα μπορούσε να τοποθετηθεί.
Ναι, θα έχει πολύ χώρο να πετάει στη ζευγαρώστρα, αλλά θα ζήσει το πολύ ένα μήνα σ αυτές τις συνθήκες. Προτιμώ να είναι λίγο πιο περιορισμένος (που ο δικός μου δεν είναι, αλλά ας το πούμε) και να ζήσει αρκετά χρόνια ακόμα.
Καταλαβαίνεις τη διαφορά; Γιατί δε ταιριάζουν τα πάντα παντού;

Πριν λίγο καιρό έχασες πουλάκι που του παρείχες φαντάζομαι από τα λεγόμενα σου ιδανικές συνθήκες, το οποίο λογικά ήταν νεαρό αφού το είχες ενάμιση χρόνο. Επίσης παρ' όλες τις ιδανικές συνθήκες, σκότωσε ο σκύλος του γείτονα την κοτούλα σου.
Παρόλο που τα πουλάκια που είχαμε πάντα, σύμφωνα με τα δεδομένα σου δεν ήταν/είναι σε ιδανικές συνθήκες σε πληροφορώ πως εκτός από ένα που μας έκλεψαν και ένα που μας έφυγε κατά λάθος, τα υπόλοιπα πέθαναν λόγω ηλικίας. Χωρίς προβλήματα υγείας.
Και δε θα κάνω δεκτή καμία δικαιολογία από την πλευρά σου για τα ζωάκια που έχασες, αφού στις ιδανικές συνθήκες σου, θα έπρεπε να ζήσουν περισσότερα χρόνια και από όσο ορίζει το είδος τους.
Οπότε καταλαβαίνεις οτι δε σου επιτρέπεται να ισχυρίζεσαι πως δεν έχουν καλή ποιότητα ζωής τα πουλάκια/ζωάκια που έχουν περάσει από τα χέρια μου.

Όταν μεγαλώσεις και αποκτήσεις εμπειρίες, γιατί στα 17 σου λογικό να μη μπορείς να καταλάβεις πολλά πράγματα όσο ώριμος και να θεωρείσαι, θα καταλάβεις πως τα 100τμ δεν είναι σίγουρο πως θα σε κάνουν πιο ευτυχισμένο συγκριτικά με τα 40τμ. Παίζουν κι άλλα ρόλο στην ευτυχία του ατόμου.
Μπορεί στην επαρχία να έχεις την άπλα και την άνεση να έχεις σε ιδανικές συνθήκες τα ζώα σου, που μεταξύ μας, επειδή κι εγώ από χωριό είμαι, έχω δει τις "ιδανικές" συνθήκες που επικρατούν στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά είμαστε κι εμείς στις πόλεις, που δε θέλουμε τον κάθε Γιάννη να μας κουνάει το δάχτυλο επειδή δεν κάνουμε το 110% για τα ζώα μας και είμαστε στο 85%. Θα ακούσουμε αυτά που έχει να μας πει, θα κρατήσουμε ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε και θα κάνουμε αυτό που μπορούμε. Και δεν είμαι μόνο εγώ που σκέφτομαι έτσι, όπως λες, απλά συνήθως βαριόμαστε να ασχοληθούμε με ανθρώπους εμμονικούς με την τελειότητα.

Γιατί προτιμώ να έχει η οικογένεια που ζει στα Πατήσια σε 50τμ ημιυπόγειο με 2 παιδάκια ή ο συνταξιούχος παππούς που μένει μόνος του, ένα κλουβάκι με ένα καναρίνι για να τους κάνει παρέα, από το να μην έχουν. Κι ας είναι λίγο στριμωγμένο κι ας μη το βγάζουν απ το κλουβί του, αρκεί να το έχουν καθαρό και να το φροντίζουν όσο καλύτερα μπορούν.
Όπως δεν είναι όλοι οι εκτροφείς εξαιρετικοί, έτσι δεν έχω την απαίτηση και δε θα κατακρίνω κάποιον που δεν έχει τις "ιδανικές" συνθήκες. Και επειδή προφανώς σε ένα σπίτι θα ζει καλύτερα στις περισσότερες περιπτώσεις, από το pet shop ή από τον εκτροφέα που και λόγω αριθμού πουλιών, δε μπορεί να δίνει πάντα αμέριστη προσοχή σε κάθε ένα από αυτά.

@Σοφ συγγνώμη για την κατάχρηση του θέματος σου, θα σταματήσω εδώ. Ελπίζω να καλυτερεύει το καναρινάκι σου.
 
Εγώ είπα κάποια πράγματα που υποστηρίζουν όλοι εδώ μέσα αλλά λόγω του ότι εσύ δεν έχεις την δυνατότητα να τα κάνεις προσπαθείς να βγάλεις τους άλλους λάθους για να πείσεις τον εαυτό σου στην πραγματικότητα ότι εσύ είσαι η σωστή. Και πράγματι είναι πολύ αξιολύπητο.
Επίσης δεν σου επιτρέπω να μιλάς για τα ζώα μου. Μακάρι να προσέφερες και εσύ έστω και ένα δείγμα από όλα αυτά που τους έχω δώσει εγώ αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ και το ξέρεις.
Όσο για το εάν εγώ είμαι ώριμος στα 17 μου νομίζω το έχω αποδείξει πολλές φορές εδώ μέσα. Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για σένα δυστυχώς.
Και επειδή πλέον κάνεις προσωπική επίθεση λόγο του ότι δεν μπορείς να υποστηρίξεις τα γελοία επιχειρήματα σου αυτομάτως χάνεις και το υποτιθέμενο δίκιο που έτσι και αλλιώς εξαρχής δεν είχες.
Λοιπόν μάθε να συμβιβάζεσαι με τα αποδεδειγμένα δεδομένα και το τι θεωρείς εσύ σωστό νομίζω δεν ενδιαφέρει και κανένα.
 
Λενα μου με ολο το σεβασμο και την αγαπη μου νομιζω υπερβαλεις...

Οι προσωπικες, ας μου επιτραπει η εκφραση, μπηχτες δεν ταιριάζουν σε ενα θεμα συζητησης για την ζευγαρωστρα
Αν το δεις λιγο πιο ψυχραιμα, γιατι η αληθεια ειναι οτι δεν αντιλαμβανομαι τον εκνευρισμό σου οταν το 99,9% των χρηστων προτεινουν την 60αρα, θα δεις οτι αδικεις και τον Γιαννη αλλα και τον εαυτο σου.

Η ηλικια στον συγκεκριμενο χωρο/χομπι δεν αποτελει εχέγγυο γνωσης απαραιτητα.
Εγω πχ εχω τα διπλα και παραπανω χρονια απο τον Γιαννη αλλα δε σημαινει οτι εχω καλύτερη γνωση στα ορτυκια, στις κοτες ή στα παραδεισια που ποτε δεν ειχα.
Ακομα και στα ειδη που εκτρεφω παλι θα ακουσω την γνωμη του Γιαννη και του καθε Γιαννη και αν την κρινω θετικη ειτε στη θεωρια ειτε στην πραξη θα την ακολουθήσω.
Εδω στο PB δεν υπαρχουν ανθρωποι που αρέσκονται να το παιζουν ή να τους φωναζουν δασκαλους του χωρου, αυτα ειναι για τους σαλιες...

Το PB συνθετει αποψεις και εξαγει συμπερασματα απο τα μελη του και οποιος θελει ασπαζεται την πληροφορία.
Επισης η ανάσυρση περιστατικων στενάχωρων για τον συνομιλητή μας για χρηση τους ως παραδειγμα σε ασχετο θεμα, αψυχολόγητο...

Φιλικα στα γραφω...
 
Για αρχή θα απαιτήσω μια συγγνώμη και για το "αξιολύπητο" και για το "ανώριμη".
Δεν σε προσέβαλα, σχολίασα τις δήθεν ιδανικές συνθήκες που διατηρείς τα ζώα σου, για να καταλάβεις πως οι ιδανικές συνθήκες δεν οδηγούν πάντα στο καλύτερο αποτέλεσμα, αφού βέβαια αναφέρθηκες πρώτα στις κακές συνθήκες που πιστεύεις οτι ζει το δικό μου. Έδωσα παραδείγματα για τους λόγους που κάποιος μπορεί να μη μπορεί να υποστηρίξει το "τέλειο", κάποια προσωπικά και κάποια γενικά. Το οτι εσύ όπως είπα και πριν, όσο ώριμος και να θεωρείσαι (δε σε είπα ανώριμο, το αντίθετο, αλλά τόσο καταλαβαίνεις φαίνεται) δεν έχεις την εμπειρία ακόμα να καταλάβεις οτι το τέλειο δεν είναι πάντα εφικτό και πως κάτι λιγότερο τέλειο δεν είναι απαραίτητα κακό.
Δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο Γιαννάκη. Κατέβα από το συννεφάκι σου.
Έκανα μια ευγενική πιστεύω αρχικά παρατήρηση, οτι δε χρειάζεται σε κάθε θέμα για οποιοδήποτε λόγο να ξεκινάτε με την αλλαγή του κλουβιού, δεν απαγόρευσα σε κανέναν να το προτείνει, ούτε ήμουν απόλυτη αντίθετα από εσένα στις απόψεις μου.
Επίσης στους όρους χρήσης του φόρουμ, δεν γράφει κάπου οτι δε μπορούμε να λέμε την άποψη μας, εκτός από ορισμένους. Ούτε οτι θα πρέπει να συμφωνούμε πάντα με ότι λέτε.
 
Ασχοληθείτε με το θέμα σας παρακαλώ και άφησε τις προσωπικές αντιπαραθέσεις. Γνωρίζετε ότι δεν επιτρέπονται, μη με αναγκάσετε να καθαρίσω το θέμα. Ο θεματοθέτης χρειάζεται βοήθεια, όχι καυγάδες.

Μην μπείτε στον κόπο να γράψετε άλλο εκτός θέματος μήνυμα, θα διαγραφεί.
 
@Σοφ πως είναι το πουλάκι;
[automerge]1587674004[/automerge]
Θα σου πρότεινα να κάνεις ένα έλεγχο για ψείρες με χαρτοπετσέτα.
Θα βρέξεις 3-4 χαρτοπετσέτες μετά θα τις διπλώσεις και θα τις τοποθετήσεις σε 3-4 σημεία του κλουβιού στα κάγκελα, το πρωί θα τις ξεδιπλώσεις και θα κοιτάξεις για μαύρα ή κόκκινα στίγματα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Παιδια με αυτο που εγινε με κανατε να εχω τηψεις για κατι που το πα καλοπροερετα και στ τελος αντι να προσπαθουμε να πουμε μια συμβουλη για το πουλακι ηρθαμε σε ρηξη.
Οποτε στο θεμα μας λοιπον...
Εγω προτεινω, αν υπαρχει δυνατοτητα, το πουλακι να παρει γνωμη απο ενα πτηνιατρο γιατι απο τις φωτο δεν βγαινει ακρη... Και μετα το ξανασυζηταμε😊
 
Back
Top