Διατροφή Καναρίνι ξεφλουδίζει και τρώει μόνο τα σπόρια

Τον τελευταιο καιρο τα ταιζω μια χυμα τροφη η οποια:
Τους εχω δει να αδειαζουν τη τροφη μεσα στο δοχειο και ειναι τσουβαλι συσκευασμενο.
Εχει πολυ καταναλωση και τους τελειωνει γρηγορα.
Εχω κανει κι ενα τεστακι που ειχα διαβασει σε παλιοτερο ποστ, εριξα μια κουταλια τροφη σε ενα μπολ νερου να δω αν θα επιπλεουν οι σποροι και δεν επεπλεαν παρα ελαχιστοι μετρημενοι.
Βαση αυτων των στοιχειων ποια ειναι η γνωμη σας για την συγκεκριμενη χυμα;Να την συνεχισω;
Πριν απο αυτη τα ταιζα Vitacraft...
Της Beaphar ενω την ηθελα γιατι ειναι καλη, εχει κατι σαν σκονη μεσα και δεν την προτιμησαν ιδιαιτερα τα καναρινια μου...
 
Αχ Νικακι κ εσυ vitakraft ε; Ειναι πολυ ακριβη γμτ... Θα την αλλαξω και θα επιμεινω σε συσκευασμενη... Εσυ βεβαια που το τσεκαρες καλα εκανες και πηρες αλλα την επομενη φορα θα τους δεις; Δυστυχως ειμαι πολυ καχυποπτη... Ισως και να μην πρεπει αλλα επειδη ποτε δεν ξερεις... φυλαγε τα ρουχα σου να εχεις τα μισα!
 
Ίσως να ήταν η κακή στιγμή ρε Έφη. Το πετ που αγοράζω είναι άξιο εμπιστοσύνης μου και δεν φοβάμαι. Επίσεις δεν παρουσίασαν και προβλήματα. Συμφωνώ με τον Νίκη και έγώ κάνει και εγώ ένα τεστάκι. Λένε πως οι ακατάλληλοι σπόροι δε βλαστίζουν. Εγώ το έκανα και μου βλαστήσανε όλοι. Επίσεις όταν τους βλαστίζουμε ως γνωστών τους βάζουμε στο νερό. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Νίκης οι καλοί σπόροι δεν επιπλέουν. Έτσι ούτε κι εμένα δεν επέπλεαν.
 
Ο κτηνιατρος μου, μου ειχε πει κ εμενα να δοκιμαζω να δω αν βλαστιζουν οι σποροι... Το ειχα κανει παλαιοτερα... Δεν ξερω τοτε αν ηταν η κακια στιγμη παντως αμα χασεις 2 πουλια απο αυτο το λογο και παραλιγο και τριτο το φυσας και δεν κρυωνει μετα Νεκταριε! Εγω δεν εμπιστευομαι πετ σοπ στη γειτονια μου, εσεις που μπορειτε και το κανετε καλα κανετε και αγοραζετε χυμα! Εγω δεν το ρισκαρω ξανα απλα. Για να μην υπαρξει και 2η κακια στιγμη!
 
παιδια μη συζητατε για την απατη των πετ... Κανουν τα παντα για το κερδος! Ενας φιλος μου που εχει καναρινια πηρε αυγοτροφη της vitacraft απο πετ στο κεντρο της Αθήνας(αθλιο) 8.50 ευρω!
 
Εφουλα ποια προτιμας εσυ;


Νικη εγω επαιρνα ως τωρα της Vitakraft αυτη που εχει στη φωτο ο φιλος μας στο πρωτο ποστ... Θα την αλλαξω ομως θα παρω καποια αλλη συσκευασμενη ισως πιο οικονομικη... Δεν μπορει να μην υπαρχει καποια κατω απο 4.5 ευρω! Ελεος! Θα τσεκαρω και τις μαρκες που προτεινε και ο κ. Μακης!
 
Να τα πλεονεκτήματα (οικονομικά) της χύμα: Εκεί που μερικά πετ σοπ πουλάνε 4,5$ την συσκευασμένη επειδή είναι μιας μάρκας (την μάρκα πληρώνεις στην ουσία) την ίδια ποσότητα σε χύμα την πέρνεις σε 1,5$ Αν θυμάμαι καλά.
 
Νεκταριε συμφωνουμε οτι εννοειται οτι η χυμα ειναι πολυ πιο οικονομικη απο τη συσκευασμενη... Ομως οπως ειπε και ο κ. Μακης υπαρχουν συσκευασμενες και με 2 - 2.50 ευρω... Θα προτιμησω να δωσω λοιπον 0.50 - 1 ευρω παραπανω για να εξασφαλισω την ζωη των πουλιων μου... Και στην τελικη 2 καναρινια εχω, δεν θα τσιγκουνευτω το 1 ευρω... Αν εκανα εκτροφη και ξοδευα αρκετα μπορει-ισως τοτε να το σκεφτομουν. Για την ωρα θα κοιταξω να βρω οικονομικη συσκευασμενη...
Βεβαια Νεκταριε το τι επιλεγει ο καθενας ειναι δικη του επιλογη δεν πιεζει ουτε αναγκαζει κανεις κανεναν εδω! Ο καθενας με τις εμπειριες του!
 
Νεκτάριε εχεις δικαιο για το οικονομικό της υπόθεσης. Ομως είσαι σιγουρος για την εξασφαλισμένη ποιότητα που μπορεί να σου προσφέρει η χύμα τροφή; Εχω πολλές φορές δει σε πετ σοπ να αδειάζουν τσουβαλια τροφής σε κουβαδες για να πουληθούν ως χυμα και πιό οικονομικά. Ομως που ξερω εγω σε ποσο καιρό θα καταναλωθεί αυτο το σακί, αν κατα την διάρκεια της νυχτας που ειναι εκτεθειμένα και ασκέπαστα θα περάσει καποιο τρωκτικό ή εντομο και μολύνει τις τροφές;' Η όπως ανεφερε ο κ. Μακης σε άλλο ποστ, οτι δεν ριχνουν μεσα στο κουβα αποφάγια απο άλλα κλουβιά; Πολλές φορές οι σπόροι ανάβουν απο την ζέστη που επικρατεί στα μαγαζια και οι σπόροι κολλάνε μεταξύ τους και πολλές φορές είναι γεμάτη έντομα...Ασε που ποτε στην συσκευασία τσουλαβιου (που δεν την βλέπουμε) δεν γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία λήξεως. 😉 Κατα την προσωπική μου γνώμη και μόνο, αξιζει να θυσιάσω 5 ευρώ παραπανω για την τροφή των 10-12 φίλων μου. Καθε χόμπυ απαιτεί τις θυσίες του. Τωρα αν ειχα να διαχειριστώ 40 ή 100 πουλιά... Θα το σκεφτόμουν, αλλά τώρα.. Ουτε λογος.
 
  • Like
Αντιδράσεις: efi
Να τα πλεονεκτήματα (οικονομικά) της χύμα: Εκεί που μερικά πετ σοπ πουλάνε 4,5$ την συσκευασμένη επειδή είναι μιας μάρκας (την μάρκα πληρώνεις στην ουσία) την ίδια ποσότητα σε χύμα την πέρνεις σε 1,5$ Αν θυμάμαι καλά.

Πάντα υπάρχουν λύσεις για τέτοια θέματα. Μαζευτείτε κάποιοι φίλοι που ασχολούνται
με πουλιά και έχουν συχνά την ανάγκη αγοράς σπόρων και αγοράστε ένα 20κιλο.
Για να μην λέμε λόγια του αέρα και απίθανες τιμές, σας λέω οτι αγοράζω
της BEYERS(Deli Nature), το 20κιλο με 32-34ευρώ.
Κάντε τους λογαριασμούς σας και θα δείτε
πιο είναι συμφερότερο ακόμα και απο αυτή την άποψη.

-Δεν θα έκανα καμιά αναφορά στο θέμα αν δεν γνώριζα πέρα απο κάθε
αμφιβολία οτι υπάρχει εμφανής κίνδυνος στην αγορά της χύμα.
 
Εμενα μου φερνει ενας φιλος μια συσκευασια των 20 κιλων της WITTE MOLLEN λεγεται Τ&Τ ΜΕ 35 Ευρω. Ειμαι ευχαριστημενος. Τη γνωριζεται κ. Μακη αν ναι ποια η γνωμη σας; Σε μαγαζι που την εψαξα για να μην υποχρεωνομαι στο φιλο μου δεν τη βρηκα. Μου λεει οτι την αγοραζει απο εμπορο εισαγωγεα.
 
παιδια σημερα πηγα κ πηρα απ το σουπερ μια αλλη τροφη, ειναι η δευτερη μου επιλιγη δεν μπωρω να βρω απο αλλου... Ειναι αυτες στην φοτο... Κ ειναι αεροστεγος κλειστες, δεν ειχαν καθολου αερα μεσα... Πιστευω να ειναι καλες... Κ εχουν 1.90ευρω(400gr)
 

Συνημμένα

  • moto_0311.webp
    moto_0311.webp
    43,6 KB · Προβολές: 77
  • moto_0312.webp
    moto_0312.webp
    42,4 KB · Προβολές: 80
  • moto_0313.webp
    moto_0313.webp
    55,6 KB · Προβολές: 69
  • moto_0314.webp
    moto_0314.webp
    54,9 KB · Προβολές: 73
Παιδιά κάθε άποψη σεβαστή. Εγώ είμαι 99,9% σίγουρος για το πετ που πέρνω τη χύμα. Εκεί είναι απόλυτα αφαλές οι τροφές. Αν θέλετε σας λέω διεύθυνση να πάτε να δείτε. Τωρα είδα να λέει η Georgina οτι από την ζέστη κολλάνε οι χύμα. Νομίζω με την ζέστη όλες οι τροφές αλλοιώνονται. Χύμα και συσκευασμένες. Μπορεί πάλι να κάνω λάθος. Εγώ απλώς την γνώμη μου λέω και ευχαριστώ που την ακούτε.
 
την εχω παθει και με χυμα αλλα και με συσκευασμενη,το θεμα ειναι να μην εισαι ατυχως, σιγουρα ομως η συσκευασμενη ειναι λιγο πιο σιγουρη, οχι γιατι εχει ημερομηνια ληξης, καμια δεν εχει ημερομηνια συσκευασιας και επισης σε καμια τροφη δεν ξερουμε ποσες μερες εμειναν χυμα στης αποθηκες της καθε εταιριας. Προς θεου ομως δεν λεω πως δεν υπαρχουν υπευθυνοι ανθρωποι, αλλα οπως υπαρχουν και αυτοι υπαρχουν και οι λιγοτερο υπευθυνοι. Απλα στο πετ οταν παρεις χυμα υπαρχει περιπτωση να περασε και μια βολτα απο πανω και η μικρη τερεζα, σε χυμα τροφη εχω βρει αυγα πεταλουδας. Και οχι απο ενα μαγαζι μονο.
 
συμφωνω μαυτα που λες ειναι να μην τυχει... Εγω σε συσκευασμενη νρηκα πεταλουδες..
 

Σχετικά θέματα

Back
Top