Ασθένειες Καναρίνι παρουσίασε ξαφνικά αδυναμία στήριξης στα πόδια του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης isayros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

isayros

PB New Member
Εγγραφή
29 Σεπ 2007
Μηνύματα
6
Πόλη
Αθήνα
θα ηθελα να χαιρετισω ολους τους φιλους και να ζητησω τα φωτα τους αν ειναι δυνατο
σημερα και ενω το καναρινακι που έχω δεν παρουσιαζε κανενα συμπτωμα, αρχικα κατεβηκε απο τις μπαρες στο δαπεδο του κλουβιουκαι στην συνεχεια παρουσιασε αδυναμια στηριξης στα ποδια του, ειναι καθισμενο στο δαπεδο με την κοιλια οι προσπαθειες μετακινησης που κανει γινονται με συρσυμο και η μετακινηση του ειναι ελαχιστη δεν πινει νερο ουτε απο ενα μικρο καπακι με νερο που εχω βαλει στο εδαφος του κλουβιουκαι κανει στερεοτυπη κινηση συνεχομενα μετακινησης του κεφαλιου του, σπαστικο κουνημα του κεφαλιου του εδω και ωρες χωρις να σταματαει. Μηπως γνωριζει καποιος τι μπορω να κανω για να το βοηθησω,τι ειναι αυτο που έχει; Ειναι σαββατο βραδυ και η κτηνιατρος λειπει δυστυχως για να επικοινωνησω μαζι της..
 
Λυπαμαι που το λεω.. Αλλα δεν θα την βγαλει το καναρινακι σου! Νομιζω πως ειναι αργα για οποια βοηθεια!
 
περιεργο προ λιγου το ειδα στηθηκε στα ποδια του ειναι σαν ναρκωμενο και κραταει το κεφαλι του σπαστικα στη μια πλευρα..
 
απάντηση: περιεργη ασθενεια καναρινιου

Τα συμπτωματα που αναφερεις νομιζω ειναι ακαρεα.
Βαλτο στο αυτι σου και αν κανει καποιο θορυβο τοτε σιγουρα ειναι ακαρεα και το φαρμακο ειναι το Pulmosan της Boggena αλλα νομιζω οτι αλλαξε εταιρεια.
Ζητησε το Pulmosan και βαλε μια σταγονα στο δερμα στην περιοχη του σβερκου!
 
απάντηση: περιεργη ασθενεια καναρινιου

τωρα στισ10μμ δηλ.συνεχιζει να ειναι ζωντανο σταματησε να βγαζει βλεννες απο το ραμφος αλλα στεκεται σαν ναρκωμενο με τα ματια κλειστα και ακαμπτο στο εδαφος του κλουβιου και στημενο στα ποδια του οπως προανεφερα. του εχω βαλει νερο και τροφη διπλα του αλλα δεν ξερω αν πινει. στεκεται σαν αγαλμα.
 
απάντηση: περιεργη ασθενεια καναρινιου

μακάρι να τα καταφέρει!
 
απάντηση: περιεργη ασθενεια καναρινιου

τελικα ψωφησε. απο το πετ μου ειπαν οτι ειναι εγκεφαλικο. κουφο ε.
 
απάντηση: περιεργη ασθενεια καναρινιου

φιλε μου λυπαμε πολυ για το πουλακι που εχασες!
παντος να ξερεις οτι ο πλεον αρμοδιος για να σου πει τι ειχε το πουλακι ειναι ο κτηνιατρος. Αυτοι που εχουν τα πετ γι αν αμην πω ολλοι οι περισοτεροι δεν εχουν ηδεα που του τους πανε τα τεσσερα με σηνεποια να ακους πολλα κουφα
 
απάντηση: περιεργη ασθενεια καναρινιου

Αγαπητέ φίλε καταρχήν λυπάμαι πολύ που δεν τα κατάφερε.

Το πρόβλημα με τα πουλιά και τις ασθένειές τους είναι ότι τις εκδηλώνουν πολύ αργότερα από το ξεκίνημά τους και δυστυχώς όταν φτάσουν στην κατάσταση που περιέγραψες στο πρώτο σου post αυτού του θέματος, δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν.

Μπορεί να ακούγεται κάπως απαισιόδοξο αλλά ευτυχώς δεν χρειάζεται να μένουμε σε αυτό το σημείο παρά μόνο να προσπαθούμε να αναγνωρίζουμε τις ασθένειες πολύ πριν αρχίσουν να εκδηλώνονται ξεκάθαρα τα συμπτώματα τους. Εκτός από την εμπειρία που αναμφισβήτητα είναι πολύ σημαντικός παράγοντας και όχι μόνο σε αυτό το θέμα, υπάρχει και η ενημέρωση που μπορεί να σώσει τα πουλιά μας σε πολλές περιπτώσεις.

Δυστυχώς αυτό που έγινε έχει γίνει και πέρασε. Θα μπορούσε να έχει ειπωθεί ότι οφείλεται σε πολλούς λόγους (στα πλαίσια της σοβαρότητας πάντα), γι αυτό θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις διαβάζοντας τα θέματα που αφορούν στις Άρθρα για τις ασθένειες των πτηνών και σε συνδυασμό με τη βοήθεια κάποιων παιδιών με μεγαλύτερη εμπειρία, να σου λυθούν τυχόν ερωτήσεις - απορίες που θα σε βοηθούσαν στο μέλλον να αποκτήσεις πιο αυξημένη αντίληψη προκειμένου να ενεργείς πολύ νωρίτερα και αποτελεσματικότερα εφόσον χρειαστεί.
 
Back
Top