Ασθένειες Καναρίνι που έχω 5 χρόνια σταμάτησε να κελαηδά τα τελευταία 3

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Arsipar
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αν τα ακάρεα παραμείνουν για μεγάλο διάστημα χωρίς αντιμετώπιση στην τραχεία
Επομένως, πρέπει να πάψουμε να θεωρούμε ότι η προσβολή από ακάρεα της τραχείας είναι κάτι που σχεδόν δεν υπάρχει στα καναρίνια, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των καναρινιών που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα παρουσιάζουν αλλοίωση ή έλλειψη φωνής. Παρόλα αυτά, το πρώτο πράγμα που κάνουν οι κτηνίατροι, όπως και στα καναρίνια του συγκεκριμένου θέματος είναι να δώσουν κάποιο σκεύασμα ιβερμεκτίνης ως θεραπεία για να ξεμπερδεύουν.

Οπότε ή πρέπει να θεωρούμε ότι τα ακάρεα της τραχείας παραμένουν μια συχνότητατη ασθένεια στα καναρίνια η οποία αντιμετωπίζεται δύσκολα ή και καθόλου ή να αρχίσουμε να βάζουμε στις πιθανότητες το γεγονός ότι τα καναρίνια πάσχουν και από μυκητιάσεις του αναπνευστικού, από ασπεργίλλωση και άλλες ασθένειες οι οποίες προκαλούν επίσης απώλεια φωνής, αλλά δεν μπαίνουν ποτέ στο κάδρο και ειδικά από κτηνιάτρους επειδή χρειάζονται εξειδικευμένες εξετάσεις για να διαπιστωθούν, με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά σχεδόν ποτέ.

Στην πρώτη περίπτωση λοιπόν πρέπει να θεωρήσουμε ότι τα καναρίνια με αφωνία είναι υγιή πλέον, αφού έχουν θεραπευθεί από τα ακάρεα, απλά τους έμεινε μια αναπηρία του φωνητικού οργάνου τους ως απομεινάρι μιας ασθένειας που έφυγε, ή ότι εξακολουθούν να πάσχουν από κάτι που δεν θεραπεύθηκε ποτέ. Έτσι, αφού δεν κατάφερε να σκοτώσει άμεσα, έχει γίνει πια χρόνιο και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για την τελική επίθεση και τελικά την πτώση του πουλιού.

Γιατρός δεν είμαι βέβαια, αλλά πιστεύω ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων συμβαίνει το δεύτερο.
 
@mgerom Συγνώμη που χαλάω το θεμα του @Arsipar αλλα μου γεννήθηκε μια απορία.Στην περίπτωση που συμβεί μόλυνση στην Συρινξ με αποτέλεσμα να μην ξανά κελαηδήσει,τότε είναι ικανό για αναπαραγωγή μιας και δεν θα μπορεί να καλέσει το θηλυκό?Εννοώ ότι γεννητικά θα είναι ικανό αλλά πώς θα μπορεί να καλέσει την θηλυκιά ώστε να ζευγαρώσουν?
 
Επομένως, πρέπει να πάψουμε να θεωρούμε ότι η προσβολή από ακάρεα της τραχείας είναι κάτι που σχεδόν δεν υπάρχει στα καναρίνια, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των καναρινιών που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα παρουσιάζουν αλλοίωση ή έλλειψη φωνής.
Δεν πιστεύω οτι υπάρχει κάτι τέτοιο. Τα προβλήματα στην αναπνοή είναι παρόντα σχεδόν σε κάθε ασθένεια. Η αφωνία εμφανίζεται σε μια πολύ μικρή μειοψηφία αυτών των περιπτώσεων.
 
@Arsipar ο κ. Σταύρος ομως ειπε πιο πανω οτι αν θεραπευτεί η ασθένεια η φωνή επανέρχεται. Τι ισχυει τελικα?
 
@Stavros εμένα τώρα δεν κανει ουτε τσικ τσικ το βραδυ, ούτε το στομα ανοιγει.. Σν να βαριανασαινει.. Τπτ. Γερός και ζωηρός... Απλα αφωνος.
[automerge]1616529456[/automerge]
@mgerom και αν θεραπευεται τι πρεπει να κανω αλλο; το κραταω στα ζεστα.. Φαρμακα, βιταμινες, καλη τροφή.. Ξνα αντιβίωση; ξανα φαρμακο για ακαρεα; μηπως δν εγινε σωστη θεραπεια, 2 φορες σε μια βδομ, παυση 1 βδομ κ μετα ξανα φαρμακο αλλες 2 φορες στ βδομαδα, μια σταγονα στ αυχενα στο δέρμα.
 
Αν δεν παρουσιάζει συμπτώματα ασθένειας το διαχειρίζεσαι σαν υγιές. Ακόμη και για αναπαραγωγή. Αν δώσει δείγματα ασθένειας επικοινωνία με το εργαστήριο για να σου δώσουν κατευθύνσεις. Αν πρέπει δλδ να στείλεις δείγματα κοτσιλιάς ή ο,τι άλλο.
Εννοώ ότι γεννητικά θα είναι ικανό αλλά πώς θα μπορεί να καλέσει την θηλυκιά ώστε να ζευγαρώσουν?
Οταν η κανάρα είναι "πυρωμένη" πάει και με τον μπακάλη της γειτονιάς. 😉
 
Back
Top