Ασθένειες Καναρίνι που κοιμαται συνέχεια!

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Eμμα!
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Eμμα!

PB New Member
Πόλη
Αθήνα
Kαλημέρα σας! Εδώ και 8 μέρες πήρα ενα νέο καναρινάκι στο σπίτι μου. Είναι τριών μηνών. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα όμως. Κοιμάται συνέχεια! Οι φορές που το έχω δει ξύπνιο είναι 3 μέχρι στιγμής! Το βγάζω στο μπαλκόνι κοιμαται. Το βάζω πάλι μεσα κοιμάται! Εκει που τρώει βάζει το κεφάλι μες τα πούπουλα ξανακοιμάται. Το άλλο που με παραξενεύει είναι ότι κοιμαται στον πάτο του κλουβιού σαν να είναι άρρωστο και θελει να μένει μόνο του! Μηπως είναι σύμπτωμα κάποιας ασθένειας η μήπως δεν έχει προσαρμοσθεί ακόμα στο νέο του περαβάλλον; ( Επειδή το πήρα απο το κλουβί των γονιών του) Μήπως ξέρει κάνεις κάτι πάνω σ΄αυτό; Ευχαριστώ...

Αν το πήρες απο κλουβί των γονιών του, σημαίνει
οτι έχει γεννηθεί πρόσφατα. Μήπως δεν είναι 3ων μηνών
αλλά 30 ημερών.
-Το λέω αυτό, γιατί μόνον η πολύ μικρή ηλικία,
θα δικαιολογούσε κάπως, αυτό που περιγράφεις.
Αν πρόκειται για κάποιο μεγαλήτερο πουλάκι
η συμπεριφορά αυτή δείχνει ΑΣΘΕΝΕΙΑ.

Πιστευω πως κατι δεν παει καλα σιγουρα. Θυμαμαι τα δικα μας οταν γινοτανε 2-3 μηνων ηταν πολυ ενεργητικα, δεν σταματουσανε να πεταριζουν και να τιτιβιζουν, και το οτι καθεται στο πατωμα δεν ειναι και πολυ καλο σημαδι νομιζω, αλλα ας δουμε τι λενε και τα αλλα παιδια που ειναι πιο ειδικοι με αυτα.

Απο που το πηρες; Οταν το πηρες δεν ηταν ετσι; Εννοω να δειχνει αρρωστο; Ξερεις καποιον πτηνιατρο; Υπαρχει καπου ενα θεμα με ονοματα πτηνιατρων. Ριξε μια ματια για να τον βοηθησεις οσο ειναι νωρις γιατι ειναι μικρουλης και αρα πιο ευαισθητος.

Απο έναν εκτροφέα το πήρα. Στο λεμό του πίσω του λείπουν κάτι φτερά. Και μου είπε ο εκτροφέας (μακρυνός θείος μου) οτι είχε ξεχάσει να βάλει νήμα στη φωλιά και οι γονείς μαδούσαν τα μικρά τους για να κάνουν φωλιά. Οταν το πήρα ήταν ήσυχο αλλα δεν κοιμόταν συνέχεια. Αφού πάω και το ξυπνάω γιατι δεν μπορώ να το βλέπω έτσι. Περίπου τριών μηνών ειναι μου είπε. Πάντως τα άκρα του είναι κανονικά.΄Δεν φαίνεται άρρωστο δηλαδη. Νερό πίνει. Τρωει μόνο κελαιδίνη καθόλου βιταμινες. Μηπως φταίει αυτό? Πριν κάνω την κίνηση γι πτηνίατρο τι άλλο μπορώ να κάνω;

Το φούσκωμα των πτερών, η υπνηλία είναι
συμπτώματα πολλών ασθενειών.
Πρέπει να το δεί ειδικός. Νομίζω έχεις
αργήσει κιόλας. Εξαντλούνται οι αντοχές του καθημερινά.

Αφου λες οτι κοιμαται συνεχεια αρα δεν τρωει και οσα θα επρεπε να τρωει για παιρνει τα απαραιτητα για την ηλικια του. Αν ειναι διτροφικο καλυτερα να σου συστησουν τα αλλα παιδια τι θεωρουν πολυ απαραιτητα στη διατροφη των καναρινιων τους. Εγω παντως δεν θα καθυστερουσα να βρω γιατρο γιατι ειναι μικρουλης και ειναι κριμα να ταλαιπωρειται απο οτιδηποτε και αν ειναι αυτο...☹

Περαστικά!

Eυχαριστω! Ναι τα είδα αυτά αλλα δεν είναι κάνενα κοντά μου. Μένω Βάρκιζα. Εχουμε εναν κτηνίατρο εδώ κοντά. Θα πάω εκεί να δω τι θα μου πει! Και να ρωτησω και κάτι άλλο γιατί είμαι τελείως άσχετη! Πρέπει να παρω τηλέφωνο πρώτα να κλείσω ραντεβού η να πάω το καναρίνι εκεί το απόγευμα μια και καλή;

Θα ελεγα να παρεις τηλεφωνο ωστε να μη χρειαστει να περιμενετε πολυ σε περιπτωση που ο γιατρος εχει πολυ δουλεια. Παρολαυτα αφου στην Αθηνα εχετε την ευκαιρια η πολυτελεια θα την ελεγα να εχετε κτηνιατρους που ειδικευονται στα πτηνα να διαλεξεις εναν απο αυτους διοτι οι αλλοι -αναλογα και με την εμπειρια του καθενος βεβαια- δεν εχουν ασχοληθει πολυ και προτεινουν τα γνωστα ευρεως φασματος φαρμακα. Ρωτησε τον και απο το τηλεφωνο αν μπορει να σε εξυπηρετησει για καναρινι καθως μερικοι ειναι αρκετα εντιμοι και σου λενε ευθεως οτι δεν εχουν τετοια ειδικευση και μπορει να σε παραπεμψουν σε καποιον συναδελφο τους που ισως εχει εμπειρια η αναλογη ειδικευση. 😉

Back