Ασθένειες Καναρίνι σε άσχημη κατάσταση

konstantina91

PB New Member
Εγγραφή
19 Απρ 2015
Μηνύματα
35
Καλησπέρα στην ομάδα,
μου χάρισαν ένα καναρίνι αρσενικό αλλά η κατάστασή του δεν είναι και η καλύτερη...
Ειναι 6-7 ετών, κελαηδάει από την πρώτη στιγμή και φαίνεται ευδιάθετος γενικά. Το κλουβάκι του είναι χάλια και θα του πάρω καινούργιο αύριο κιολας. Το φτέρωμά του και τα ποδαράκια του είναι σε ασχημη κατάσταση.
Τον εχω σε εσωτερικό χώρο, με ησυχία (λατρεύει να του βάζω ραδιοφωνο όμως) και είναι κοντά σε παράθυρο.
Διατροφικά τι μπορώ να του κάνω για να πάρει λίγο τα πάνω του; Δεν με νοιαζει το κελάηδημα, με νοιάζει καθαρά η ευζωία του. Αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποια πολυ καλή τροφή πλήρη ή αν προτείνετε να του δώσω συμπληρώματα; (το κόστος δεν με ενδιαφέρει, αρκει να τον βοηθήσουν)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
05UZeE.jpg
F921Ga.jpg
 
Παρε epithol και βαλε στα ποδαρακια του... (πρωι, βραδυ)
 
Σε ευχαριστώ πολύ Νίκο για την άμεση απάντηση σου.
Μια ερώτηση ακόμη, ξέρει κανείς τι είναι αυτό στην ωμοπλάτη του; Δυστυχώς ο Κτηνιατρος δεν αποτελεί λύση γιατι ρωτησα 3 και μου είπαν οτι δεν ξερουν...
 
Απο τις φωτογραφιες μοιαζει με κοκκαλο που ξεπεταγεται... εσυ πως το νιωθεις (αν το επιασες) ειναι μαλακο η σκληρο;
 
Γεια σου Κωνσταντίνα, μπράβο που θέλεις να φροντίσεις σωστά το πουλάκι αυτό!
Σίγουρα απ' ό,τι βλέπω, θέλει μασάζ στα πόδια με Epithol - Bogena Beaphar ή κατ' αρχήν μέχρι να το πάρεις με βαζελίνη σε μικρές ποσότητες, καθημερινά, προσέχοντας να μην λερωθούν πολύ τα φτεράκια του.
Επίσης θέλει κόψιμο στα νύχια του, πολύ προσεκτικά μην τα ματώσεις. Αν δεν ξέρεις ρώτησε.
Το κλουβί καλά κάνεις και θέλεις να το αλλάξεις, φρόντισε οι νέες πατήθρες που θα πάρεις να είναι στρογγυλές, ξύλινες ή πλαστικές και ιδανικά σε δύο διαφορετικές διαμέτρους για να γυμνάζονται καλύτερα τα πέλματα.
Τροφή διάβασε κάποια θέματα που αναφέρονται, το πιο πρόσφατο https://community.petbirds.gr/threads/Πρόταση-για-αγορά-συσκευασμένης-τροφής-για-καναρίνια.23383/ , επίσης πάντα συσκευασμένη και ποτέ χύμα.
Επειδή είναι σε αδυναμία το πουλάκι, να του δίνεις δυο τρεις φορές την εβδομάδα αυγό βρασμένο για 15 λεπτά κομμένο στα δύο με το τσόφλι μαζί ή αυγοτροφή αγορασμένη συσκευασμένη ή δικής σου κατασκευής Αυγοτροφές για πουλιά - αυγοτροφές
Πολλά χορταρικά εποχής καθημερινά, δυο τρεις φορές την εβδομάδα κάποιο φρούτο, μήλο κτλ.
Δες κάποια άρθρα εδώ Βότανα στη διατροφή των πουλιών - βότανα .
Θα μπορούσες να του δώσεις και μέσω του νερού κάποιο πολυβιταμινούχο σκεύασμα.
Αυτό στην πλάτη του μοιάζει με κύστη φτερών, δεν είμαι και σίγουρη, βγάλε μια κοντινή φωτογραφία να σου πουν τα παιδιά που ξέρουν καλά από καναρίνια Κύστες των Φτερών – Feather Cysts (lumps) .
Ό,τι άλλο σκέφτεσαι ρώτησε χωρίς δισταγμό και όποιος γνωρίζει θα σου απαντήσει.
Καλά να περνάτε με το καναρινάκι σου :)
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σκληρό. Μοιάζει να εχει υπερκεράτωση οπως και στα ποδαράκια του και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μου είπε οτι ξεφλουδίζει...

Μαρία σε ευχαριστώ πολύ για τα λινκ είναι ενας μπούσουλας γιατι δεν γνωρίζω τίποτα από πτηνά και χάνομαι στο φορουμ σας. 🙂
 
Καλύτερα στην αρχή να δώσεις βάρος στην κατηγορία των άρθρων, είναι εύκολο να επιλέξεις ανά θέμα ενδιαφέροντός σου Άρθρα για Ωδικά, Κατοικίδια Πτηνά και επίσης στα επιλεγμένα tags στην πρώτη σελίδα, σχετικά κάτω δεξιά [url="https://community.petbirds.gr/tags/]Tags[/URL] όπου είναι επιλογή κάποιων άρθρων αλλά και συζητήσεων ενδεικτικών για το κάθε tagαρισμένο θέμα.
 
Επειδή μάλλον δεν εχει κάνει ποτέ του αποπαρασίτωση, εχει νόημα να πάρω κάποιο αντιπαρασιτικό για ενδοπαράσιτα;
ή να προτιμήσω την ριγανη-τσαι δεδομένου ότι δεν εχει διαρροια;
 
Επειδή μάλλον δεν εχει κάνει ποτέ του αποπαρασίτωση, εχει νόημα να πάρω κάποιο αντιπαρασιτικό για ενδοπαράσιτα;
ή να προτιμήσω την ριγανη-τσαι δεδομένου ότι δεν εχει διαρροια;
Με την αλλαγή του κλουβιού αλλά και ολόκληρου του εξοπλισμού, καλό θα ήταν να κάνεις μια αγωγή με ένα ήπιο παρασιτοκτόνο spray ώστε να σταματήσει να υπάρχει υπόνοια πως κάτι το βασανίζει. Στη συνέχεια η χρήση βοτάνων θα το κρατήσει σε καλή υγεία...
Για τα υπόλοιπα νομίζω μας κάλυψε απόλυτα η Μαρία στο 5ο ποστ... και το έκανε τόσο καλά που εγώ δεν έχω να προσθέσω τίποτε απολύτως, απλά να επιβεβαιώσω κι εγώ πως αυτό μου μοιάζει κύστη φτερών..
Καλή συνέχεια!
 
Εύχομαι γρήγορα περαστικά στο πανέμορφο καναρινακι σου! Μπράβο σου για την κίνηση αυτή που έκανες! Και μόλις γίνει καλά θα σε ευχαριστεί με το όμορφο τραγούδι του! :)
 
Back
Top