Ασθένειες Καναρίνι σταμάτησε να κελαηδάει και ρίχνει πούπουλα στο κλουβί του

Babypowder

PB New Member
Εγγραφή
19 Απρ 2018
Μηνύματα
4
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Παιδια καλησπερα, το καναρινι μου τη τελευταια εβδομαδα σταματησε να κελαηδαει κ παρατηρησα πολλα πουπουλα συο κλουβι του, μεχρι και φτερα. Οποτε του εβαλα σπρεη για τις ψειρες γιατι στα 5 χρονια που το εχω ελαχιστες φορες του χω βαλει κ αλλαξα κ το κλουβι γιατι ειχε πιασει σκουρια σε καποια σημεια. Του δινω αυγο, η τροφη ειναι σποροι χυμα, μηλο καθημερινα, φρεσκο νερο, βαζω κ στικ περιστασιακα (αυτο που εχει τωρα δε το πολυτρωει). Ειναι ζωηρο κανονικα, κανει μπανιο, απλα οταν βλεπει ο ηλιος το κλουβι καθεται κατω οποτε τοτε το βαζω σε δροσερο μερος. Επισης δε το χω αγορασει αλλα ειναι γονος απο καναρινια που ειχα ζευγαρωσει οποτε γεννηθηκε σπιτι μου. Οι κουτσουλιες ειναι φυσιολογικες. Επισης δε χανει φτερα απο καπου συγκεκριμενα. Τι να πω, δε ξερω, αν μπορει καποιος μ αυτα που περιεγραψα να με καθυσηχασει θα χαιρομουν πολυ. Ευχαριστω
 
Αγόρασε συσκευασμένη επώνυμη τροφή της οποίας τη συσκευασία θα ανοίξεις ο ίδιος. Πέταξε τη χύμα. Πέταξε τα στικ, τα τρώει, δεν τα τρώει. Βάζε 2-3 φορές της εβδομάδα αυγό σφικτοβρασμένο (>12 λεπτά υπό βρασμό) για 2-3 ώρες με το τσόφλι. Έχε πάντα στο κλουβί διαθέσιμο κόκκαλο σουπιάς. Φρόντισε ώστε το πουλί να ακολουθεί τη φυσιολογική διάρκεια της ημέρας - νύχτας και μην διαταράσσεις τον ύπνο του π.χ. με άναμα του φωτός. Δίνε του χορταρικά, κηπευτικά ακόμα και κάθε ημέρα.
Το πουλάκι προφανώς από την έκθεση στον ήλιο και την αυξημένη διάρκεια που βρίσκεται σε φως έχει πτερόρροια.
Αλλά πες μας.. Έχει χάσει πρόσφατα καθόλου φτερά (όχι πούπουλα) από ουρά ή φτερούγες;
Να σε καθησυχάσουμε δεν γίνεται διότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν το πουλάκι έχει κάτι, αλλά από την άλλη δεν είναι και απίθανο αν οι συνθήκες διαβίωσής του προσομοιάζουν με την εποχή του καλοκαιριού, να έχει μπερδευτεί ο οργανισμός του και να κάνει πτερόρροια.
 
Να σε καθησυχάσουμε δεν γίνεται διότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν το πουλάκι έχει κάτι, αλλά από την άλλη δεν είναι και απίθανο αν οι συνθήκες διαβίωσής του προσομοιάζουν με την εποχή του καλοκαιριού, να έχει μπερδευτεί ο οργανισμός του και να κάνει πτερόρροια.
Σ ευχαριστω παρα πολυ για την ενημερωση, ομολογω πως αρκετα πραγματα κανω λαθος διαβαζοντας τις συμβουλες σου. Το καλο ειναι οτι σημερα αρχισε να κεληδαει λιγο. Οσο για τα φτερα υποψιαζομαι οτι τα χανει απ τις φτερουγες καθως πριν το ψεκασμο συνεχως τα εστρωνε (ή φαγουριζοταν προφανως) ενω μετα το ψεκασμο απλα τα «τιναζει» οπως μετα το μπανιο που τα στεγνωνουν. Βεβαια ειναι ελαχιστα σε αριθμο αυτα που βρηκα, σημερα πχ βρηκα 1.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Βεβαια ειναι ελαχιστα σε αριθμο αυτα που βρηκα, σημερα πχ βρηκα 1.
Και παλι την εποχη αυτη δε θα επρεπε να βλεπεις φτερα... Εκτος αν συμβαινει κατι αλλο.. αν μαδιεται απο μονος του. Πολλα καναρινια οταν ειναι φουλ πυρωμενα μαδανε τα φτερα τους για να φτιαξουν φωλια. Συνηθως τα θηλυκα αλλα και τα αρσενικα θα μπορουσαν να το κανουν.
Ακολουθησε τις συμβουλες του Γιαννη και πες μας πως πατε. :)
 
Ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση αρχικα, τελικα το πηγα σε πτηνιατρο. Μ εδωσε σταγονες για τα σκουληκια στο εντερο το οποιο το χορηγουν ουτως η αλλως στα καναρινια κ μια πολυβιταμινη για τη πτεροροια, τελος για μια βδομαδα να το κρατησω μεσα στο σπιτι κ να του εχω μονο τους σπορους στο κλουβι για να δουμε πως θα παει. Οντως καποια πουπουλα τα βγαζει μονος του.
 
Καλημέρα. Πώς ονομάζονται οι σταγόνες για τα σκουλήκια και ποια μάρκα πολυβιταμίνης σου συνέστησε; Πρόκειται στα σίγουρα για αρσενικό πουλί;
 
Back
Top