Ασθένειες Καναρίνι σταμάτησε να κελαηδάει όταν του έκοψα την κίτρινη βιταμίνη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης st1979
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

st1979

PB New Member
Εγγραφή
9 Ιουλ 2008
Μηνύματα
24
Πόλη
Πεύκη
Πριν από μερικές μέρες σταμάτησα να του δίνω την κίτρινη βιταμίνη και άρχισα να του δίνω μήλο το όποιο και το τρώει κανονικά. Το πρόβλημα είναι πως από εκείνη την στιγμή σταμάτησε να κελαηδάι και το μόνο που κάνει πλέον είναι μόνο να βγάζει κάτι αχνές φωνές μικρής διάρκειας. Δεν αλλάζει φτέρωμα και δεν κάθεται σε ένα σημείο. Κάνει όπως και πριν παίζει δηλαδή και πετάξει στο κλουβί απλά δεν κελαηδάι.Από κάποια post που διάβασα 3 πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.
1ον Τελείωσε η περίοδος ζευγαρώματος γι'αυτο προσωρινά.
2ον Αλλάζει φτέρωμα και ποναει.
3ον Τραυματική εμπειρία που δεν τρώει πλέον την κίτρινη σκόνη.
Ειλικρινά πήγα σήμερα να του ξαναπάρω την σκόνη αλλά το παλικάρι στο pet shop δεν με άφησε λέγοντας μου ότι καλύτερα να του δίνω μήλο και μαρούλι για να μάθει και να ξεχάσει την κίτρινη σκόνη. Μετά τον ρώτησα αν είναι να αγοράσω κάτι για την πύρωση ίσως κάποιες βιταμίνες αλλά και πάλι δεν με άφησε και μου είπε να περιμένω. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω το βλέπω έτσι και το λυπάμαι.☹
 
μπορεις να βαλεις φοτο απο αυτη την κιτρινη σκονη γιατι αν ειναι αυτη που νομιζω δεν θα πρεπει να του την ξαναδωσεις. Τωρα οσο αναφορα το κελαιδημα και τα δικα μου τα αρσενικα δεν βγαζουν αχνα επειδη αλλαζουν πουπουλα μηπως αλλαζει και το δικο σου γιατι αν αλλαζει μαλλον αυτος ειναι ο λογος που δεν κελαιδαει.
 
Επειδή καταλαβαίνω από το μήνυμά σου ότι νοιάζεσαι για το καναρίνι σου, θα σου πω ότι αν το θέλεις υγιές θα πρέπει να ξεχάσεις τις σκόνες άπαξ και δια παντός. Φτάνει να δείξει κανείς λιγάκι υποψιασμένος μπαίνοντας σε ένα πετ σοπ και δεν θα του τις πουλάει ούτε ο ιδιοκτήτης, όπως έγινε και στη δική σου περίπτωση.

Θα βάλεις το κλουβί του σε ένα μέρος φωτεινό χωρίς να υπάρχει απευθείας επαφή με τον ήλιο και τα ρεύματα του αέρα. Θα φροντίζεις να είναι πάντοτε καθαρό και να υπάρχει καθημερινά φρέσκο νερό. Ολόκληρο τον επόμενο μήνα θα ακολουθείς πιστά ένα πρόγραμμα για την πτερόρροια.

Γενικότερα: Να ακολουθείς πιστά ένα πρόγραμμα που θα σέβεται τους βιολογικούς ρυθμούς του πουλιού και θα τηρείς ένα όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής.

Με απλά λόγια, θα προσπαθείς να είσαι όσο γίνεται πιο ενημερωμένος και θα κανεις το καθήκον σου απέναντι στο πουλί, χωρίς να περιμένεις από αυτό τίποτα. Ούτε συνταγές και κόλπα κελαηδίσματος, ούτε μαγικά πυρωτικά μέσα στο μήνα Αύγουστο. Όταν ακούσεις και πάλι το κελάηδημά του, θα ξέρεις πλέον ότι εσύ κάνεις καλή δουλειά, προσφέροντάς του ακριβώς αυτά που χρειάζεται.
 
Καλησπέρα. Γιατί θα πρέπει να αποφεύγονται οι κάθε λογής βιταμίνες (=σκόνες);
 
Συνεβη το απιστευτο... Μολις γυρισα στο σπιτι και το καναρινι μου ειχε τρελαθει στο καλαηδιμα οπως και πριν! Μεχρι τωρα συνεχιζει να κελαηδαει κανονικα και δυνατα!
Δεν μπορω να καταλαβω τι αλλαξε μεσα σε 2 μερες και επανηλθε! Εκτος και αν το επιασε παλι η μανια να βρει θυλικια 🙄..
 
Back
Top