Ασθένειες Καναρίνι τριών μηνών χάνει μερικά πούπουλα καθημερινά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Matzik
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@Matzik έχω να σου προτείνω κάτι που έκανα εγώ έτσι ώστε να μην χρειάζεται να κρεμάσεις στον τοίχο το κλουβί αλλά να είναι και ψηλά. Σε καταστήματα όπως πχ τα ΙΚΕΑ στα είδη μπάνιου έχει κάτι πολύ ωραία συστήματα όπως αυτό στο σύνδεσμο παρακάτω, εγώ βάζω το κλουβί εκεί πάνω και στα ραφακια κάτω έχω τις τροφές και τα αξεσουάρ των πουλιών


 
@Matzik Να χαίρεσαι τον Αποστόλη. Είναι κούκλος. Ότι απορίες έχεις τις ψάχνεις με την αναζήτηση και θα βρεις πολλές χρήσιμες συμβουλές. Εμένα με έχουν βοηθήσει πολύ. Επειδη βλέπω ότι έχεις αγχωθεί. 😊
 
Για το βρακάκι...κατά τη γνώμη μου, τα βρακάκια όταν χρησιμοποιούνται θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί, ώστε το πουλί να μην μπορεί με τίποτα να προσεγγίσει το βρακάκι και ειδικότερα το λάστιχο που το συγκρατεί στο κλουβί. Συχνά το βρακάκι το ανεβάζουν όσο πιο ψηλά γίνεται στο κλουβί, ώστε να μην πέφτουν καθόλου σπόροι - φλούδια έξω - αυτή άλλωστε είναι και η χρήση του. Μόνο που, τα πουλιά σε ανύποπτο χρόνο αρχίζουν και μαδούν το λάστιχο, με αποτέλεσμα, όχι σπάνια στο τέλος να τυλίγονται από τις ίνες αυτού και να κινδυνεύουν ακόμα και να πεθάνουν ή να χάσουν ένα πόδι - έχει συμβεί σε καναρίνι μου. Οπότε να είσαι προσεκτικός αν εξακολουθήσεις τη χρήση του.
 
@marapo ευχαριστώ πολύ :-) αυτό έχω ξεκινήσει και κάνω χεχεχε
[automerge]1613675010[/automerge]
@ianos αυτό κάπου το έχω διαβάσει και εγώ οπότε θα το προσέξω... αν δω ότι το τσιμπάει θα το βγάλω αμέσως.. υπάρχει κάτι άλλο, κάποια πατέντα ίσως, που να βοηθά με τα σπορια που πέφτουν έξω?
[automerge]1613675065[/automerge]
@meniam δεν είναι άσχημη ιδέα αν και θα ήθελα να είναι πιο ψηλά το κλουβί... ευχαριστώ για την ιδέα
[automerge]1613675174[/automerge]
Τραγουδάει με ανοιχτό το ράμφος ?
τελικά σήμερα το παρατήρησα και κελαηδά με κλειστό το στόμα... κάποιες φορές το άνοιξε αλλά δεν βγηκε φωνούλα...
 
Λοιπόν σήμερα παρατήρησα ότι στο πίσω μέρος του κεφαλιού... εκεί που τελειώνει το "καπέλο" του έχει μια τρυπα όπου δεν έχει πούπουλα... βάζω και φωτος... φαίνεται μέσα το δερματάκι του... έχω παραγγείλει βιταμινες που μου ειπατε για πτερόροια αλλά ακόμη δεν ήρθαν :-(
Τι να κάνω? Ανησυχώ... ο ιδιος βέβαια τρώει κανονικά, τιτιβίζει/κελαηδάει πολύ σήμερα... και τις τελευταιες 2-3 μερες βλέπω μονο 2-3 φτεράκια πεσμένα και σκέφτηκα το ξεπέρασε :-(
[automerge]1613747506[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ βίντεο τράβηξα αλλά είναι σε μεγάλη αναλυση και δεν μπορω να το ανεβάσω.. θα προσπαθήσω να το μικρύνω... εκει φαινεται και το κενο στα πούπουλα στο πισω μέρος του κεφαλιου του
 

Συνημμένα

  • Αποστόλης_1.webp
    Αποστόλης_1.webp
    13,4 KB · Προβολές: 8
  • Αποστόλης_2.webp
    Αποστόλης_2.webp
    13 KB · Προβολές: 8
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
του αλλάζω θέση μέσα στο σπίτι τις τελευταιες 2 μερες.. συγκεκριμένα όταν σουρουπώνει τον βαζω μέσα σε ένα μικρο δωματιάκι με μικρο παραθυρο ώστε να κοιμηθει με το που πεσει ο ηλιος και να ξυπνήσει όταν ξημερώσει.. χτες και σημερα τον έβγαλα και έξω στον ήλιο πάνω στο παρτέρι του κήπου για μιση ωρα ίσως και παραπάνω και εγω το πρόσεχα μην και του επιτεθεί τιποτα.. μηπως δεν πρέπει να ειναι κοντα σε φυτά και χώματα? μήπως κόλλησε ψείρες?
 
Οι κουτσουλιές είναι φυσιολογικό να έχουν αυτό το κίτρινο υγρό? Κάτω βάζω χαρτι κουζίνας και από πάνω άμμο με γλυκάνισο που ανέφερα στο πρωτο μου ποστ.
Πριν λίγο έβαλα το χέρι μου μέσα στο κλουβί να καθαρίσω τη σχαρα κατω (περιμενω το καινουργιο πως και πως) και από το σοκ του η κουτσουλια του εκτοξευτηκε έξω και ηταν έτσι υγρή.. μετά όμως έκανε και κανονικη στερεή με λίγο άσπρο και σκουρο.. είναι φυσιολογικό αυτό που βλέπετε?

Χίλια συγγνώμη που τα βάζω όλα εδω τα ερωτηματα αλλά αλλιώς θα χαθώ
[automerge]1613750878[/automerge]
επίσης έχω δει ότι ξύνεται στο κλαδάκι... τον λαιμο του δλδ και επίσης με το πόδι του ξύνει το λαιμό του.. υπάρχει περίπτωσή να έχει ψείρες?
 

Συνημμένα

  • Αποστόλης_3.webp
    Αποστόλης_3.webp
    39,6 KB · Προβολές: 7
  • Αποστόλης_4.webp
    Αποστόλης_4.webp
    3,9 KB · Προβολές: 7
εκεί που τελειώνει το "καπέλο" του έχει μια τρυπα όπου δεν έχει πούπουλα..
Αυτό μπορεί να είναι ελάττωμα του καπέλου, μην σε ανησυχεί.
τον βαζω μέσα σε ένα μικρο δωματιάκι με μικρο παραθυρο ώστε να κοιμηθει με το που πεσει ο ηλιος και να ξυπνήσει όταν ξημερώσει.
Πολύ καλά κάνεις.
τες και σημερα τον έβγαλα και έξω στον ήλιο πάνω στο παρτέρι του κήπου για μιση ωρα ίσως και παραπάνω και εγω το πρόσεχα μην και του επιτεθεί τιποτα.
Πρέπει να είσαι συνέχεια μαζί του για να το προσέχεις, αρκεί μισό λεπτό απροσεξίας για να γίνει η ζημιά.
μηπως δεν πρέπει να ειναι κοντα σε φυτά και χώματα?
Οχι, αρκεί να μην μπορεί να τα φτάσει και να τα τσιμπολογήσει γιατί κάποια φυτά είναι τοξικά.
μήπως κόλλησε ψείρες?
Από τα φυτά και το χώμα αποκλείεται, τα σπουργιτάκια μπορούν να μεταφέρουν διάφορα αν κάτσουν πάνω στο κλουβί του.
επίσης έχω δει ότι ξύνεται στο κλαδάκι... τον λαιμο του δλδ και επίσης με το πόδι του ξύνει το λαιμό του..
Αν αυτό γίνεται σποραδικά είναι φυσιολογικό

Μπάνιο του βάζεις ?
Οι σπόροι που του δίνεις είναι χύμα ή επώνυμοι συσκευασμένοι ?
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ μπανακι περιμενω να έρθει μαζι με το κλουβι που έχω παραγγείλει... την Τρίτη μου είπαν θα τα έχω... να του βάλω ένα μπολ αυριο δικό μας προσωρινά? το νερό τι θερμοκρασία πρέπει να έχει? κρύο από τη βρυση?

τροφή μου έδωσε το petshop από μία μεγάλη συσκευασία... δεν ξέρω τι είναι όμως... να πάρω κάποια που να είναι σφραγισμένη καλύτερα?

όταν τον βγάζω έξω τον προσέχω σαν τα μάτια μου γιατι εδώ είναι εξοχή και έχουμε από καρακάξες μεχρι γάτες και νυφιτσες...
 
Back
Top