Διατροφή Καναρίνι τρώει μόνο κανναβούρι

Εγγραφή
17 Μαϊ 2018
Μηνύματα
985
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα! Το ένα από τα καναρίνα κια μου τρώει μόνο το καναβουρι από το μείγμα. Δεν υπερβάλω αλλά εχθές τον κατάργησα και του άλλαξα τροφή και σήμερα ο πάτος είναι γεμάτος μόνο με φλούδα από καναβουρι. Δεν πλησιάζει καθόλου τους άλλους σπόρους. Τι να κάνω; Ευχαριστώ
 
Λιγότερη ποσότητα, καθημερινό φύσημα και επιμονή για να φάει από όλους τους σπόρους.
Τι τροφή δίνεις; Μήπως είναι μπαγιάτικη;
Προσφέρεις τίποτα άλλο εκτός από το βασικό μίγμα; Παλιότερα είχε τέτοια συμπεριφορά; Άλλαξες κάτι;
Πρέπει να απαντηθούν αυτά για να βγάλουμε κάποια άκρη...
 
Δίνω την ριο. Όχι είναι από ότι βλέπω είναι καλή. Κι την αγόρασα εχθές. Έδωσα αυγο και έφαγε αρκετό. Παλιότερα έτρωγε όλο το σιτιρεσιο του. Όχι όπως τάιζα τα πουλιά τα ταΐζω.

Βέβαια να πω πως δεν με ικανοποιεί η ριο σαν τροφή και γι αυτό σκέφτομαι να την αλλάξω εσείς τι λέτε Ν Α κάνω;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
βάζω την ανάλογη τροφή
Ποια είναι αυτή; Η ποσότητα είναι πολύ βασική για αυτό επιμένω να σε ρωτάω. Όπως είπε και ο Σπύρος λιγότερη ποσότητα (εάν βέβαια είναι δυνατό) και συχνότερη αλλαγή. Μια κουταλιά (εγώ στα δικά μου του γλυκού έβαζα, άλλοι λένε της σούπας, ανάλογα το κάθε πουλί) σε κάθε ταΐστρα και αλλαγή κάθε μέρα. Πιστεύω πως θα αρχίσει να τρώει όλους τους σπόρους.
 
Ωραία αυτά θα κάνω από αύριο μια κουταλιά του γλυκού. Τώρα βάζω για τρεις μέρες μια κουτάλι της σούπας.
Μια κουταλιά της σούπας για 3 μέρες και όταν κάνεις την αλλαγή έχουν μείνει σπόρια ή την τρώει όλη;
 
Κοίτα μια γεμάτη καλά κουταλιά τα φτανει μια χαρά. Έτσι σε γενικές γραμμές κατάφερνα τα καναρινια να τρώνε από όλους τους σπόρους του μείγματος. Πότε δε είχα καναριμι που να πεινάσε αλλά κάποιες φορές συναντούσε και κάποια παχουλα αλλά σχεδόν ποτέ υπερβαρα.
 
@Τασος ο καναρινας από ότι κατάλαβα μιλάμε για ένα καναρίνι από το κοπαδι σου..;
Αν ναι, μην ανησυχείς πάντα θα υπάρχει ένας επαναστάτης που θα εναντιώνεται στις βουλές του αφεντικού..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Κοίτα μια γεμάτη καλά κουταλιά τα φτανει μια χαρά. Έτσι σε γενικές γραμμές κατάφερνα τα καναρινια να τρώνε από όλους τους σπόρους του μείγματος. Πότε δε είχα καναριμι που να πεινάσε αλλά κάποιες φορές συναντούσε και κάποια παχουλα αλλά σχεδόν ποτέ υπερβαρα.
Εάν πιστεύεις ότι η κουτάλια της σούπας για 3 μέρες τους φτάνει, εσύ είσαι μπροστά και ξέρεις, τότε και μια κουταλιά του γλυκού για μια μέρα σε κάθε ταΐστρα πιστεύω πως φτάνει. Ακολούθησε τη συγκεκριμένη και μας λες μετά. Πιστεύω πως θα αρχίσει να τρώει όλους τους σπόρους και όχι μόνο τους λιπαρούς (κανναβούρι). Αλλιώς μετά η έσχατη λύση είναι να μειώσεις έως και να μην δίνεις καθόλου κανναβούρι για κάποιο διάστημα στο συγκεκριμένο καναρίνι. Και πάλι όμως να παρατηρείς, γιατί μπορεί να κάνει και απεργία πείνας και να μην έχεις καλά αποτελέσματα.
 
μια κουταλια στις 3 μερες, ουτε ασκητης στο αγιο ορος. Δοκιμασε Τασο μου, να βγαλεις μια φωτο με τα υπολείμματα απο την ταιστρα απλωμενα, καποιο εμπειρο ματι θα καταλαβει αν τρωει και απο αλλους σπορους.
 
Κι εγώ το ίδιο σκέφτηκα αλλά προφανώς ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα τα πουλιά του. Ο δικός μου τρώει μια κουταλιά της σούπας την ημέρα 🙄
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Παιδί α ένα μιλάμε για ένα από τα καναρινια μου.
Ασχολούμαι αρκετά χρόνια με τα καναρινια και έχω διαπιστώσει ότι όσο ένα καναρινι γερνα τότε συνήθως τρώει λίγοτερο από ένα ΚανΡινι στην ανάπτυξη. Δεν θα άφηνα ποτέ τα πουλιά μου νηστικά αν κάποιο μου "ζητήσει" και άλλη τροφή του τη δίνω. Αλλά ποτέ δε έχει γίνει κάτι τέτοιο μόνο σε περιπτώσεις αρρώστιας κλπ.

Αν κάνω λάθος να μου το πείτε για να το αναθεωρήσω
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν κάνω λάθος να μου το πείτε για να το αναθεωρήσω

Απο τη στιγμη που το βλεπεις καλα το καναρινακι σου σημαινει οτι δεν κανεις κατι λαθος, το μονο λαθος που μπορει να κανεις ειναι οτι τελικα το καναρινι τρωει και αλλους σπορους και δε το καταλαβαινεις (εγω ας πουμε δεν μπορω να ξεχωρισω τοσο καιρο τους σπορους η καναβουρι μου βαλεις η κεχρι μου βαλεις, το ιδιο μου κανει) :D Απλα το θεωρω παραξενο μια κουταλια σε 3 μερες και απο αυτη την κουταλια να τρωει μονο ενα ειδος σπορου, και που το σκεφτομαι πεινασα. 😛
 
Τους σπόρους τους ξέρω και δε τους μπερδεύω και επειδή παρακολουθώ στενά τα πουλιά μου ξέρω τι τρωνε. Μόλις του έβαλα την τροφή για μια μέρα έφαγε όλο το καναβουρι και μόνο αυτό. Τώρα το απόγευμα είδα και λίγο νιζερ
 
Αφού λες ότι παλιότερα έτρωγε όλους τους σπόρους και αυτό το κάνει τώρα τελευταία μπορεί να έχει ανάγκη αυτή την περίοδο από λιπαρους σπόρους. Εγώ θα του έβαζα για μερικές μέρες μεγαλύτερη ποσότητα τροφής ώστε να τρέφεται ικανοποιητικα έστω και με λιπαρους σπόρους μόνο.
 
Back
Top