Φροντίδα Καναρίνι τσιμπάει το κλουβί

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Anna6
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Anna6

PB New Member
Εγγραφή
3 Οκτ 2020
Μηνύματα
93
Πόλη
Πάτρα
Την τελευταία εβδομάδα παρατηρώ το καναρίνι μου τσιμπάει ασταμάτητα το κλουβι του σε σημείο να βγάζει το χρώμα. Κατά τα άλλα είναι δραστήριος, τρώει, πίνει νερό, κελαηδάει. απλά φαίνεται να έχει αποκτήσει μια μικρή εμμονή! 🤣 Γιατί μπορεί να το κανει αυτό;
 
Την τελευταία εβδομάδα παρατηρώ το καναρίνι μου τσιμπάει ασταμάτητα το κλουβι του σε σημείο να βγάζει το χρώμα
Δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό, αλλά θα σου έλεγα να του βάλεις (αν δεν έχεις ήδη) μόνιμα κόκκαλο σουπιάς μέσα στο κλουβί και ίσως να κρεμάσεις από ένα σημείο προσβάσιμο έναν κοντό σπάγκο (όχι όμως από συνθετικά υλικά, κάτι σαν τριχιά ή βαμβακερό).
Αναφέρομαι σε κοντό σπάγκο ώστε να μην κινδυνεύσει να αποκολλήσει νήματα και στο τέλος μπερδευτεί, με άλλα λόγια για να αποφύγει να πάθει ατύχημα.
Αλήθεια τσιμπάει τα κάγκελα σε ένα μόνο σημείο;
Πες μας επίσης τις διαστάσεις του κλουβιού και πόσο καιρό έχεις το καναρίνι σε αυτό το κλουβί.
Ζουζούνια, μαύρα, κόκκινα στίγματα (ψείρες δλδ) δεν έχεις παρατηρήσει στο φτέρωμα ή στο κλουβί, έτσι δεν είναι;
 
@ianos Έχει σουπιοκοκκαλο, αλλά μπορώ να του βαλω καινούριο. Τον έχω σε αυτό το κλουβι γύρω στον ένα χρόνο. Οι διαστάσεις του είναι 40 × 27 × 46 περίπου. Έβαλα σήμερα βρεγμένη χαρτοπετσέτα να σιγουρευτώ για ψείρες κτλ αλλά δεν έχω δει κάτι μέχρι στιγμής. Επιπλέον δεν είναι νευρικός ούτε ασχολείται παραπάνω με το φτέρωμα του. Και είναι σε εσωτερικό χώρο. Τσιμπαει όπου βρει 🤣 και νομίζω στις άκρες των καγκελων και στις ενώσεις. Σε τι μπορεί να βοηθήσει ο σπαγκος; Θα ψάξω να του βαλω.
 
Ο σπάγκος για αυτό που σου είπε ο Σταύρος.
Για το κλουβί σε ρώτησα, αναρωτούμενος μήπως σε μεγαλύτερο κλουβί έκοβε αυτήν τη συνήθεια. Το να τσιμπάει τα κάγκελα σε σημείο να βγαίνει το χρώμα θεωρώ ότι είναι μια επικίνδυνη συνήθεια, καθώς οπωσδήποτε τα χρώματα και οι επιστρώσεις αυτών (και ίσως και μόρια του μεταλλικού κράμματος) καταλήγουν σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό στον οργανισμό του, και με δεδομένο ότι όσο μεγαλύτερο το κλουβί, τόσο και καλύτερα για το πουλί, σκέψου μήπως του πάρεις μια κινέζικη ζευγαρώστρα 60 εκατοστών* (γύρω στα 20 ευρώ είναι το κόστος) ώστε το πουλάκι να πετάει (άρα και να ασκείται) που θα κάνει καλό και στην υγεία του.
*υπάρχουν και 90 εκατοστών, αντίστοιχες.
 
@ianos Παρακολουθωντας το forum έχω καταλάβει πως όσο μεγαλύτερο είναι το κλουβι τόσο καλύτερα για τα πουλάκια μας. Αυτό που με δυσκολεύει είναι πως βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο με ορθοστάτη και φοβάμαι πως η ζευγαρωστρα στον ορθοστατη δεν θα είναι σταθερή. Δυνατότητα να την κρεμάσω δεν υπάρχει ούτε έξω ούτε μέσα. Θα το ξαναψαξω όμως να δω τι μπορεί να γίνει. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
 
Ίσως να μπορείς να την τοποθετήσεις επάνω σε μια επιφάνεια ή να την κρεμάσεις σε τοίχο εντός ή εκτός του σπιτιού (αν είναι εκτός, με την αντίστοιχη προστασία από τα ιπτάμενα αρπακτικά), σε φωτεινό σημείο, μια και σε γενικές γραμμές η σταθερή, καλυμμένη τουλάχιστον από τη μία πλευρά με τοίχο, θέση είναι πιο κατάλληλη από τον ορθοστάτη.
 
Back
Top