Ασθένειες Καναρίνι 4 χρονών με πρόβλημα στα πόδια

Καλημερα σας. Εχω ενα καναρινι 4 χρονων το οποιο παρουσιαζει καποιο προβλημα στα ποδια. Αρχικα το πουλι βρισκοταν σε κατασταση πτερορροιας (ειχε χασει μονο 3-4 μακρια φτερα) ομως η πτερορροια αυτη διεκοπη ξαφνικα. Τα ποδια του παρουσιαζαν μια εικονα υπερκερατωσης οποτε χρησιμοποιησα 3 μερες βαζελινη στα ποδια του. Ομως μετα απο λιγες μερες παρατηρησα ερυθροτητα στα ποδια του και μαλιστα το ενα ποδι το μαζευε. Πηγα στο pet shop και μου εδωσαν το epithol για 6 μερεςκαι το οποιο εχω χρησιμοποιησει για 4 μερες συνεχομενα μεχρι στιγμης. Η εικονα οσο αφορα τα λεπια καλυτερεψε αλλα τα ποδια παραμενουν κοκκινα και φαινεται οτι τον πονανε γιατι δυσκολευεται να στηριχτει και παλι μαζευει το ενα ποδι. Τρωει λιγοτερο απο οσο ετρωγε. Τι να κανω;

Εδω ειναι πριν τη θεραπεια με το Epithol:

before.webp

Μετα τη χρηση Epithol για 4 μερες:

after-1.webpafter-2.webpafter-cu.webp

Η βαζελινη δεν ειναι κατάλληλο προιον ακριβως γιατι μπορει να δημιουργησει ερεθισμους.
Εξηγησε μας λιγο πως εφαρμοζες την βαζελινη και πως την epithol.
Μηπως τρίβεις αρκετη ωρα και με δυναμη τα πελματα?

Καλημερα σας και σας ευχαριστω για την απαντηση. Με τον αντιχειρα και τον δείκτη επαιρνα τη βαζελινη/επιθολ και του εκανα ελαφρυ μασαζακι στα ποδια λιγο πριν τον υπνο, χωρις δυναμη γιατι φοβομουν μην τον τραυματισω. Δε ξερω αν τον τραυματισα καπως (δεν υπαρχει ορατη πληγη ή αιμα) ή οπως αναφερετε τον εχει ερεθισει η βαζελινη. Πρωτα μαζευε το δεξι ποδι και αυτο το παρατηρησα 2-3 μερες μετα την τελευταια εφαρμογη της βαζελινης, ενω τωρα με το επιθολ μαζευει το αριστερο, αλλα και τα 2 ποδια φαινονται κοκκινα και δυσκολευεται να στηριχτει (φαινεται να τον πονανε). Τι θα μου προτεινατε να κανω;

Τι θα μου προτεινατε να κανω;
Πρώτον δεν ξαναχρησιμοποιείς βαζελίνη και επίσης σταματάς και την epithol.
Βάζε καθημερινά μπανάκι για να μπορεί να δροσίζεται.
Μετά από 10-15 ημέρες που θα έχει συνέλθει μπορείς να βάλεις πάλι epithol, μικρή ποσότητα - ελαφρύ μασάζ και με προσοχή να μην λερώνεται το φτέρωμα του.

@ΙΩΑΝΝΗΣ@, Σας ευχαριστω για την απαντηση. Απο σημερα σταματαω την επιθολ! Οσο για το μπανιο του βαζω καθημερινα και ποτε δε μπαινει μεσα ολοκληρος αλλα βρεχει μονο το κεφαλι του και πολυ λιγο το φτερωμα στο στηθος.

Back