Ασθένειες Καναρίνι 6 ετών αρρώστησε ή κάτι άλλο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sakist
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sakist

PB New Member
Εγγραφή
31 Μαϊ 2021
Μηνύματα
9
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σας παιδιά, νέος στο φόρουμ νέος και με το πουλάκι. Έχουμε ένα κίτρινο καναρίνι περίπου 6 ετών το οποίο μας χαρίστηκε προ 3 ημερων, το πουλάκι γενικά κάθεται ήσυχο και δεν ακούγεται πολύ, αν πας κοντά του ή του μιλάς βγάζει φωνουλες αλλά όχι τα γνωστά "τραγούδια" των καναρινιών. Πάντων δείχνει ζωηρό όταν βρίσκεσαι μαζί του. Υποθετουμε πως με το πέρασμα των ημερών θα κελαηδα αρκεί να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον του. Σωστά;

Όταν το πήραμε λοιπόν στο σπίτι μας, απολυμαναμε το κλουβί του και ζεστό νερό και σαπούνι, αλλάξαμε τα πατηρακια και πήραμε νέες ταιστρες. Το πουλάκι έριχνε τα φτερά του, όχι όμως σε έντονο σημείο, στο petshop που προμηθευτικαμε τα ήδη για το κλουβί, μου είπε να του δώσω τις σταγόνες για πτεροροια και να καθαρίσω το κλουβί (που θα έκανα ούτως εις άλλος, και φυσικά βάλαμε νέα ποτηστηρα).

Αφού έγιναν όλα αυτά, βλέποντας τα ποδαράκια του και ψάχνοντας αρκετά στο ίντερνετ διαπίστωσα πως το πουλί έχει ακάρεα στα πόδια του. Και πως αφού συμβαίνει αυτό είναι ένας παράγοντας που ρίχνει τα πούπουλα του. Αγόρασα την κρέμα epithol και του κάνω την γνωστή εφαρμογή κάθε απόγευμα. Στις φωτό παρακάτω, διακρίνεται να φταίει κάτι άλλο και χρειάζεται να τον βοηθήσω με κάποιον άλλο τρόπο ή σωστά πράττω; Τελος θα σας ρωτήσω δύο ακόμα πράγματα γιατί πραγματικά δεν κατάφερα να βρω πληροφορίες για να βοηθηθω. Το πουλάκι γενικος, κάθεται σχεδόν πάντα στο ίδιο πατηρακι όταν είναι μόνο του στο μπαλκόνι. Είναι λογο της ασθενείας ή είναι μελαγχολικό; Και τέλος τα βράδια δεν κουρνιάζει στην φτερούγα του για να κοιμηθεί, το βλέπω πάντα να είναι ακίνητο με το κεφάλι μπροστά σαν να μην κοιμάται.εχει αϋπνία ή κοιμάται με διαφορετικό τρόπο; Να σημειωθεί πως την ημέρα το βγάζουμε στο μπαλκόνι κρεμασμένο και το βράδυ το βάζουμε μέσα. Πιστεύετε θα ήταν καλύτερα να το αφήναμε έξω, και να σκεπαζαμε το κλουβί ή πράττουμε σωστά;

Συγγνώμη αν υπάρχουν ήδη απαντήσεις στο φόρουμ για όλα αυτά που ρώτησα αλλά δεν κατάφερα να τις βρω αν κάποιος έθεσε τα ίδια ερωτηματα.

ΥΓ: Μου είπε από το petshop να του έχω μόνιμα την κίτρινη βιταμίνη (μαλλον εννοεί την αβγό τροφή) όπως και έκανα και σε άλλη ποτηστηρα την "άμμο του".
 

Συνημμένα

  • 01-42304.webp
    01-42304.webp
    19,1 KB · Προβολές: 34
  • 02-42304.webp
    02-42304.webp
    31,6 KB · Προβολές: 31
  • 03-42304.webp
    03-42304.webp
    60,5 KB · Προβολές: 32
  • 04-42304.webp
    04-42304.webp
    56 KB · Προβολές: 36
  • 05-42304.webp
    05-42304.webp
    62,3 KB · Προβολές: 36
@sakist Γεια σου! Μπορει να ειναι η αλλαγη περιβαλλοντος η περιεργη αν θες συμπεριφορα του καναρινιου που μας περιγραφεις. Θα σου γραψουν και οι πιο εμπειροι τι και πως.
Θα πω μονο ενα παραδειγμα εγω ειχα καναρια και ηταν κανονικα υγιη και σε ενα σπιτι φιλων που ειχαν επειδη αυτοι καπνιζαν το καναρι ειχε ασθμα και δεν εμοιαζε με τα δικα μου, ειχε μια γενικη ανησυχια. Και ουτε καν κελαιδισμα.
Για τα ποδια γνωμη μου καλα κανεις τη θεραπεια.
Τωρα για το λογο που δεν κοιμαται σα μπαλιτσα ισως εκει που εμενε ειχε συνηθισει να κοιμαται ετσι.
Να σαι καλα!
Θα σου προτεινα να του παρεις ενα δευτερο καναρι για συντροφια ξερεις αν αυτο ηταν ηδη μονο εξι χρονια ειναι πολλα ισως συνηθισε να εχει αυτες τις περιεργες συνηθειες. Σαν τον μοναχικο ανθρωπο.
 
Υποθετουμε πως με το πέρασμα των ημερών θα κελαηδα αρκεί να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον του. Σωστά;
Αν είναι υγιές και αρσενικό θα το κάνει πολύ σύντομα. Διαφορετικά, είναι μια ένδειξη ότι κάτι τρέχει. Διάβασε αν θέλεις αυτό https://community.petbirds.gr/threads/Γιατί-δεν-κελαηδάει-το-καναρίνι-μου.27712/

Όταν το πήραμε λοιπόν στο σπίτι μας, απολυμαναμε το κλουβί του και ζεστό νερό και σαπούνι, αλλάξαμε τα πατηρακια και πήραμε νέες ταιστρες.
Ανέβασε αν θέλεις μια φωτογραφία που τον φαίνεται ολόκληρο το κλουβί και η διαρρύθμισή του.

μου είπε να του δώσω τις σταγόνες για πτεροροια
Ποιο σκεύασμα σου έδωσε;

Το πουλάκι έριχνε τα φτερά του
βλέποντας τα ποδαράκια του και ψάχνοντας αρκετά στο ίντερνετ διαπίστωσα πως το πουλί έχει ακάρεα στα πόδια του
Το πουλάκι δείχνει ταλαιπωρημένο γενικά. Από τη μια η ηλικία του από την άλλη η φροντίδα που είχε, υποθέτω ότι δεν ήταν η καλύτερη. Προτείνω να αφιερώσεις λίγο χρόνο και να αρχίσεις το διάβασμα. Ξεκίνησε από τα άρθρα που παραθέτω και προσπάθησε να διαβάσεις και τις παραπομπές τους:
Θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις μια καλή βάση τώρα στην αρχή και σιγά σιγά θα αντιλαμβάνεσαι, είτε μόνος είτε με τη βοήθεια μας τι ακριβώς χρειάζεται το καναρίνι σου.

Μου είπε από το petshop να του έχω μόνιμα την κίτρινη βιταμίνη (μαλλον εννοεί την αβγό τροφή)
Φοβάμαι πως αν ήθελε να πει αυγοτροφή, θα έλεγε αυγοτροφή. Η άποψή μου για τους λόγους που οι πετσοπάδες αναφέρονται και προτείνουν φανατικά τη... βιταμίνη, υπάρχει εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Τι-βιταμίνη-είναι-αυτή.41768/#post-2474583

Παρεμπιπτόντως, δεν κάνει να έχει μόνιμα αυγοτροφή και ειδικά σε αυτή την ηλικία. Τη δε... βιταμίνη, είναι καλύτερο να μην την έχει ποτέ.

αλλάξαμε τα πατηρακια
Οι πατήθρες που σας έδωσε δεν είναι οι καλύτερες για τα πόδια του. Είναι προτιμότερο να έχει ξύλινες ίσιες.

Τι άλλα πράγματα σας έδωσαν στο κατάστημα; Τροφή ποια του δίνεις;

Θα σου προτεινα να του παρεις ενα δευτερο καναρι για συντροφια
Δεν το βρίσκω και πολύ καλή ιδέα. Αφενός γιατί τα καναρίνια δεν έχουν την ανάγκη της συντροφιάς άλλων πουλιών, όπως πολλά είδη παπαγάλων ας πούμε και αφετέρου γιατί το τελευταίο που χρειάζεται το συγκεκριμένο πουλάκι είναι το επιπλέον στρες που θα του προκαλέσει η εγκατάσταση ενός νέου πουλιού στο χώρο. Αυτό που προέχει είναι η βελτίωση της φυσικής του κατάστασης ή η αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που εύχομαι να μην έχει τέτοια προβλήματα.
 
Αν και οι φωτο δεν είναι πολύ καλές, το πουλάκι δείχνει να είναι τετραπαχο.

Βγάλε αυτή τη "βιταμίνη" (aka βιταμινα), αυτό το παστέλι που κρέμεται και γενικά άσε μόνο του τους σπόρους (που υποπτεύομαι τι λογής θα είναι αλλά δεν πειράζει προς το παρόν).

Βάλε φωτο με όλο το κλουβί όπως σου είπε ο Σταύρος να σου πούνε πως να το διαμορφώσεις.

Μπράβο που το ανέλαβες, με υπομονή κάποια στιγμή θα στρώσει.
 
@Stavros Ευχαριστώ καταρχάς για τις αναλυτικές απαντήσεις και τον χρόνο σου. Όπως και σε όλους όσους απάντησαν !

Καταλήγουμε λοιπόν να φύγει η κίτρινη βιταμίνη, θα ήταν σωστό να αφαιρέσω και την "λευκή άμμο"; Το παστέλι που μου δώσανε από το petshop γράφει πως είναι για να βοηθήσει για την πτεροροια και γενικός βλέπω πως το τρώει. Την τροφή, μου την έδωσαν χύμα, και από ότι διάβασα υπάρχει περίπτωση να είναι ακατάλληλη και με αρρώστιες. Ποια τροφή είναι καλύτερα να δίνω;

Επίσης από το petshop αγοραστικαν τα πατηρακια, μια μπανιέρα, ταιστρες, ποτηστηρα.

Το φάρμακο για την πτεροροια είναι το pterophene solution και μπορώ να πω πως δεν βλέπω να φεύγουν πούπουλα αν και το διάστημα χρήσης των σταγόνων και του "παστελιου" είναι πολύ μικρός (3 μέρες με την σημερινή).

Για τα πόδια του κάνω χρήση ήδη από την πρώτη μέρα την epithol (σήμερα είναι η τρίτη μέρα) αν και γενικός είναι επίπονη διαδικασία ναπο ότι καταλαβαίνω για το καναρίνι, φοβουνται και ταράζονται όταν το πιάνεις. Παρόλα αυτά θα συνεχίσω , αφού γίνεται για το καλό του.

Τέλος με τον ύπνο ρε συ τι να κάνω; Λες να μην αγχονομαι με τον τρόπο που κοιμάται ή είναι κάποιο σημάδι; Τέλος οι προηγούμενοι δεν το σκεπαζαν όταν το έβαζαν στο σπίτι για τον ύπνο και το είχαν κάπου ανάμεσα σε χωλ κ σαλόνι, εγώ ή σε υπνοδωμάτιο θα πρέπει να το βάλω για αρκετή ησυχία ή στο σαλόνι αλλά λογικά σκεπασμένο για να κόβει το φως.

Παραθέτω φωτό με το κλουβί και το καναρίνι για δείτε και την διάταξη του γενικά.
[automerge]1622482721[/automerge]
@patrickios Καλησπέρα και ευχαριστω για τον χρόνο σου και τις γνώσεις σου. Το παστέλι αυτο μου το πούλησαν για βοηθητικό για την πτεροροια μαζί με τις σταγόνες και γενικός βλέπω πως το τρώει. Αν δεις και τις υπόλοιπες συμβουλές καταλήγω πως τελικά είναι λάθος η κίτρινη βιταμίνη, που μου έδωσαν. Συγκεκριμένα μου την ονόμασαν καλαϊδινη τώρα που το θυμάμαι. Άρα διατροφή με σπόρους και διάφορα φρουτάκια, όπως πχ μήλο. Τι άλλο δίνεις εσύ;
[automerge]1622482779[/automerge]
@Tony Forpus καλησπέρα, του κάνω ήδη θεραπεία από την πρώτη στιγμή, για πόσο καιρό ακόμα δεν ξέρω θα χρειαστεί και είναι αναστρέψιμη η πάθηση του.
[automerge]1622482882[/automerge]
@LillyW καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση σου, προς το παρόν δεν νομίζω να πάρω και δεύτερο χαχα. Ας βγάλω άκρη με αυτό και μετά πολύ ευχαρίστως!
 

Συνημμένα

  • IMG_20210531_203231.webp
    IMG_20210531_203231.webp
    59 KB · Προβολές: 0
Τελευταία επεξεργασία:
Καταλήγουμε λοιπόν να φύγει η κίτρινη βιταμίνη
Ναι, σίγουρα.

θα ήταν σωστό να αφαιρέσω και την "λευκή άμμο"
Δεν είναι απαραίτητη. Μπορείς να την αντικαταστήσεις με grit https://community.petbirds.gr/threads/grit-minerals-Όστρακα.6554/ αν και προσωπικά δεν θεωρώ ούτε και αυτό απαραίτητο. Αυτό που είναι καλό να του βάλεις, είναι ένα σουπιοκόκκαλο https://community.petbirds.gr/threads/Σουπιοκόκκαλο-στα-πουλιά.17816/

Την τροφή, μου την έδωσαν χύμα, και από ότι διάβασα υπάρχει περίπτωση να είναι ακατάλληλη και με αρρώστιες
Δεν είναι κατάλληλο οτιδήποτε χύμα. Οι λόγοι εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Χύμα-ή-συσκευασμένη-τροφή-για-το-πουλάκι-μας.19008/

Ποια τροφή είναι καλύτερα να δίνω;
Κάποια από τις:
Γενικά πάντως, οποιοδήποτε συσκευασμένο επώνυμο μείγμα σπόρων για καναρίνια κι αν δώσεις, θα είναι καλύτερο από τη χύμα τροφή (αυτό ονομάζουν κελαηδίνη στα πετσοπ) που δίνεις.

μια μπανιέρα
Μπάνιο να του δίνεις καθημερινά. Το δίνεις το πρωί και το αποσύρεις μετά κανένα μισάωρο. Εύχομαι να έχεις πάρει την εξωτερική μπανιέρα, είναι πιο βολική. Δες εδώ μερικές χρήσιμες πληροφορίες https://community.petbirds.gr/threads/Το-μπάνιο-στα-πτηνά.33165/

Τέλος με τον ύπνο ρε συ τι να κάνω;
Δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Όταν ανακτήσει τις δυνάμεις του, αποβάλει το το στρες και εφόσον δεν ασθενεί, θα κοιμάται κανονικά. Καλό είναι να το βάζεις το βράδυ σε ένα όσο το δυνατόν πιο ήσυχο μέρος χωρίς φως. Να αποφύγεις το σκέπασμα, ειδικά εάν δεν είναι μαθημένο σε κάτι τέτοιο.

Το παστέλι αυτο μου το πούλησαν για βοηθητικό για την πτεροροια
Είναι μια παχυντική τροφή με πολλά σάκχαρα. Καλό είναι να μην ξαναπάρεις. Το γεγονός ότι την τρώει με μανία οφείλεται στο ότι έτσι τρώγονται όλα τα τζανγκ φούντ.

διάφορα φρουτάκια, όπως πχ μήλο
Να προτιμάς φυλλώδη λαχανικά εποχής. Κάθε μέρα κάτι διαφορετικό κι από λίγο.
 
@patrickios Καλησπέρα και ευχαριστω για τον χρόνο σου και τις γνώσεις σου. Το παστέλι αυτο μου το πούλησαν για βοηθητικό για την πτεροροια μαζί με τις σταγόνες και γενικός βλέπω πως το τρώει. Αν δεις και τις υπόλοιπες συμβουλές καταλήγω πως τελικά είναι λάθος η κίτρινη βιταμίνη, που μου έδωσαν. Συγκεκριμένα μου την ονόμασαν καλαϊδινη τώρα που το θυμάμαι. Άρα διατροφή με σπόρους και διάφορα φρουτάκια, όπως πχ μήλο. Τι άλλο δίνεις εσύ;
[automerge]1622482779[/automerge]

Το πουλάκι είναι τίγκα στο λίπος. Το μόνο που δε χρειάζεται είναι παστελια.

Στο κλουβί πρέπει να υπάρχει μόνο ένα ελαφρύ μείγμα σπόρων και όποτε μπορείς καμία πρασινάδα. Ούτε καν φρούτα.

Επίσης στο κλουβί άσε δύο μόνο κλαδάκια σε όσο μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους αλλά ταυτόχρονα να μην είναι πολύ άκρη και χτυπάει την ουρά του στα κάγκελα.
 
@patrickios Καλησπέρα, ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Όλοι οι ιδιοκτήτες με καναρίνια είναι της άποψης να δίνουμε πρασινάδα εποχής και αυτό πάλι να είναι στεγνά από υγρασία και να μην μένει για μεγάλο διάστημα στο κλουβί. Αν ρωτήσεις τα petshop θα σου πουν (όπως έγινε και με εμένα πριν γνωρίσω την παρέα εδώ) , να μην δίνεις ποτέ πρασινάδα, ποτέ. Κρίνοντας τα δεδομένα μέχρι τώρα καταλήγω πως στα pet ψιλό είναι ότι να ναι. Τουλάχιστον σε αυτά που πήγα εγώ. Τελικός η πρασινάδα το βοηθά ή θα έχουμε πρόβλημα με διάρροιες εγώ καταλήγω στο να δίνω με μέτρο μια ίσως και δύο φορές την εβδομάδα.
 
Αν πουλούσαν και χορταρικά στα μαγαζιά τους θα σου έλεγαν ότι πρέπει να δίνεις οπωσδήποτε.

Τώρα ο κάθε κάτοχος/εκτροφέας κάνει αυτό που νομίζει σωστό. Άλλοι δίνουν κάθε μέρα, άλλοι συγκεκριμένες μέρες. άλλοι μια στο τόσο, άλλοι δίνουν και φρούτα. Και είναι και λογικό.

Προσωπικά δίνω αλλά χωρίς στάνταρ πρόγραμμα. Πιο συχνά αυτή την περίοδο και πιο αραιά από το φθινόπωρο και μετά.
 
Τελικός η πρασινάδα το βοηθά ή θα έχουμε πρόβλημα με διάρροιες
Η διάρροια είναι σύμπτωμα ασθενειών του γαστρεντερικού. Δεν είναι ασθένεια να τρώνε φυτά τα πουλιά. Φυτά τρώνε και στη φύση. Τα φυτά έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε υγρά από ότι έχουν οι σπόροι, οπότε είναι φυσικό να δημιουργούνται περισσότερα ούρα, τα οποία δίνουν στους αδαείς την εντύπωση της διάρροιας.

Κάθε άνθρωπος που ασχολείται με τα πουλιά ξέρει ότι δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από τη χορήγηση που και που μιας μικρής ποσότητας τσουκνίδας, αντράκλας, μπρόκολου, ταραξάκου κλπ.

καταλήγω πως στα pet ψιλό είναι ότι να ναι
Τα pet shop είναι εμπορικά καταστήματα και όπως είναι φυσικό τους ενδιαφέρει το κέρδος. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό. Το κέρδος βγαίνει από την πώληση προϊόντων για σκυλιά, γατιά, πουλιά, κουνέλια, ψάρια, φίδια, μύδια και ότι άλλο... Δυστυχώς όμως σε πολλά από αυτά οι πωλητές γίνονται σύμβουλοι φροντίδας ή ακόμη και γιατροί για κάθε είδος ζώου από αυτά που αναφέρθηκαν και αυτό γιατί πολλές φορές δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Φανταστείτε να ρωτήσουν ένα πωλητή κάτι και να πει, δεν ξέρω. Πάει ο πελάτης. Φανταστείτε να πει, άφησε αυτό το πράγμα που το λέω "βιταμίνη" και δώσε κανένα αυγό ή φρέσκο χορταράκι. Πάει το κέρδος. Φανταστείτε να τον ρωτήσει κάποιος για ασθένεια και να του πει χωρίς να του πουλήσει μια aviomycin, απευθύνσου σε ένα κτηνίατρο. Ε, ας το κλείσει να τελειώνουμε.

Τα pet shop είναι μια χαρά μαγαζιά και απαραίτητα για εμάς τους φροντιστές. Το πρόβλημα με τα pet shop ξεκινάει όταν πηγαίνουμε μη ενημερωμένοι και αρχίζουμε να ρωτάμε ερωτήσεις που αφορούν την ευζωία ή ακόμη χειρότερα τη θεραπεία ασθενειών των πουλιών μας.
 
Στη φωτογραφία διακρίνω ένα κομμάτι νάιλον κρεμασμένο στην αριστερη πλευρά μπροστα από το καναρινι.
Αν επιτρέπεις σε τι εξυπηρετεί;
 
@kom Την ημέρα που έβγαλα τις φωτό φυσούσε κάπως κρύος αέρας λόγο τις βραδινής βροχής, και επειδή θα έλειπα από νωρίς έβγαλα το πουλάκι έξω, και για να ελλατωσω κάπως το ρεύμα έβαλα αυτό το κομμάτι που ειδες από την μια πλευρά, από την αλλη ήταν ο τοίχος και από πίσω του κλουβιου επίσης τοίχος. Δεν ήθελα να το αφήσω μέσα στο σπίτι μιας και μετά από κάποιες ώρες ήταν οκ ο καιρός και δεν φυσούσε, ασε που μόλις βγαίνει έξω κατευθείαν το βλέπεις να είναι πιο ζωηρό και ευδιάθετο. Μπορεί να ήταν χαζό αυτό που έκανα αλλά μου φάνηκε ότι κάπως θα το προστατεύσω με αυτόν τον τρόπο.
 
Βλέπω πάντως πως μέρα με την μέρα είναι καλύτερα το καναρίνι.

Σήμερα δεν του έβαλα την epithol, καταλαβαίνω πως ταράζεται το πουλί όταν αναγκάστηκα πρέπει να το πιάνω για να του περάσω την κρέμα. Πόσο καιρό πρέπει να γίνεται χρήση, εγώ του έβαλα τρεις μέρες, να συνεχίσω; Πιο πολύ δεν του έβαλα σήμερα για να είναι ήρεμο και χαλαρό το πουλί, του πέσαν πολλά μαζεμένα, αλλαγή περιβάλλοντος, αλλαγή ύπνου, πτεροροια..να το πιάνω κι όλας φαίνεται να επιβαρύνεται. Αλήθεια υπάρχει εναλλακτικά κάτι άλλο για εφαρμογή;
 
Βλέπω πάντως πως μέρα με την μέρα είναι καλύτερα το καναρίνι.

Σήμερα δεν του έβαλα την epithol, καταλαβαίνω πως ταράζεται το πουλί όταν αναγκάστηκα πρέπει να το πιάνω για να του περάσω την κρέμα. Πόσο καιρό πρέπει να γίνεται χρήση, εγώ του έβαλα τρεις μέρες, να συνεχίσω; Πιο πολύ δεν του έβαλα σήμερα για να είναι ήρεμο και χαλαρό το πουλί, του πέσαν πολλά μαζεμένα, αλλαγή περιβάλλοντος, αλλαγή ύπνου, πτεροροια..να το πιάνω κι όλας φαίνεται να επιβαρύνεται. Αλήθεια υπάρχει εναλλακτικά κάτι άλλο για εφαρμογή;
Αν πράγματι υπάρχει ζήτημα με ακάρεα στα πόδια, η λύση είναι εφαρμογή επιθόλ επί τουλάχιστον 7 ημέρες. Αυτό συνοδεύεται όμως και από αλλαγή (καθημερινά) σε πατήθρες και ταΐστρες για να μην επαναμολύνεται και καθαρισμός, επίσης καθημερινά των επιφανειών στις οποίες πατάει το πουλί, π.χ. σχάρα. Οι εναλλακτικές είναι εφαρμογή ειδικού φαρμάκου στο "σβέρκο" του πουλιού, μόνο που πρόκειται για πολύ ισχυρά τοξικό σκεύασμα που χρησιμοποιείται κυρίως για σοβαρές προσβολές από ακάρεα, κυρίως σε άλλα σημεία του σώματος και εφόσον δεν συντρέχει σημαντικός λόγος, καλύτερα να αποφεύγεται.
 
@ianos Από εχθές που του ξανά έβαλα κρέμα παρατήρησα πως είναι καλύτερα, έχει ακόμα δρόμο αλλά πάμε καλά. Με το απαλό μασάζ έβγαιναν "λέπια" και ξεκολλούσαν από τα πόδια του. Βέβαια ρε παιδιά πιάνοντας το ταράζεται πολύ. Χθες μέχρι να τελειώσω το μασάζ για να καθαρίσουν τα οσα λέπια από τα ακάρεα έβγαιναν, έτρεμε τόσο που πραγματικά φοβήθηκα. Δεν θέλω να το ταράζω σε τέτοιο βαθμό.
 
Δυστυχώς στην κατάσταση που βρίσκονται τα πόδια του η περιποίηση με το μασάζ είναι αναπόφευκτη. Κάνε το λίγο πιο σύντομο για να μην ταλαιπωρείται πολύ. Την επόμενη φορά βγάλε και μια φωτογραφία για να δούμε πώς έχουν γίνει.

Η κατάσταση του πως είναι γενικά. Έχει βελτιωθεί καθόλου.
 
@Stavros Ναι γενικά έχει βελτιωθεί, κελαηδα περισσότερο, τσιρρ τσιρρ όχι τραγούδια , αλλά σε πολύ περισσότερο βαθμό. Γενικά μόλις μας δεί είναι πιο ζωηρό και ομιλητικό. Τα πόδια του άρχισαν να καθαρίζουν και να αλλάζουν χρώμα προς το κανονικό πλέον με την χρήση της epithol, θα βάλω κ φωτό στην επόμενη εφαρμογή της κρέμας. Έβγαλα το παστέλι, τις βιταμίνες κλπ. το έχω με την τροφή του , κ τα εξτραδακια που λέγαμε μήλο, μαρούλι κλπ. Νομίζω αν αδυνατίσει και λίγο και τελειώσει με τα ακάρεα στα πόδια θα βελτιωθεί περισσότερο. Κάτι ακόμα να ρωτήσω, μπορεί και άσχετο, στα φτερά του από την πρώτη στιγμή έχει κάποιες μαύρες γραμμές. Από την επάνω μεριά, τα πούπουλα του έχουν σημάδια μαύρου χρώματος, δεν είναι αρρώστια είναι σαν όταν να έβγαιναν τα πούπουλα του σε κάποια σημεία να μην χρωματιστικαν με κιτρινο. Σε πολύ ελάχιστο σημείο, απλός φαίνεται γτ όλο το καναρίνι είναι κίτρινο και κάνει μπαμ . Όπως πχ κάποιοι άνθρωποι έχουν το χρώμα στα μαλλιά τους αλλά έχουν και μία πολυ μικρή τούφα λευκή. Υποπτεύομαι πως δεν είναι τπτ.
 
Back
Top