Αναπαραγωγή Καναρίνος με αναπηρία. Να του βρω ταιρι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης gwt
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
ισως να αξιζει η προσπαθεια να βαλεις αλλο ενα πουλακι μαζι του και να δεις αντιδρασεις,το τι πουλια μπορει να συμβιωσουν μερικες φορες ειναι κουφο και μπορει να βαλεις ενα θυληκο ιδιας ρατσας και να γινει σφαγη. Παντως τα καναρινια ειναι μοναχικα πουλια δεν ειναι το ταιρι αυτο που ζητουν, αλλα η αναπαραγωγη, συνεπως δεν θα ηταν καλη η ιδεα.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα θετικά σχόλια. :)

Και γω προβληματίζομαι για το αν η αναπηρία του καναρίνου προκαλέσει την επίθεση τυχόν συγκατοίκου του, αφού τα αδύναμα ζωντανά στο φυσικό τους περιβάλλον γίνονται δέκτες επιθετικής συμπεριφοράς. Είναι ένας επιπλέον λόγος που με απομακρύνουν από την ιδέα μιας παρέας.

Για τα υβρίδια δεν είχα ξανακούσει (κι ίσως πράγματι είναι εκτός θεματολογίας, αλλά με την ευκαιρία έμαθα και κάτι καινούριο) και είναι ενδιαφέρουσα πρόταση στην περίπτωση που ένα πουλί μελαγχολήσει λόγω μοναξιάς, κάτι που όμως καταλαβαίνω ότι δεν ισχύει με την πλειοψηφία των καναρινιών.

Ακόμα κι ο καναρίνος φαίνεται να προσαρμόστηκε στην απουσία του καθρέφτη (τον οποίο αφαίρεσα την ώρα του ύπνου, ελπίζοντας να ξεχαστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας). Η αλήθεια είναι ότι ακόμα πηγαινοφέρνει κλωστές και φτερά, αλλά δε μειώθηκε ούτε η κινητικότητα (αντίθετα, πρόσθεσα και μια κάπως ψηλότερη πλατφόρμα κι ανεβοκατεβαίνει), ούτε το καλάϊδημά του, ούτε η όρεξή του για τροφή.

Με την ευκαιρία: με έκπληξη ανακάλυψα αυτό το προϊόν http://www.ornitalia.gr/index.php?act=viewProd&productId=641 (φαίνεται να είναι δεμένα νήματα) και ο χαρακτηρισμός "αντιστρές" μου κίνησε το ενδιαφέρον. Μου θύμισε τα σχοινένια παιχνίδια των σκύλων κι αναρωτιέμαι αν παίζοντας(;) μ' αυτό ο καναρίνος θα σταματήσει να ψάχνει και να πηγαινοφέρνει κλωστές και φτερά που βρίσκει στο κλουβί. Μια τέτοια ενασχόληση είναι μέσα στη φυσική συμπεριφορά των καναρινιών/τα οφελεί;
 
Back
Top