Ασθένειες Καναρινάκια άρχισαν να χάνουν φτερά μέχρι που έμειναν με το δέρμα

Demypapa21

PB New Member
Εγγραφή
24 Ιουλ 2017
Μηνύματα
8
Πόλη
Λάρισα
Καλησπερα θα ηθελα να με βοηθησετε σ ενα προβλημα που αντιμετωπιζω με το καναρινι μ.. Προσφατα ζευγαρωσαν και γεννησαν 3 καναρινακια μεγαλωσαν κανονικα βγηκαν απο τη φωλια τους η μητερα τους τα ταιζε κανονικα ειχαν βγαλει και φτερα ωσπου μετα απο 1 μηνα και αρχισαν να χανουν τα φτερα που ειχαν και φαινοταν το δερμα τους με αποτελεσμα να μην εχουν ορεξη να κλεινουν τα ματια τους και να βρισκονται μονιμως χαμηλα ωσπου τα 2 πεθαναν.. Τωρα εχω το ενα που αντεχει ακομαα εχει χασει ολα τα φτερα κατω απο τη κοιλια και παρατηρησα συνεχεια οτι τσιμπιεται με αποτελεσμα να εχει σε καποια σημεια και αιμα, απ οτι βλεπω τρωει κανονικα του δινω και μηλο και εχει και δεν εχει ορεξη τι μπορω να κανω για να το σωσω να μηβ το χασω κι αυτο υπαρχει καποια φαρμακο; Ευχαριστω!


Επισης το εχω στο ιδιο κλουβι και με τη μητερα και με το πατερα λετε να κινδυνευουν;
 
Για σου Δήμητρα. Μόλις ξημερώσει το πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι
Να βγάλεις το μικρό από τους γονείς και να το βάλεις σε ένα άλλο κλουβί μόνο του.
Μετά εάν είναι εφικτό προσπάθησε να βγάλεις μερικές φωτογραφίες το μικρό και να μας τις δείξεις για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε εάν μπορούμε.

Τα πουλάκια (γονείς και παιδιά) τα είχες όλα μαζί;
 
Ναι ολα μαζι και τα 3 τα εχω σ ενα κλουβι αλλα φοβαμαι οτι μονο του δε μπορει να συντηρηθει γι αυτο τα αφηνω μαζι μηπως το φροντισουν
 
Δήμητρα οι γονείς έχουν χάσει πούπουλα; Εάν όχι τότε το πιο πιθανόν είναι οι γονείς να μαδάμε τα μικρά για να φτιάξουν καινούρια φώλια και να ζευγαρώσουν.
 
Οχι δεν εχασαν φτερα καθολου οι γονεις.. Τι να πω δε ξερω... Τοσο πολυ μαδιμα με αιμα κιολας!
 
Το πιο πιθανόν να ευθύνονται οι γονείς και επειδή είναι κρίσιμες οι στιγμές για το μικρό αφού υπάρχει και αίμα καλό είναι αφού τρώει και μόνο του να απομακρυνθεί από τους γονείς.
 
Ναι ολα μαζι και τα 3 τα εχω σ ενα κλουβι αλλα φοβαμαι οτι μονο του δε μπορει να συντηρηθει γι αυτο τα αφηνω μαζι μηπως το φροντισουν
Οι γονείς φροντίζουν τους νεοσσούς μέχρι τον απογαλακτισμό τους που συνήθως λαμβάνει χώρα περίπου στις 30 ημέρες ζωής τους. Όταν παρατηρήσουμε ότι οι νεοσσοί σπάνε μόνοι τους τους σπόρους, τότε τους μετακινούμε σε ξεχωριστό κλουβί. Σημαντικές πληροφορίες για την αναπαραγωγή θα βρεις στο άρθρο εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Η-αναπαραγωγή-των-καναρινιών.29538/.
Θα συμφωνήσω με τον Παναγιώτη ότι για την κατάσταση τους ευθύνονται οι γονείς. Στην προσπάθεια τους να βρουν υλικό για να φτιάξουν φωλιά, αν μάλιστα εσύ δεν τους το παρείχες τσιμπούσαν τους νεοσσούς.
Τόσο καιρό δεν έχεις παρατηρήσει τη συμπεριφορά τους, δεν τους έχεις δει να ξεπουπουλιάζουν τους νεοσσούς;
Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να κρατήσεις στη ζωή τον τελευταίο νεοσσό και να τον χωρίσεις άμεσα από τους γονείς.
Επίσης, το ζευγάρι σου έπρεπε ήδη να έχει χωριστεί και αυτό, αφού η περίοδος που διανύουμε δεν ενδείκνυται για να συνεχίσεις την αναπαραγωγή.
 
Συμφωνώ με όσα γράφηκαν παραπάνω. Θα ηθελα όμως να επισημάνω και αυτό που μας αναφέρει η θεματοθέτης, ότι παρατήρησε οτι το ιδιο το πουλακι τσιμπιεται από μόνο του.
Το παραπάνω, μπορεί να οφείλεται σε μικρές βλάβες απο το ξεπουπούλιασμα που προκάλεσαν οι γονείς, το οποίο ειναι και το πιθανότερο, αλλά μήπως υπάρχουν και εξωπαράσιτα;
Προκειμένου να απορριφθεί η εν λόγω υπόθεση, Δήμητρα προτείνω να δεις τα πουλιά και για ψείρες.
Και πες μας ποια ειναι η ηλικία του μικρού; Έχει στη διαθεσή του μαλακούς σπόρους, όπως περιλα, κία, καμελίνα, κανναβούρι, νιζερ; Του προσφέρεται καθημερινά αυγό ή αυγοτροφη; (αν ναι, για την τελευταία, τι μάρκας ειναι)
Ευχομαι όλα να πάνε καλά.
Εφόσον χωρίσεις τα πουλιά, το καθε ενα στο δικό του κλουβί, προτίμησε να έχεις ζευγαρωστρες 60 εκατοστών μήκος, ώστε να ζουν άνετα. Καλές και φτηνές ειναι και αυτές: https://www.pet4u.gr/pet-camelot-9672.html
 
Γιάννη, πολλές φορές αν αρχίσουν να μαδιούνται και να γεύονται το αίμα και τις τρυφερές ρίζες των φτερών τους, είναι δύσκολο να σταματήσουν να το κάνουν. Τους γίνεται μανία.
 
Γιάννη, πολλές φορές αν αρχίσουν να μαδιούνται και να γεύονται το αίμα και τις τρυφερές ρίζες των φτερών τους, είναι δύσκολο να σταματήσουν να το κάνουν. Τους γίνεται μανία.
Ναι, Σταύρο, το υπολογίζω και αυτο, αλλά στην πραγματικότητα από ό,τι έχω διαβάσει, η συμπεριφορά του αυτοτραυματισμού οφείλεται κυρίως στο ευφορικό αποτέλεσμα που έχουν οι ενδορφινες οι οποίες παράγονται ενδογενώς σε πρόκληση πόνου.
Επίσης, δεν υπολόγισα οτι μπορεί να συμβαίνει και σε καναρίνια.
Αλλά πέραν των άλλων, ας αποκλειστεί, έστω και με οπτική ανίχνευση η ύπαρξη ψείρας, ανεξάρτητα του οτι τα πουλιά πρεπει να χωριστούν...χθες.
 
Πρόκειται βασικά για λάθος στην διαχείριση.Ισως και στην διατροφή.
Οταν περάσουν οι 15μέρες απο την εκκόλαψη πρέπει, είτε να υπάρχει δεύτερη φωλιά και νήμα για να ασχοληθεί η θηλυκιά (με συνεχή παρακολούθηση), είτε τα μικρά να μεταφέρονται σε ιδιαίτερο χώρο μαζί με το αρσενικό για τάισμα.
Αυτό πρέπει να γίνει τώρα τουλάχιστον με το τελευταίο μικρό. Απομόνωση μόνο με τον πατέρα (αν φυσικά μιλάμε για "καλό" αρσενικό) σε απόλυτα καθαρό κλουβί, καλό τάισμα με πρωτεΐνες (αυγό ή αυγοτροφή) και λίγο mutavit στο νερό του. Δεν θα έβλαπτε μια σταγόνα Pulmosan ή Ephipro στο σβέρκο όλων των πουλιών.
 
Παιδια δε μπορω να ανεβασω φωτογραφιες απο το μικρο.. Αν πιστευεται οτι πρεπει να χωριστουν θα το κανω αλλα φοβαμαι μη δε μπορει να ζησει μονο του γτ απ οτι ειδα η αμα του το ταιζει ακομα
 
Τότε χώρισε το με το κάγκελο της ζευγαρωστρας απο τον γονέα που το ταΐζει και βάλε τον άλλον γονέα σε άλλο κλουβί, διαφορετικά, όπως το βλέπω το ζήτημα, αλλά και όπως μας περιέγραψες η ίδια στο αρχικό σου μήνυμα, το πουλακι ειναι πιθανό να ακολουθήσει σύντομα την πορεία των αδελφιών του.
 
Τότε χώρισε το με το κάγκελο της ζευγαρωστρας απο τον γονέα που το ταΐζει και βάλε τον άλλον γονέα σε άλλο κλουβί, διαφορετικά, όπως το βλέπω το ζήτημα, αλλά και όπως μας περιέγραψες η ίδια στο αρχικό σου μήνυμα, το πουλακι ειναι πιθανό να ακολουθήσει σύντομα την πορεία των αδελφιών του.
Αα σ ευχαριστω που μ το λες ετσι εφοσον προσπαθω να το κρατησω στη ζωη.. Δε πειραζει παιδια θα δω τι θα κανω και οτι γινε σας ευχαριστω για τις συμβουλες!
 
Το μόνο πράγμα που δεν πρέπει να κανείς για το καναρινακι σου σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή Δήμητρα είναι να παρεξηγήσεις αυτά που γράφονται.
Γιατί ότι γράφεται, γράφεται καλοπροαίρετα από όλους. Πίστεψε με
Ο γραπτός λόγος εύκολα παρεξηγείται.
Φιλικά.
 
@Demypapa21 , Δήμητρα, λυπαμαι αν αντιλήφθηκες με διαφορετικό τροπο τα γραφόμενά μου, αλλά να εισαι βέβαιη οτι καμία διάθεση να σε κανω να νιώσεις δύσκολα δεν έχω. Με απλά λόγια σου λέω να βιαστείς, γιατι φοβάμαι οτι δεν υπαρχει πολύς χρόνος.
 
Απλές συμβουλές για το καλό του μικρού σου :Το πουλάκι πρέπει να μπει μόνο του άμεσα... Μετά τις 25 μέρες τρώνε κανονικά.σε ένα μικρό κλουβακι μόνο του με αυγοτροφη, σποράκια, μια πολυβιταμηνη στο νερό ώστε να πάρει δύναμη, τα μικρά κ 50 μέρες αν τα αφήσεις μαζί τους, μερικοί γονείς θα τα ταιζουν αν ζητάνε τροφή (δεν είναι σωστό αυτό). (όλα αυτά έχουν συμβεί 99,9% από τους γονείς του όπου θέλουν να πάνε σε επόμενη γέννα). Όλα όσα γράφονται ποιο πάνω από τα παιδιά είναι απόλυτα σωστά. Εύχομαι να έχεις καλά αποτελέσματα με το μικρό...
 
Σας ευχαριστω παιδια δε παρεξηγησα τιποτα απ οσα ειπατε..σας ευχαριστω για τις συμβουλες.. Το πουλακι εχει χωριστει και μενει μονο με το πατερα δε εχω παρατηρησει τσιμπηματα ακομα ειναι καλα.. Του ριχνω και ειδικη πουδρα για τυχον ψειρες.. Ευχομαι να ζησει! Σας ευχαριστω και παλι!
 
Back
Top