Ασθένειες Καναρινάκι Νυχτοφύλακας (aka: Καναρίνι με έλλειψη βιταμίνης D3)

Παναγιώτης1971

PB New Member
Εγγραφή
30 Μαϊ 2017
Μηνύματα
9
Πόλη
Σαλαμίνα
Η αφορμή για τη δημιουργία αυτού του post είναι το γεγονός ότι δεν μπόρεσα να βρω ικανοποιητικές στο internet γενικότερα, φωτογραφίες καναρινιών με έλλειψη βιταμίνης D3 ( ή όπως είπε ο κτηνίατρος -αν δεν κάνω λάθος- ραχήτιδα).

Η Γκόγκο βρέθηκε στην πόρτα μου 8 Αυγούστου 2015 το απόγευμα. Τόσο εξουθενωμένη που την έπιασα με τα χέρια μου. Μέχρι πριν λίγους μήνες της παρείχα με τον καλύτερο τρόπο όσα γνώριζα. Καθαριότητα, σπόρια, καθαρό νερό, πολυβιταμίνες αλλά λόγο άγνοιας και λόγω περιβάλλοντος (πολλά πετούμενα τριγύρω) της είχα στερήσει το βασικότερο που ήταν η απευθείας έκθεση στον ήλιο ή την αντηλιά.

Picture.webp

Αρχές Απρίλη 2017, και επειδή αν και θηλυκιά κελαϊδάει σαν αηδονάκι, προσπάθησα να την ζευγαρώσω μη γνωρίζοντας για την διατροφική προετοιμασία που απαιτείται.
Το αποτέλεσμα ήταν 4 αυγά μόνο με μεμβράνη και χωρίς κέλυφος στον πάτο του κλουβιού.
Τότε άρχισα να ενημερώνομαι και να ενισχύω την διατροφή της με φρούτα, λαχανικά, ασβεστούχες τροφές και συμπλήρωμα ασβεστίου, φωσφόρου και D γνωστής μάρκας. Περίπου ένα μήνα μετά την ξανάβαλα με το ίδιο αρσενικό και το αποτέλεσμα ήταν πάλι το ίδιο οπότε και την "έταξα σε μοναστήρι":D

Από τότε όμως παρατήρησα ότι είχε αραιώσει λίγο το μάτι της και μέσα στις επόμενες μέρες αραίωνε περισσότερο μέχρι και το σβέρκο της.

Picture_eyesoulder.webp Picture_eyesoulder2.webp
Επειδή διάβασα δεκάδες από τα άρθρα του petbirds αλλά και sites εκτροφέων και επειδή ήταν πλήρως δραστήρια και "φαγανή" :) δεν φοβήθηκα ιδιαίτερα μέχρι που συμπτωματικά και μέσα σε μια μέρα άκουσα πρώτη φορά για τους μύκητες, πρόσεξα πιο πολύ το αραίωμα, και παρατήρησα μια μικρή αστάθεια...

Picture_badprofile.webp Picture_soulder.webp

Μέσα σε 15 λεπτά ήταν στον κτηνίατρο που είχα ακούσει οτι γνωρίζει και από πτηνά.
Μετά από εξέταση, είπε ότι η Γκόγκο χρειάζεται ήλιο λόγω σοβαρής έλλειψης D3, και μη την επιβαρύνω προς το παρόν με συμπληρώματα γιατί δεν τα μεταβολίζει.
Σήμερα, μερικές μέρες μετά τον κτηνίατρο και καθημερινή έκθεση στην πρωινή αντηλιά και τον απογευματινό ήλιο όλα πάνε καλά και σα να μου φαίνεται ότι και το κιτρινάκι της αρχίζει και γίνεται πιο έντονο γιατί είχε και αυτό ξεθωριάσει.

Θα εκτιμούσα απόψεις, αμφιβολίες, παρατηρήσεις και σε περίπτωση που πιστεύετε οτι η διάγνωση είναι σωστή συμβουλές για το αν, πότεκαι πως θα πρέπει να την ενισχύσω με το συμπλήρωμα Ca+P+D που ανέφερα και αν θα πρέπει στο μέλλον να της δώσω πάλι ευκαιρία για αναπαραγωγή με την κατάλληλη βέβαια προετοιμασία.
 
Νομίζω πως θα πάνε όλα καλά, και εφόσον ολοκληρωθεί η θεραπεία πιστεύω πως γενικά δεν θα χρειαστεί συμπληρώματα (ίσως μια πολυβιταμίνη πριν την πτερορροια και λίγο ασβέστιο πριν την αναπαραγωγή )
 
Είναι κοινός τόπος η έλλειψη D3 σε πουλάκια που κετέχουν απλοί χομπίστες και διαβιούν εντός του σπιτιού.
Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι το γιατί σου είπε οτι δεν μεταβολίζει τις άλλες βιταμίνες;
Μήπως σου είπε οτι αν δεν την βγάλεις έξω δεν θα παράξει ποτέ με φυσικό τρόπο την D3;
Συνέχισε αυτό που κάνεις με τον πρωινό και απογευματινό ήλιο. Να παρέχεις πολύ πλούσια διατροφή όπως αυγό με το κρόκο, περίλλα, κία και λιναρόσπορο. Θα της κάνει καλό μια γενική αύξηση των λιπαρών σπόρων και των λαχανικών.
Τώρα που θα έρθει η πτερόρροια πρέπει να είναι κάπως παχιά.Αν δεν ήταν το θέμα της πτερόρροιας θα σου έλεγα οτι σε ένα μήνα και λίγο παραπάνω θα είχες ένα καινούριο πουλάκι.
Σε δική μου περίπτωση, χρησιμοποίησα ένα ήπιο πολυβιταμινούχο (tabernil muda) σε δύο δόσεις.15 μέρες ένα κενό 15-20 ημερών και έπειτα πάλι.Βασικά ότι γράφει η συσκευασία(γιατί δεν θυμάμαι ακριβώς).
Ωστόσο, εντύπωση κάνει αυτό:
Καθαριότητα, σπόρια, καθαρό νερό, πολυβιταμίνες
Ποιές έδινες, για πόσο και πώς;

αν θα πρέπει στο μέλλον να της δώσω πάλι ευκαιρία για αναπαραγωγή με την κατάλληλη βέβαια προετοιμασία.
Κανένα πρόβλημα αν μέχρι τότε έχει επανέλθει, που θα το έχει κάνει! Ασβέστιο κτλ, εκτός αναπαραγωγής, καλύπτονται τέλεια απο τα έξτρα σπόρια και τα λαχανικά. Μην συνδέεις την D3 με το ασβέστιο επι του παρόντος.
 
Κάποτε είχα μια καναρα η οποία είχε παρόμοια συμπτώματα με τη δίκη σου. Η έξθεσή της, όχι άμεση στο έντονο ηλιακό φως, αλλά επαρκής στο διάχυτο, μια και ζούσε σε μπαλκόνι. Την πήγα σε πτηνίατρους. Την πλάκωσαν στο πουλμοσαν, αλλά τους επόμενους λίγους μήνες το πουλακι συνέχιζε να καραφλιάζει, στην αρχή γύρω απο τα μάτια, έπειτα στον σβέρκο, μετά και στον λαιμό, και τέλος στο κεφάλι. Είχα φρίξει, δεν μπορούσα και να το βλέπω. Έψαξα, διάβασα στο διαδίκτυο, και κατάλαβα ότι με κάποιον τροπο τα χωρίς κέλυφος αυγά και η έλλειψη πτερωματος στα σημεία που αναφέρθηκαν, θα μπορούσαν να ειναι και συμπτώματα έλλειψης ιωδίου, δυσλειτουργίας του θυρεοειδούς και συναφείς καταστάσεις. Ξεκίνησα κι έδινα το σκεύασμα miral και άλλαξα το σουπιοκόκκαλο. Έπειτα από λίγο καιρό, δεν θυμάμαι αν ήταν μία εβδομάδα ή παραπάνω, άρχισε να βγάζει καραφάκια. Έπειτα κάποιος γνωστός μου, μου εξήγησε οτι πρεπει να δώσω ισχυρή αντιβίωση στο πουλι, μου έδωσε τη δοσολογία λάθος, πιο πυκνή δηλαδή, και την Τρίτη ημέρα το πουλακι πέθανε, μάλλον απο αυτό. Δεν ξερω πως θα εξελισσόταν η κατάσταση αν παρέμενε ζωντανό, αλλά φαίνεται ότι το miral το βοηθούσε. Βεβαίως δεν μπορώ και να γνωρίζω στα σίγουρα και η καθε κατάσταση ειναι και μοναδική.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά για το πουλακι σου.
 
Περίλλα σε αφθονία και πρωτεϊνούχες τροφές (αυγό-σκουλίκι-αρακά). Το σουπιοκόκκαλο πρέπει να είναι πάντα παρόν και φρέσκο. Πρέπει το κλουβί να είναι άνετο και όλα τα εξαρτήματα να διευκολύνουν την διαβίωσή του και να κοιμάται "σωστά" ώστε να μηδενιστεί ο παράγοντας "στρές".
 
Ότι προανέφεραν τα παιδιά και συμπληρωματικά δώσε της και κάποια αυγοτροφή πλούσια σε βιταμίνες, για παράδειγμα εγώ δίνω την Quiko Special, η οποία περιέχει 4.600 I.U. D3 βιταμίνη συνολικά.
 
Νομίζω πως θα πάνε όλα καλά, και εφόσον ολοκληρωθεί η θεραπεία πιστεύω πως γενικά δεν θα χρειαστεί συμπληρώματα (ίσως μια πολυβιταμίνη πριν την πτερορροια και λίγο ασβέστιο πριν την αναπαραγωγή )

Το ελπίζω και εγώ, να'σαι καλά.

Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι το γιατί σου είπε οτι δεν μεταβολίζει τις άλλες βιταμίνες;
Μήπως σου είπε οτι αν δεν την βγάλεις έξω δεν θα παράξει ποτέ με φυσικό τρόπο την D3;
Φέρνοντας πάλι τη συζήτηση με τον κτηνίατρο στο μυαλό μου βλέπω σαν πιο πιθανό είναι να εννοούσε σχετικά με το ασβέστιο ή την D ή και τα δύο, οπότε με βάση και τα συμφραζόμενα του το πιο πιθανό να εννοούσε αυτό που λες εσύ.
Ποιές έδινες, για πόσο και πώς;
Της έδινα τις "multivit" της beaphar, 1-2 σταγόνες σε 100άρα ή 200άρα ποτίστρα αντίστοιχα για ένα περίπου χρόνο 3-4 φορές την εβδομάδα.
Μην συνδέεις την D3 με το ασβέστιο επι του παρόντος.
Μετά τη διάγνωση, σταμάτησα πλήρως το συμπλήρωμα Ca+P+D και αντί αυτού της παρέχω σχεδόν κάθε μέρα μισό κουταλάκι σουσούμι.

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.

Έψαξα, διάβασα στο διαδίκτυο, και κατάλαβα ότι με κάποιον τροπο τα χωρίς κέλυφος αυγά και η έλλειψη πτερωματος στα σημεία που αναφέρθηκαν, θα μπορούσαν να ειναι και συμπτώματα έλλειψης ιωδίου, δυσλειτουργίας του θυρεοειδούς και συναφείς καταστάσεις


έδινα το σκεύασμα miral
Μερικές μέρες πριν δω το τελευταίο σύμπτωμα -δηλ. την αστάθεια, που με οδήγησε άμεσα και στον κτηνίατρο- είχα εντοπίσει το miral με ιώδιο αλλά νομίζοντας ότι την είχα ταλαιπωρήσει με τις δύο απόπειρες αναπαραγωγής και μη θέλοντας να την επιβαρύνω και με άλλα σκευάσματα είχα ενισχύσει την τροφή της και είχα προσθέσει μόνιμα στο κλουβί τριμμένα όστρακα που είχα διαβάσει ότι περιέχουν ιώδιο.

το πουλακι πέθανε
πολύ λυπάμαι

Εύχομαι να πάνε όλα καλά για το πουλακι σου
Σ' ευχαριστώ πολύ.

Περίλλα σε αφθονία και πρωτεϊνούχες τροφές (αυγό-σκουλίκι-αρακά)
Μετά την δεύτερη αποτυχημένη αναπαραγωγή και βλέποντας την αδύνατη και να αραιώνει είχα ξεκινήσει πέρα από τους καθημερινούς σπόρους, και την περιοδική παροχή σπόρων xtra vital, να της δίνω επιπλέον περίπου 2 φορές την εβδομάδα μείγμα περίλλα & νίζερ και φρέσκο αυγό. Θα προσθέσω αρακά, σκουλίκι και θα αυξήσω το αυγό. Ξηρή αυγοτροφή με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο της βάζω κάθε μέρα.
Το σουπιοκόκκαλο πρέπει να είναι πάντα παρόν και φρέσκο
Εδώ μάλλον υπάρχει θέμα καθώς το σουπιοκόκκαλο που αγόρασα από τοπικό petshop δεν το έχει αγγίξει καθόλου παρότι του άλλαξα θέση, κλίση και πλευρά. Θα δοκιμάσω να το πλύνω μέχρι να αγοράσω καινούργιο. Γενικά όμως και δυστυχώς, δείχνει να είναι μαλωμένη με τα "έντονα" ασβεστούχα "τρόφιμα" όπως το σουπιοκόκκαλο, την πέτρα, το στρείδι κλπ.
Πρέπει το κλουβί να είναι άνετο και όλα τα εξαρτήματα να διευκολύνουν την διαβίωσή του και να κοιμάται "σωστά" ώστε να μηδενιστεί ο παράγοντας "στρές".
Το κλουβί είναι από αυτά που αναγράφονται ως 37μ χ 24π χ33υ cm, με ελάχιστα εξαρτήματα, και δύο ξύλινες καβίλιες, μετά από προτροπή σας αν δεν κάνω λάθος σε κάποιο άλλο post.
Όσον αφορά το στρες εδώ νομίζω οτι με την διαδικασία αναπαραγωγής, όπως έγινε από εμένα, τα βάλε βγάλε τροφές, τα πιασίματα για να δω τι έχει, το πιάσιμο από τον κτηνίατρο και το μέσα έξω για ήλιο υποθέτω οτι την έχουν φρικάρει λίγο διότι τη βλέπω αρκετά επιφυλακτική τελευταία όταν πριν τον Απρίλη ήταν ράτσα "πουλί ζαμαν φου".
Σ' ευχαριστώ για το χρόνο και τις παρατηρήσεις σου.

Ότι προανέφεραν τα παιδιά και συμπληρωματικά δώσε της και κάποια αυγοτροφή πλούσια σε βιταμίνες, για παράδειγμα εγώ δίνω την Quiko Special, η οποία περιέχει 4.600 I.U. D3 βιταμίνη συνολικά.

Ευχαριστώ πολύ, θα την κοιτάξω προσεκτικά.
 
Επειδή βρέθηκε απέξω και πολύ πιθανών να ήρθε σε επαφή με άλλα πουλιά ή να ήπιε και νερό βρώμικο κτλ να έχεις στο μυαλό σου και τυχών τριχομονάδες. Μπορείς να δεις στο στόμα της στο βάθος ή και στη γλώσσα αν έχει κάτι το όχι φυσιολογικό?
 
Επειδή βρέθηκε απέξω και πολύ πιθανών να ήρθε σε επαφή με άλλα πουλιά ή να ήπιε και νερό βρώμικο κτλ να έχεις στο μυαλό σου και τυχών τριχομονάδες. Μπορείς να δεις στο στόμα της στο βάθος ή και στη γλώσσα αν έχει κάτι το όχι φυσιολογικό?

Το γεγονός ότι για περίπου 20 μήνες από τότε που την βρήκα δεν είχε κάποιο πρόβλημα αλλά παρουσίασε τα συμπτώματα μετά την 2η απόπειρα αναπαραγωγής (που αν μη τι άλλο φανέρωσε ξεκάθαρα διατροφικές ελλείψεις) σε συνδυασμό με τη διάγνωση του κτηνιάτρου που την έψαξε πιστεύω ότι οποιαδήποτε περαιτέρω διάγνωση από εμένα θα ήταν λάθος.
Η Γκόγκο σήμερα και με τουλάχιστον 15 λεπτά έως δύο ώρες στην αντηλιά ή τον ήλιο (ανάλογα τη θερμοκρασία περιβάλλοντος) δεν έχει χειροτερέψει, είναι δραστήρια, τρώει καλά, κάνει τις βόλτες της στο δωμάτιο και σαν να έχει φτιάξει πολύ λεπτό χνουδάκι στο σβέρκο (αυτό με επιφύλαξη).
Σήμερα άρχισα πάλι να της δίνω και το σκεύασμα Ca+P+D3 (θα της το δίνω μια φορά την εβδομάδα) και σε συνδυασμό με πρωτεΐνες και βιταμίνες πιστεύω να πάει ακόμα καλύτερα.
Σε ευχαριστώ.
 
Αρχές Απρίλη 2017, και επειδή αν και θηλυκιά κελαϊδάει σαν αηδονάκι, προσπάθησα να την ζευγαρώσω μη γνωρίζοντας για την διατροφική προετοιμασία που απαιτείται.

Eγω σαν "δεινοσαυρος καμπουρης" δεν θα την ζευγαρωνα

Το αποτέλεσμα ήταν 4 αυγά μόνο με μεμβράνη και χωρίς κέλυφος στον πάτο του κλουβιού.
Τότε άρχισα να ενημερώνομαι και να ενισχύω την διατροφή της με φρούτα, λαχανικά, ασβεστούχες τροφές και συμπλήρωμα ασβεστίου, φωσφόρου και D γνωστής μάρκας. Περίπου ένα μήνα μετά την ξανάβαλα με το ίδιο αρσενικό και το αποτέλεσμα ήταν πάλι το ίδιο οπότε και την "έταξα σε μοναστήρι

Για αυτον ακριβως τον λογο

Μετά από εξέταση, είπε ότι η Γκόγκο χρειάζεται ήλιο λόγω σοβαρής έλλειψης D3, και μη την επιβαρύνω προς το παρόν με συμπληρώματα γιατί δεν τα μεταβολίζει.

Ειμαι σιγουρος οτι δεν εκανε αιματολογικες για την διαγνωση και μιας και λες οτι ειναι εμπειρος στα πουλια (δεν το αμφισβητω)σου εδωσε μια εμπειρικη απαντηση.

Εγω για τους ιδιους λογους,θα σου ελεγα οτι ειναι "γρια" δεν θελει γαμπρο, ουτε μοναστηρι, μονον σωστη διατροφη και φροντιδα.:)

Μετά τη διάγνωση, σταμάτησα πλήρως το συμπλήρωμα Ca+P+D και αντί αυτού της παρέχω σχεδόν κάθε μέρα μισό κουταλάκι σουσούμι.

Σουσαμι στα πλαισια σωστης φυσικης διατροφης👍

Γενικά όμως και δυστυχώς, δείχνει να είναι μαλωμένη με τα "έντονα" ασβεστούχα "τρόφιμα" όπως το σουπιοκόκκαλο, την πέτρα, το στρείδι κλπ

Σε αντιθεση με την διαγνωση

Το γεγονός ότι για περίπου 20 μήνες από τότε που την βρήκα δεν είχε κάποιο πρόβλημα αλλά παρουσίασε τα συμπτώματα μετά την 2η απόπειρα αναπαραγωγής (που αν μη τι άλλο φανέρωσε ξεκάθαρα διατροφικές ελλείψεις)

Ακριβως... Διοτι δεν ειχε τιποτε αλλο να δωσει για τα αυγα της και "εδινε τις σαρκες της" :)

Η Γκόγκο σήμερα και με τουλάχιστον 15 λεπτά έως δύο ώρες στην αντηλιά ή τον ήλιο (ανάλογα τη θερμοκρασία περιβάλλοντος) δεν έχει χειροτερέψει, είναι δραστήρια, τρώει καλά, κάνει τις βόλτες της στο δωμάτιο και σαν να έχει φτιάξει πολύ λεπτό χνουδάκι στο σβέρκο (αυτό με επιφύλαξη).

Αρχισε να μεταβολιζει την D3 ;
Η πηρε σωστη φροντιδα
Ισως σου κανει 1-2 αυγα τωρα, αλλα αυτη την φορα θα ειναι με κελυφος
Εσυ δεν εκανες λαθος, στα θηλυκα σε καποια ηλικια υπερτερουν οι τετοστερονες των οιστρογονων και κελαιδουν "καπως"
στην προσπαθεια σου να την κανεις να "μεταβολισει" ασβεστιο την φροντισες και την ταισες σωστοτερακαι εκει να πιστωσεις τα καλα αποτελεσματα.
 
Eγω σαν "δεινοσαυρος καμπουρης" δεν θα την ζευγαρωνα
-Για αυτον ακριβως τον λογο
- Ειμαι σιγουρος οτι δεν εκανε αιματολογικες για την διαγνωση και μιας και λες οτι ειναι εμπειρος στα πουλια (δεν το αμφισβητω)σου εδωσε μια εμπειρικη απαντηση.
- Εγω για τους ιδιους λογους,θα σου ελεγα οτι ειναι "γρια" δεν θελει γαμπρο, ουτε μοναστηρι, μονον σωστη διατροφη και φροντιδα.:)
-Σουσαμι στα πλαισια σωστης φυσικης διατροφης👍
-Σε αντιθεση με την διαγνωση
-Ακριβως... Διοτι δεν ειχε τιποτε αλλο να δωσει για τα αυγα της και "εδινε τις σαρκες της" :)
-Αρχισε να μεταβολιζει την D3 ;
Η πηρε σωστη φροντιδα
Ισως σου κανει 1-2 αυγα τωρα, αλλα αυτη την φορα θα ειναι με κελυφος
Εσυ δεν εκανες λαθος, στα θηλυκα σε καποια ηλικια υπερτερουν οι τετοστερονες των οιστρογονων και κελαιδουν "καπως"
στην προσπαθεια σου να την κανεις να "μεταβολισει" ασβεστιο την φροντισες και την ταισες σωστοτερακαι εκει να πιστωσεις τα καλα αποτελεσματα.

Δεν έχω την εμπειρία ή τη γνώση για να πω ότι η άποψη σου είναι σωστή ή λάθος.
Για να είμαι ειλικρινής όμως και για την εδώ συζήτηση, πρέπει να ομολογήσω ότι πριν δω την μικρή αστάθεια και με τις πάρα πολλές σελίδες που είχα διαβάσει είχα και εγώ στο μυαλό μου την αυξημένη τεστοστερόνη είτε λόγω προχωρημένης ηλικίας, είτε λόγω ορμονολογικών προβλημάτων.

Οι συλλογισμοί που κάνω στο μυαλό μου είναι:
>ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ D3 ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ:
1. Όταν τη βρήκα δεν της έλλειπε ούτε πούπουλο, φαινόταν πιο μικρόσωμη και για 2 μήνες περίπου συνέχεια έτρωγε και κοιμόταν (πάντα στο κλαδί, χωρίς χουχούλιασμα, εκκρίσεις, άσθμα, βήχα, φτερνίσματα κλπ.) ->(άρα πιθανόν μικρή σε ηλικία 😉
2. Τα 2 αυτά χρόνια ζήτημα είναι να βγήκε 10 φορές και για λίγο έξω.
3. Την έχω δίπλα σε μπαλκονόπορτα με ΔΙΠΛΟ τζάμι που έδινε μεν φως αλλά άνοιγε μόνο όταν μέσα είχε λίγο ζέστη ->(άρα δεν υπήρχε απευθείας έκθεση στον ήλιο)
4. Οι φολίδες στα ποδαράκια της είναι λεπτές και φίνες χωρίς καμία extra συσσώρευση κερατίνης (μικρή σε ηλικία; )
5. Τα νύχια της αν και δεν τα έχω κόψει ποτέ δεν έχουν μεγαλώσει όπως σε άλλα καναρινάκια.
6. Δεν είχε φάει ποτέ τίποτα άλλο από απλό μείγμα σπόρων και νερό παρά μόνο τον 2ο χρόνο που της έβαζα την αναφερόμενη σε προηγούμενη απάντηση μου βιταμίνη σαν μοναδικό extra.
7. Εμφάνιση των αυγών χωρίς κέλυφος για δύο γέννες και ΜΕΤΑ αραίωσε τα πούπουλα.
8. Πρόθυμη να ζευγαρώσει και με τον αόρατο εραστή -αφού εγώ χτυπάω το γυάλινο ποτήρι γρήγορα με το κουτάλι και εκείνη σηκώνει την ουρίτσα και τιτιβίζει-(αν είχε πλεόνασμα τεστοστερόνης ή έλλειψη οιστρογόνων ( ; ) θα ήταν τόσο πρόθυμη; )
9. ΑΡΧΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ

>ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗΣ
1. Κελάηδισμα
2. Μέγιστος τσαμπουκάς έναντι αρσενικών, θηλυκών και ανθρώπων ( μου έχει αλλάξει τα φώτα στο τσίμπημα όποτε την έχω πιάσει για κάποιο λόγο και ιδίως όταν είχε φωλιά γινόταν άγρια θάλασσα) (άρα περισσότερη τεστοστερόνη; )
3. Αυγά χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ κέλυφος.

Δεν ξέρω, μπορεί να λέω βλακείες, μπορεί να κρίνω με βάση ανθρώπινες ενδείξεις και συναισθήματα που ξέρω οτι είναι μεγάλο λάθος, τι να πω.
Πιστεύω ότι με την επόμενη πτερόρροια και την επόμενη κατάλληλα προετοιμασμένη απόπειρα αναπαραγωγής θα έχουμε την οριστική απάντηση.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου,
 
Παναγιώτη, είναι όντως εύλογοι οι προβληματισμοί σου, και δυστυχώς, προς το παρόν δεν υπάρχει εύκολη απάντηση. Το μέλλον θα δείξει.
Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι το καναρίνι που περιγράφω στο ποστ 4, αν και θηλυκό, κελαηδούσε κανονικότατα το καλοκαίρι, και ήταν στα σίγουρα ενός έτους και κάτι, μια και φορούσε δαχτυλίδι κλείσουν τύπου, μεταλλικό, με τα στοιχεία του εκτροφέα από τον οποίο το είχα αγοράσει.
 
ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ D3 ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ:

Η κύρια αιτία υπασβεστιαιμίας είναι ο υποπαραθυρεοειδισμός (επίκτητος, ή λειτουργικός, συνήθως, από ένδεια ή περίσσεια μαγνησίου, ή οφειλόμενος σε ποικίλες γενετικές – γονιδιακές διαταραχές). Σπανιότερα αιτία αποτελούν η ανεπάρκεια βιταμίνης D,
Στην περιπτωση σου μαλλον απο ενδεια μαγνησιου απο την διατροφη.
Μέγιστος τσαμπουκάς έναντι αρσενικών, θηλυκών και ανθρώπων ( μου έχει αλλάξει τα φώτα στο τσίμπημα όποτε την έχω πιάσει για κάποιο λόγο και ιδίως όταν είχε φωλιά γινόταν άγρια θάλασσα) (άρα περισσότερη τεστοστερόνη; )

Οχι απαραιτητα, την ιδια περιπου συμπεριφορα εχουν και θηλυκα ενηλικα που δεν ζευγαρωσαν ποτε, αλλα δεν κελαιδουν και σαν αιδονια οπως περιγραφεις.

Αυγά χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ κέλυφος.

Καθαρα θεμα διατροφης και προσληψης ασβεστιου, σιδηρου, μαγνησιου για νεαρα η ενηλικα πουλια, τα γηραιοτερα λειτουργικα δυσκολευονται η και αδυνατουν να μεταβολισουν επαρκως αυτα τα στοιχεια.
 
Για τα υπόλοιπα επιφυλάσσομαι.

Στην διαθεση σου Μαρια μου


Και το παραπονακι που με κανει να παιρνω ολα τα χρωματα της ιριδος ειναι
οτι δεν ειδα καποια επιφυλαξη στην διαγνωση χωρις εξετασεις 🙂
 
Και το παραπονακι που με κανει να παιρνω ολα τα χρωματα της ιριδος ειναι
οτι δεν ειδα καποια επιφυλαξη στην διαγνωση χωρις εξετασεις 🙂
Νίκο μου η πάγια θέση μου είναι γνωστή και δηλωμένη και στην υπογραφή μου.
Δεν είμαι το άτομο που κάνω "παρατηρήσεις". Κατά την διάρκεια του προβληματισμού κάποιου ή σε μια συζήτηση γενικού προβληματισμού, εννοείται θα το αναφέρω. Εκ των υστέρων, μετά την εξέλιξη ενός περιστατικού, αρκεί η υπενθύμιση μέσω της υπογραφής.
Τώρα αν εννοείς ότι ο γιατρός δεν προέβη σε διαγνωστικές εξετάσεις, ναι, κακώς.
 
Σιγά μην έκανε αιματολογικές επειδή έχασε φτερά. Δεν είναι και τόσο εύκολο και δεν υπήρχε και λόγος.
 
Σιγά μην έκανε αιματολογικές επειδή έχασε φτερά. Δεν είναι και τόσο εύκολο και δεν υπήρχε και λόγος.

Σωστα, ομως η διαγνωση ειχε και κοστος και βαρος λογω της επιστημονικης καταρτησης και καλυπτε και ενα ευρυ φασμα ανησυχειων,
"πιασαρικες" λεξεις δεν μεταβολιζει την D
Eδω στο φορουμ γραψαμε 17 απαντησεις για το θεμα, δεν ξερω ποσες γνωμες απο εμπειρια, που οι περισσοτερες ειναι πιο κοντα στο προβλημα και δωρεαν.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top