Ασθένειες Καναρινάκι με αναπηρία στα πόδια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης GeorgeLee
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

GeorgeLee

PB New Member
Εγγραφή
2 Φεβ 2019
Μηνύματα
10
Καλημέρα σε όλους!

Θα ήθελα να ρωτήσω αν σας έχει τύχει ποτε να έχετε καναρίνι με κάποια μορφή αναπηρίας στα πόδια.

Έχω ένα καναρινάκι (44 ημερών) το οποιο γεννήθηκε με αναπηρία στα πόδια, ποιο συγκεκριμένα, του λίπη ένα νύχι από το πίσω δάχτυλο και το άλλο του το πόδι έχει θέμα με την κνήμη του (το τσίμπησε ο πατέρας του την μέρα που γεννήθηκε ) πιθανόν να το έσπασε με αποτέλεμσα να μην είναι ευθυγραμμισμένα τα πόδια του και όταν κοιμάται δεν μπορεί να ισορροπήσει καλά και μετά από λίγο ή θα κρεμάσει το κεφάλι του για να ισορροπήσει ή απλά θα πέσει από την πατήθρα και θα κοιμηθεί στο πάτωμα. Να προσθεσω ακομα το πόδι του δουλεύει κανονικά όλα τα δάχτυλα τα κουνάει δεν κουτσαίνει και πετάει κανονικά.

Θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω κάτι για να το βοηθήσω. Σκέφτηκα να βάλω μέσα την φωλια μήπως και πάει μέσα να κοιμηθεί αλλα φοβάμαι πως θα αντίδραση η μητέρα του, το έχω ακόμα μαζί της δεν ήθελα να το βάλω μαζί με τα αδέρφια του.

Θα ήθελα να αναφέρω πως είναι η πρώτη φορα που βγάζω καναρίνια έχει λίγους μήνες που ξεκίνησα, καναρινάκι χρονια είχα στο σπίτι, αλλα ποτε δεν είχα ασχοληθεί με την αναπαραγωγή τους, φοβόμουν πως θα είναι δύσκολο.
 
Άλλη φορά να ξέρεις Γιώργο πως δεν ζευγαρώνουμε καναρίνια το κατακαλόκαιρο, μέχρι τέλη Ιουνίου το πολύ. Για αναπαραγωγή τα βάζουμε την άνοιξη που βοηθάει και ο καιρός. Καμιά φώτο από αυτό που μας περιγράφεις παίζει;
 
Καλημέρα Γιάννη! Ξέρω πως ήταν αργά, αλλά δεν ηθελα να την αφήσω να γεννήσει τα αυγά στο πάτωμα, για κάποιον λόγο τα λυπάμαι. Ηταν η μόνη πετυχημένη γέννα, έκανε άλλες δύο ποιο πριν, τέλη Φεβρουαρίου ξεκίνησε να κάνει φωλιά, η πρώτη δεν είχε επιτυχία, η δεύτερη για κάποιο λόγο σταμάτησε η κύηση των αυγών.
 
20190904_130157.jpg
20190904_1247501.jpg20190904_1248431.jpg20190904_1249581.jpg20190904_1251191.jpg
[automerge]1567592684[/automerge]
Συγνώμη για την καθυστέρηση, έπρεπε να μετατρέψω το αρχείο της φωτογραφίας ήταν αρκετά μεγάλο για να μπορέσω να το ανεβάσω

IMG-ec0dbeaec3c8a4e13904c764a299ef81-V.jpg
Βρήκα και μια που ήταν 5 με 7 ημερών
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα Γιάννη, το σκέφτηκα και εγώ, μέσα στην κλούβα έχω τις κλασικές πλαστικές και ακόμα μια στρογγυλή από επάνω τετράγωνη από κάτω, κατά την διάρκεια της ημέρας όλα είναι οκ δεν έχει πρόβλημα, δεν χανει την ισορροπία του, μονο στον βραδυνό ύπνο έχει λίγο θέμα.
 
το σκέφτηκα και εγώ,
Σίγουρα θα το βοηθήσει να σταθεί καλύτερα, επίσης πιστεύω πως θα πρέπει να το βάλεις σε ατομικό κλουβί έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ανταγωνίζεται τα άλλα για τροφή ή για την θέση κουρνιάσματος το βράδυ.
Το νύχι που λείπει δεν θα του δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα αλλά το άλλο πόδι με το πρόβλημα στην κνήμη καλό θα είναι να το δεί ένας Πτηνίατρος από κοντά για να σου προτείνει λύση.

Είναι πανέμορφο, να το χαίρεσαι!
 
Το έχω με την μητέρα του, δεν μαλώνουν καθόλου, έχουν πολύ χώρο και αρκετά σημεία για ύπνο και φαγητό, τα αδέρφια του είναι χώρια.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

Είναι όντος σκέτη γλύκα, τα άσπρα είναι η αδυναμία μουκαι αν δεν κάνω λάθος μάλλον είναι και αρσενικό, άρχισε να μουρμουρίζει λίγο λίγο.
 
Καταρχην το πουλακι ειναι κουκλι και να το χαιρεσαι!

Θα συμφωνήσω κι εγω με τον @ιωαννης ισως να δοκιμαζα αν παλι δυσκολευοταν με τις ραβδωτες να σταθει να εφτιαχνα μια πλατια πατηθρα μηπως το βολευε μια τετοια στον υπνο.
Να πατα δηλαδη με ολο το πέλμα.
 
Εάν θα πας να πάρεις πατήθρες, εκτός των άλλων, αν θέλεις σκέψου να αγοράσεις και μία πατήθρα μικρότερης διατομής (πιο λεπτή) που ίσως το βοηθά να την "αγκαλιάζει" με τα πόδια του. Είναι όντως πολύ πολύ όμορφο - σωστό κουκλάκι!
Οι γονείς του είναι επίσης και οι δύο λευκοί με κίτρινα τα εξωτερικά κινητήρια φτερά;
 
Εάν θα πας να πάρεις πατήθρες, εκτός των άλλων, αν θέλεις σκέψου να αγοράσεις και μία πατήθρα μικρότερης διατομής (πιο λεπτή) που ίσως το βοηθά να την "αγκαλιάζει" με τα πόδια του. Είναι όντως πολύ πολύ όμορφο - σωστό κουκλάκι!
Οι γονείς του είναι επίσης και οι δύο λευκοί με κίτρινα τα εξωτερικά κινητήρια φτερά;
Καλημέρα Γιάννη! Εχθές δοκίμασα και του έβαλα μια στρογγυλή με ραβδώσεις που είχα στο σπίτι, ανέβηκε και κοιμήθηκε εκεί, αλλά πάλι με το κεφάλι κρεμασμένο και τα ξημερώματα έπεσε κάτω. Τώρα δοκιμάζω φαρδιά επιφάνεια έτσι ώστε να κάθετε με όλο του το σώμα, και στο τέλος θα δοκιμάσω να βάλω και μια φωλιά, μήπως και πάει εκεί μέσα να κοιμηθεί. Οι γονείς του είναι κίτρινο αρσενικό με λίγο μαύρο στα εξωτερικά φτερά, και η μητέρα του μαύρο, κίτρινο, άσπρο. Έβγαλαν 4 συνολικά 2 άσπρα 1 κίτρινο, και 1 μαύρο το οποίο θα γίνει πράσινο η μαύρο όταν αλλάξει φτερά.IMG_05092019_092749_(1080_x_1080_πίξελ).jpgIMG_05092019_093608_(1080_x_1080_πίξελ).webp να και η μαμα με τα παιδιά της
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αυτό το υπέροχο ανοιχτοκίτρινο πουλάκι, έχει κάποιο πρόβλημα στο ραμφάκι του; Κλείνει σωστά; Γιατί κάτι παράξενο βλέπω στην πρώτη φωτό, ίσως βέβαια να είναι και η στιγμή της λήψης
 
Αυτό το υπέροχο ανοιχτοκίτρινο πουλάκι, έχει κάποιο πρόβλημα στο ραμφάκι του; Κλείνει σωστά; Γιατί κάτι παράξενο βλέπω στην πρώτη φωτό, ίσως βέβαια να είναι και η στιγμή της λήψης
Μια χαρά είναι, απλά έτρωγε σποράκι εκείνη την ώρα, και έτσι όπως το βλέπεις στην πρώτη φωτογραφία από την αριστερή μεριά έχει λίγο μαύρο χρώμα στο ράμφος τουκαι ο μπαμπάς του το είχε αυτό το σημάδι, είναι ίδιος ο μπαμπάς του.
[automerge]1567698804[/automerge]
Τα πουλακια οταν εχει ζεστη κοιμουνται με το κεφαλι να κρεμεται, μηπως ειναι απο την ζεστη;
Μέσα τα εχεις ή εξω,?
Μεσα στο σπιτι τα έχω όλα, μόνο αυτό που έχει πρόβλημα με το ποδαράκι του κοιμάται έτσι, δεν μπορεί να ισορροπήσει αλλιώς, μόλις βάλει το κεφάλι κάτι από την φτερούγα πέφτει κάτω, δεν μπορεί να στηριχτεί καλά, χάνει το κέντρο βάρους του.
 
Back
Top