Ασθένειες Καναρινάκι με αναπηρία στα πόδια

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης GeorgeLee
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πήγα και κοίταξα με το φακό τα πόδια των καναρινιών μου που κοιμούνται. Παρατήρησα ότι το πόδι μαζί με τα πιο μακρυά δάκτυλα - νύχια αγκαλιάζουν σχεδόν όλη τη διάμετρο της πατήθρας. Οι πατήθρες τους είναι αυτές οι κλασσικές από οξιά, πεπλατυσμένες στην πάνω επιφάνειά τους, χωρίς γωνίες και με περίπου ελλειψοειδή διατομή, η περιφέρειά τους είναι περίπου 4 εκατοστά. Τα πουλιά φαίνονται να στέκονται χρόνια ολόκληρα καλά σε αυτές.
Με αυτά θέλω να πω, ότι αν (όταν) πιάσεις το πουλάκι, μέτρα αν θέλεις το μήκος από το πίσω δάκτυλο έως το μεσαίο και στα δύο πόδια και πάρε του δύο πατήθρες με περιφέρεια λίγο μεγαλύτερη από τα δύο μήκη που θα βρεις.
...ακούγεται κάπως υπερβολικό και σε εμένα, αλλά αν διαπιστώσεις ότι οι άλλες πατήθρες που θα δοκιμάσεις δεν ικανοποιούν τη συνθήκη το πουλάκι να κοιμάται όρθιο και να μην πέφτει, τότε σαν έσχατη λύση προσωπικά αυτό θα έκανα.
... Και στη συνέχεια αν και αυτό δεν λειτουργούσε, θα τοποθετούσα τις δύο πατήθρες τόσο κοντά τη μία στην άλλη, ώστε να στηρίζεται καλύτερα το σωματάκι του και να μην πέφτει τόσο εύκολα, μια και η στάση του λόγω της ιδιαιτερότητάς του είναι διαφοροποιημένη ως προς το κέντρο βάρους του.

, θα τοποθετούσα τις δύο πατήθρες τόσο κοντά τη μία στην άλλη, ώστε να στηρίζεται καλύτερα το σωματάκι του και να μην πέφτει τόσο εύκολα,
Θα συμφωνήσω αν το πρόβλημα είναι το κέντρο βάρους τότε δυο πατήθρες κοντά θα βοηθήσει νομίζω ή μια σάν αυτή. trixie-.webptrixie-.webp

Back