Ασθένειες Καναρινάκι με θέματα;

marykorinthos

PB New Member
Εγγραφή
28 Φεβ 2023
Μηνύματα
6
Πόλη
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Καλησπέρα σας!
Εδώ και 4,5 χρόνια έχουμε ένα καναρινάκι. Το καναρίνι μας είναι αρσενικό, όπως μας έχει πει ο ιδιοκτητης του pet shop. Κελάηδησε μόνο τον πρώτο χρόνο που το είχαμε. Έκτοτε πολύ σπάνια ρίχνει έναν δύο στίχους. Έχω ρωτήσει στο petshop αν έχει κάτι και μεχρι τώρα μου έλεγε ότι είναι υγιέστατος. Την προηγούμενη εβδομάδα πήγα να του κόψω τα νυχάκια και μου είπε ο ιδιοκτήτης του petshop ότι το καναρίνι μου έχει ποδάγρα. Μου έδωσε ένα σκεύασμα σα βαζελίνη και του έβαλα για 4 ημέρες. Από τη μέρα, όμως τον πήγα, ίσως απο το άγχος μου, νομίζω ότι έχει τα πάντα.
Καταρχή, διαβάζοντας στο φόρουμ διαπίστωσα ότι ο ήχος που κάνει κάποιες φορές, σα να σπάει σπόρους, δεν είναι τόσο καλό.
Επίσης, από τη μέρα που πήγαμε στο petshop και του έκανα τη θεραπεία με την κρεμούλα, το τρίχωμα του δεν είναι πλέον λείο. Όταν κοιμάται το βράδυ και φουσκώνει, φουσκώνει με μπερδεμένα φτερά. Το ένα απο τα δύο του ποδαράκια είναι κόκκινο από χθες και έχει μαύρα σημαδάκια.
Θα τον αξαναπάω να τον δει, αλλά δυστυχώς πλτηνίατρος δεν υπάρχει στην περιοχή και στο pet shop δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλοί γνώστες. Ευχαριστώ πολυ

Ευχα
 
@marykorinthos Καλημέρα κ καλό μήνα ( ο Θεός να τον κάνει με αυτά που γίνονται 🙄).
Η αλοιφή είναι η epithol; Αν ναι, θέλει πολύ μικρή ποσότητα για να μην λερώνονται τα πούπουλα του κ ελαφρύ μασάζ. Να την δουλεύεις με τα δάκτυλα κ άπλωσε την με φορά αντίθετη από τα λέπια για να εισχωρεί μέσα. Κ καλύτερη ώρα εφαρμογής είναι πριν πέσει για ύπνο.
Βοηθητικά δες το βίντεο.

[automerge]1677651305[/automerge]
Κ καλό είναι να έχεις την λίστα πτηνιατρων, έστω κ για βοήθεια μέσω τηλεφώνου.

Όσο για το αν είναι γνώστες οι υπάλληλοι στο πετ σοπ οι πιθανότητες δεν είναι καλές, δυστυχώς. 🙁
 
Τελευταία επεξεργασία:
@marykorinthos καλημερα. Τα πιο συχνα λαθη που εχουμε κανει ολοι με την epithol ή με οποια παρομοια φαρμακευτικη αλοιφη ειναι τα παρακατω (λογω της συστασης και της μορφης )
Α)δεν δουλευουμε αρκετα την ποσοτητα της κρεμας στα δαχτυλα μας ωστε με την θερμοκρασια να γινει πιο λεπτορευστη
Β) βαζουμε περισσοτερη ποσοτητα απο οτι πρεπει(με το σκεπτικο ε και τι πειραζει..λιγο παραπανω να πιασει καλυτερα :-) )
Γ) πολυ εντονο μασαζ στα ποδια τους με αποτελεσμα την υπεραιμια και την ερυθροτητα και εν τελει την ενοχληση τους
Οι περισσοτεροι τα εχουμε κανει αυτα τα λαθη με την epithol
Η παραπανω ποσοτητα καταληγει στο πτερωμα τους απο τις φυσιολογικες κινησεις τους και ειναι δυσκολο να φυγει απο μονο του λογω λιπαροτητας της συστασης.
Με σωστη εφαρμογη σε λιγες μερες θα εχει διορθωθει το θεμα .Μια φωτο οντως θα βοηθουσε να δουν τα παιδια με εμπειρια την εκταση του προβληματος.

 
Marykorinthos τα περισσότερα από όσα αναφέρεις δημιουργούνται επειδή ο καθένας που πάει σε ένα πετσοπ , σαν πρωτάρης , δεν γνωρίζει τι αγοράζει . Υπάρχει μεγάλος όγκος πληροφορίας και πολλά ζωντανά . Αυτός είναι γεμάτος άγχος για όσα θα επακολουθήσουν και πως θα τα βγάλει πέρα , τι απόφαση να πάρει ... δεν ξέρει κιόλας και του πασάρουν ότι νάναι και ... Προφανώς το πουλάκι είναι μεγαλούτσικο και άρχισαν τα προβλήματα . Όπως τα λες ή ήταν ήδη μεγάλης ηλικίας όταν το αγόρασες ή το φόρτωσες ΄πραγματάκια¨ , το πάχυνες λίγο και επιβαρύνθηκε . Προσπάθησε να μην το στρεσάρεις , να το ελέγξεις για λίπος στο στήθος -πάνω από την κοιλιά και μετά θα εστιάσεις στο πως θα τα αντιμετωπίσεις . Βέβαια το πουλάκι είναι σίγουρα πάνω από 5,5 - 6 χρονών και δεν θα γίνει ποτέ ¨Παβαρότι¨ . Όλα θα πάνε καλά όμως και θα το βοηθήσεις ώστε να ζήσει μερικά χρόνια ακόμα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα . Καλή συνέχεια και δεν είμαι αλάθητος απλά καταθέτω την άποψη μου .
 
Προσπαθώ να παραθέσω κάποιες φωτογραφίες του.... Έχετε απόλυτο δίκιο ότι στα petshop δε γνωρίζουν.... Ό,τι έχω μάθει με ψάξιμο το έχω μάθει.
[automerge]1677684311[/automerge]
Αυτός είναι ο μικρούλης μας
 

Συνημμένα

  • IMG_20230301_165038 (1).webp
    IMG_20230301_165038 (1).webp
    351,6 KB · Προβολές: 31
  • IMG_20230301_165038_2 (1).webp
    IMG_20230301_165038_2 (1).webp
    415,7 KB · Προβολές: 31
  • IMG_20230301_165048 (1).webp
    IMG_20230301_165048 (1).webp
    372,3 KB · Προβολές: 31
Τελευταία επεξεργασία:
Εαν δεν κάνω λάθος το πουλάκι φοράει δαχτυλίδι του 2015 . Άρα είναι 8 χρονών περίπου .
 
  • Χρήσιμο
Αντιδράσεις: ianos
@gianniskilkis αλήθεια λες; Πώς το κατάλαβες; Από το χρώμα του;
[automerge]1677685987[/automerge]
Τώρα στη φωτό είδα ότι λέει c15. Εκεί λες να είναι η ημερομηνία;
 
@marykorinthos να το χαίρεσαι το παλικάρι σου. Τα 10 με 12 χρόνια είναι συνηθισμένο με καλή φροντίδα. Στο ποστ που σου επισυνάπτω ο κύριος Μάκης @mgerom αναφέρει για περιπτώσεις που έζησαν κ 16 χρόνια! Ή ακόμα κ 17 ή 20 χρόνια!! Άρα ποτέ δεν ξέρεις.😊

 
Πέραν αυτών που σου έγραψαν τα παιδιά πιο πάνω, θα έλεγα τα επόμενα πρωινά (εφόσον του βάζεις αλοιφή το βράδυ) να του δώσεις μπανιέρα για κανένα μισάωρο (αφού βέβαια βγάλεις τις τροφές από το κλουβί, για να μην νοτιστούν), ώστε να μειωθεί η λιπαρότητα στο φτέρωμά του. Επίσης να πλένεις τις πατήθρες του καθημερινά, συμπεριλαμβανομένων και των στηριγμάτων των ταϊστρών, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες να κολλήσει εκ νέου ακάρεα τα οποία ήδη διασπείρει στο περιβάλλον του. Ομοίως, να περνάς τη σχάρα του κλουβιού με ένα βρεγμένο πανάκι (και το οινόπνευμα θα βοηθούσε σε αυτό ή το νερόξιδο) (και να αλλάζεις το υπόστρωμα του πάτου) για τον ίδιο λόγο. Και όταν θα ολοκληρωθεί η θεραπεία του και δεν θα έχει πλέον ακάρεα, συζητάμε για τη διατροφή και τη φροντίδα του γενικότερα, κοιτάς αν έχει λίπος κλπ. Στο έντονα ερεθισμένο σημείο στο πόδι το σημείο με τα στίγματα υπάρχει περίπτωση να είναι αμυχές από τα λέπια που έφυγαν; Τέλος οι κινήσεις σου κατά την εφαρμογή της κρέμας πρέπει να είναι μαλακές, ώστε να μην φύγουν τα λέπια πριν της ώρας τους και αφήσουν πληγούλες.
 
Back
Top